دبیر باشگاه کوهنوردی آرش پس از جلسه با خانواده های سه کوهنورد مفقود شده ایرانی در برودپیک گفت: این سه نفر کار بسیار بزرگی انجام دادند و در تاریخ کوهنوردی ایران ماندگار شدند.
همایون بختیاری در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در جلسه روز گذشته، خانواده های این عزیزان را دعوت کردیم تا آخرین عکس های گرفته شده را نشان دهیم و وضعیت را تشریح کنیم که خوشبختانه همه انها با دیدی منطقی و آگاهانه پذیرفتند که فرزندانشان را از دست دادهاند و امکان امداد رسانی به آنها وجود ندارد. باور این قضیه برای خانواده ها بسیار سخت است که دیگر فرزندشان بین آنها نیست.
وی افزود: توضیح دادیم که تلاش برای پایین آوردن آنها یعنی به خطر انداختن جان چند نفر دیگر که خوشبختانه خانواده های این عزیزان پذیرفتند لازم نیست آنها را به پایین بیاورید و از سوی دیگر امکان این عملیات امداد رسانی وجود ندارد.
دبیر باشگاه کوهنوردی آرش با اشاره به اینکه خودش به عنوان یک کوهنورد دوست دارد در کوهستان جان خود را از دست دهد، گفت: این عزیزان کوهنوردان بسیار قابلی بودند و رفتن آنها ضایعه بزرگی برای کوهنوردی ایران بود اما آنها با کار بزرگی که انجام دادند در تاریخ کوهنوردی ایران ماندگار شدند. آنها آنقدر برای ما عزیز بودند که گویی پسرم را از دست دادهام.
وی ادامه داد: قرار است کمیته ای تشکیل شود و دلایل این حادثه را از بعد فنی بررسی کند ما در این چند روز بیشتر به کارهای امداد رسانی می پرداختیم و زمان بررسی های فنی در مورد کار بزرگ آنها وجود نداشت. در این جلسه قرار است دلایل بروز این حادثه را تا آنجا که می توان توضیح داد برای علاقمندان موشکافی کنیم. همچنین قرار است مراسم یادبود و تجلیلی برای آنها طی 10 روز آینده گرفته شود و در انجا فیلم ها و عکس های موجود را به نمایش بگذاریم.
بختیاری یاد آور شد: این عزیزان کار بسیار بزرگی انجام دادند که در سطح جهان تنها کشورهای معدودی قادر به انجام آن هستند. ما پیش از این عزیزانی مانند اوراز، اسفندیاری، نعمتی و چندین عزیز دیگر را در هیمالیا از دست داده ایم اما آنها در تاریخ کوهنوردی ایران ماندگارند. قطعا صعود آنها به برودپیک و ایجاد مسیر جدیدی برای صعود و به اهتزاز در آوردن پرچم مقدس ایران در بالای قله کمتر از صعود به اورست نبود و شاید اهمیتی برابر با آن داشته باشد.
وی افزود: شرایط منطقه را برای خانواده های آنها توضیح دادیم و خواستیم که اگر اجازه دهند شجاعی و سعدی که همراه چند باربر و آشپز در آنجا حضور دارند به پایین بیایند که این عزیزان با روی بسیار خوش قبول کردند اما قرار شد چادرهای کمپ 3 باقی بماند. این برخورد منطقی و آگاهانه خانواده ها یکی از چیزهایی بود که بار مشکلات ما را بسیار کم کرد.
دبیر باشگاه کوهنوردی آرش گفت: این حادثه خیلی تلخ بود و باورش سخت است که دیگر در کنار مانیستند و هر روز منتظر هستی تا از در وارد شوند. به هر حال آنها کار بزرگی کردند. نامشان از اذهان ما و تاریخ کوهنوردی ایران پاک نخواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان معتقدند شاید این افراد توان فنی لازم برای این صعود را نداشتند گفت: متاسفانه این افراد از روی ناآگاهی خود این مسائل را مطرح می کنند. این تیم کوهنوردی تجربه خوبی داشت و تمام قابلیت های فنی لازم برای این صعود را داشت. آنها طی دو سال گذشته صعودهای زیادی انجام داده بودند و کاملا آماده بودند. آنها در ارتفاع 8 هزار متری و آن هم در برودپیک مسیر جدیدی برای صعود را به نام ایرانی ها ثبت کردند که از عهده کشورهای معدودی بر می آید. سه کوهنورد از دست رفته ما با این صعود خود نشان دادند که توان فنی لازم را دارند، پس این حرفها بی مورد است. این عزیزان در مسیر بازگشت دچار حادثه شدند که این موضوع ارتباطی به توان فنی آنها ندارد.
انتهای پیام