کرمانشاهی خبر داد:

تامین مابه‌التفاوت ارز کالاهای وارداتی از منابع صندوق توسعه ملی

معاون کل سازمان توسعه تجارت گفت: قرار است با مصوبه دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای واردات کالاهای اساسی از منابع صندوق توسعه ملی تامین شود.

معاون کل سازمان توسعه تجارت گفت: قرار است با مصوبه دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای واردات کالاهای اساسی از منابع صندوق توسعه ملی تامین شود.

کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به این سوال که حذف ارز مرجع واردات کلیه کالاها براساس ابلاغیه جدید بانک مرکزی چه تاثیری روی واردات خواهد داشت؟ گفت: حدود یک سال است که در ثبت سفارش کالاهای وارداتی نوع ارز را مطابق سیاست‌های ارزی بانک مرکزی درج می‌کنیم. از سوی دیگر در قانون بودجه سال جاری نرخ ارز نرخ مبادله‌ای در نظر گرفته شده است.

وی افزود: از سوی دیگر واردات کالاهای اساسی از اهمیت زیادی برخوردار است و باید مراقب آنها بود تا در فرایند تغییر نرخ ارز مرجع به مبادله‌ای تامین کالاهای اساسی موردنیاز مردم دچار مشکل نشود.

به گفته او طبق آخرین اخبار قرار است با مصوبه دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای واردات کالاهای اساسی توسط دولت از منابع صندوق توسعه ملی تامین شود.

معاون کل سازمان توسعه تجارت با خودداری از ارائه اطلاعات بیشتر درباره نحوه تامین ارز واردات کالاهای اساسی گفت: در این زمینه باید معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران پاسخگو باشند چرا که بحث تنظیم بازار و واردات کالاهای اساسی مربوط به حوزه کاری آنها می‌شود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که اداره نظارت بانک مرکزی در تازه‌ترین ابلاغیه‌ خود عملا اختصاص ارز 1226 تومانی به کالاهایی را که پیش از این ثبت سفارش آنها انجام شده ولی ترخیص نشده‌اند را باطل کرد.

بانک مرکزی در ابلاغیه‌ای به بانک‌ها اعلام کرد با توجه به ابلاغ قانون بودجه سال 1392 و ضرورت استفاده از نرخ روزانه بانک مرکزی جهت واردات کالا و خدمات، کلیه ثبت سفارشاتی که ارز آنها پیشتر از سوی این بانک تامین شده (فروخته شده)، اما کالای مربوطه ترخیص نشده است (اعم از کالاهای اساسی، دارو، مواد اولیه دارویی تجهیزات پزشکی و...)، صدور کد تخصیص ارز به نرخ مرجع برای آنها مقدور نبوده و کدهای صادره قبلی به نرخ مزبور (مرجع) نیز ابطال تلقی می‌شود.

از این رو بانک‌ها به منظور اخذ کد تخصیص ارز با نرخ روزانه بانک مرکزی و ایجاد شرایط لازم جهت ترخیص کالا، می‌توانند با رعایت موارد ذیل، نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ مرجع، تا نرخ روزانه این بانک در تاریخ تایید گواهی ثبت آماری (ارائه کد تخصیص ارز) مبادرت کنند.

براساس آخرین اطلاعات منتشر شده در حال حاضر تنها گندم و نهاده‌های دام و طیور برای واردات ارز مرجع دریافت می‌کنند اما ابلاغیه جدید بانک مرکزی اختصاص ارز به همین چند قلم کالای وارداتی را هم در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92050904986
  • خبرنگار :