وزیر بهداشت ضمن انتقاد از تخلف داروخانهها در ارائه داروی خارجی با وجود موجود بودن نوع ایرانی آن، به منظور کسب سود بیشتر، گفت: قول میدهم اگر مردم چنین مواردی را طی تماس با 1490 مطرح کنند، بلافاصله خسارت بیمار پرداخته شده و تکلیف داروخانه متخلف روشن شود.
به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا، دکتر محمدحسن طریقت منفرد در حاشیه افتتاح مجتمع نیمه صنعتی صنایع غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور گفت: متاسفانه دیروز با این مسئله مواجه شدم که داروخانهها به خلاف وقتی نسخهای به آنها میرسد عنوان میکند که نوع ایرانی برخی اقلام را ندارند که البته در اغلب مواقع کذب است و به این بهانه نوع خارجی را برای کسب سود بیشتر به بیمار ارائه میکنند. به این منظور سیستمهای نظارتی باید دقت بیشتری داشته باشند.
در چنین وضعیت اقتصادی از داروخانهها میخواهیم که بار اضافی به مردم تحمیل نکنند
وی افزود: از داروخانهها و داروسازان خواهش میکنم با این وضعیت اقتصادی بار اضافی به بیمار تحمیل نکنند. از طرف دیگر ما در سراسر کشور با 10 هزار داروخانه در تماس هستیم که نظارت بر تمام آنها آسان نیست. در این زمینه همکاری مردم بسیار لازم است. قول میدهم اگر مردم چنین تخلفاتی را با ما در میان گذارند بلافاصله خسارت آنها را پرداخت کرده و تکلیف داروخانه متخلف را روشن کنیم.
شمار کمبودهای دارویی به زیر 30 قلم رسید
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره کمبودهای دارویی نیز گفت: کمبودها به تدریج در حال برطرف شدن و به حداقل رسیدن است به طوری که به دنبال اقدامات انجام شده اکنون تعداد داروهایی که دسترسی به آنها محدود است به زیر 30 قلم رسیده است. همچنین با همکاری بانک مرکزی و گمرک و همچنین تامین خط اعتباری ریالی در نظر داریم تا به سرعت مواد دارویی مورد نیاز کشور برای حدود یک سال آینده را تامین کنیم.
مخالفت آقای وزیر با قرار گرفتن بیمه درمان زیر نظر وزارت بهداشت
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا لازم نیست بیمه درمان زیر نظر وزارت بهداشت قرار گیرد، گفت: نه، بیمه تامین کننده منابع است و وزارت بهداشت فراهم کننده خدمت، بیمه خریدار و وزارت بهداشت فراهم کننده است. هیچ جای دنیا نیز خریدار نمیتواند زیر بلیت فروشنده باشد. حتی اگر روزی بخواهد چنین ارتباطی برقرار شود بیمه باید جایگاه خود را داشته باشد. البته بیمهها در کشور هنوز از جایگاه واقعی برخوردار نشدهاند. باید اجازه داد تا بیمهها خود را شکل دهند و در زمینه خرید راهبردی، بسیاری از مشکلات مردم را برطرف کنند و از امانت مردم صیانت کنند.
پرداخت مابه التفاوت قیمت داروی بیمه شدگان تامین اجتماعی طی امروز و فردا
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر آنکه پیش از این قرار بود تا روز گذشته مابه التفاوت قیمت دارو به حساب بیماران تامین اجتماعی واریز شود اما این اقدام صورت نگرفته است، گفت: ما دوست داشتیم این کار مدتها پیش انجام شود اما در اجرای این موضوع مشکلاتی وجود داشت. یکی از نیازهای ما به این منظور، شماره حساب خانوادهها بود. این شماره حسابها در اختیار سازمان هدفمندی قرار داشت که برای ارائه آن مشکلات قانونی داشتند. در مجموع مشکلات با همراهی نهادهای دست اندرکار به حداقل رسیده است.
وی تاکید کرد: مقرر شده که از زمان گران شدن قیمت دارو تا اول مرداد ماه را خود وزارت بهداشت مابه التفاوت قیمت دارو را به حساب بیماران واریز کند. طی جلسهای که با شورای امنیت ملی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که وزارت بهداشت یارانه دارو را در اختیار بیمهها گذارد و مابه التفاوت قیمت دارو از مرداد ماه به بعد را بیمهها به حساب مردم واریز کنند. انتظار ما آن است که این یارانه دارو به سیستم معمول بیمهها نرود چرا که پرداختهای بیمهها با تاخیرهای طولانی همراه است.
وزیر بهداشت درباره چگونگی پرداخت ما به التفاوت قیمت دارو به سایر بیمه شدگان نیز گفت: اواخر هفته گذشته لیست بیمه شدگان سازمان بیمه خدمات درمانی را گرفتیم البته ممکن است نام برخی افراد داخل این لیستها نباشد پس از اینکه مردم باور کردند که این ما به التفاوت قیمت دارو از سوی وزارت بهداشت پرداخت میشود میتوانند با سامانه 1490 تماس بگیرند و مشخصات خود را اعلام کنند.
انعقاد تفاهم نامهای با وزارت رفاه برای حمایتهای مالی دارویی به افراد فاقد پوشش بیمه
وی همچنین به افرادی که از هیچ پوشش بیمهای برخوردار نیستند، اما لازم است که برای تهیه داروهای گران قیمت به آنها کمک مالی شود، اشاره کرد و گفت: کمک به افرادی که پوشش بیمهای ندارند برای بیمه چیز جدیدی است که طی تفاهم نامهای در نظر داریم این مشکل را حل کنیم.
وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم هماهنگی تنگاتنگ میان وزارتخانههای بهداشت، صنایع، کشاورزی و سازمان استاندارد تاکید کرد و گفت: به دنبال تاکید قانونی، در نظر داریم تفاهم نامهای با این چند نهاد منعقد کنیم تا با همکاری آنها بتوانیم در امر امنیت و بهداشت تغذیه وظایفمان را به خوبی انجام دهیم.
وزیر بهداشت افزود: صنعت هنوز از توان علمی دانشگاهها استفاده نمیکند و این ارتباط باید برقرار شود.
طریقت منفرد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره شایع شدن ویروس جدید چشمی در تهران گفت: این ویروس چیز جدید و خطرناکی نیست.
عدم ترخیص بیمار از بیمارستان به دلیل نپرداختن هزینههای بیمارستان تخلف است
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره آن که آیا بیمارستانها میتوانند به بهانه نپرداختن هزینههای بیمارستان اجازه ترخیص بیمار را ندهند، گفت: قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد اما بیمارستانها در تامین هزینههایشان با دو مشکل مواجهند. ابتدا آن که مطالبات زیادی از بیمهها دارند و دیگر آن که تخصیص اعتبارات آنها نیز با مشکل مواجه است. اما این مباحث دلیل نمیشود تا بیمار را به بهانه نپرداختن هزینهها، ترخیص نکنند بیمارستانهای خصوصی نیز قانونا نباید چنین کنند.
وی همچین در پاسخ به سوالی درباره برداشته شدن برخی تحریمهای تجهیزات پزشکی گفت: غربیها از این حرفها زیاد میزنند اما در مجموع مشکل ما تحریم تجهیزات نیست بلکه باید تحریمهای ارتباطات بانکی برداشته شود البته در حوزه تجهیزات پزشکی اتفاقات جدیدی در کشور افتاده است به طوری که استندهایی که تا یک ماه گذشته قیمتهای سرسام آوری داشتند به یک پنجم قیمت کاهش یافتند.
انتهای پیام