فارس رتبه اول تولید گوشت قرمز در کشور

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس از تولید 80 هزار تن گوشت قرمز در استان فارس در سال گذشته خبر داد و افزود: با کسب این رقم استان فارس توانست برای دومین سال پیاپی مقام نخست تولید گوشت قرمز کشور را به دست آورده و به عنوان قطب اول پرواربندی و تولید گوشت کشور مطرح شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس از تولید 80 هزار تن گوشت قرمز در استان فارس در سال گذشته خبر داد و افزود: با کسب این رقم استان فارس توانست برای دومین سال پیاپی مقام نخست تولید گوشت قرمز کشور را به دست آورده و به عنوان قطب اول پرواربندی و تولید گوشت کشور مطرح شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه فارس، محمدجعفر صادقی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: برنامه‌ریزی شده است که طی 3 سال آینده میزان تولید تخم مرغ استان فارس از مصرف استان فراتر رفته و این استان با تولید مازاد به یک صادرکننده تخم مرغ تبدیل شود.

وی، مصرف سرانه تخم مرغ استان فارس را 10 کیلوگرم در سال عنوان کرد و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری نیاز استان به تخم مرغ به بیش از 46 هزار و 500 تن برسد.

صادقی ادامه داد: صنعت دامپروری با 130هزار نفر اشتغال مستقیم و 378 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم از جمله فراگیرترین مشاغل استان است که از نظر تولید پروتئین حیوانی، اشتغالزایی و ایجاد درآمد در محیط‌های غیر شهری و همچنین ارزآوری نقش بسیار مؤثری دارد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: دامپروری دارای جذابیت فوق‌العاده‌ای بین سرمایه‌گذاران نیز بوده که این امر در طرح‌های تأثیرگذاری مانند طرح توسعه کشاورزی نمود عینی داشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی فارس با مثبت ارزیابی کردن تأثیر اجرای طرح توسعه کشاورزی در صنعت دامپروری استان تصریح کرد: در طی سالیان اخیر شاهد رشد تولید محصولات دامی به خصوص با اجرای طرح توسعه کشاورزی بوده‌ایم به نحوی که تولید گوشت قرمز استان به رتبه یکم کشور رسید و شاهد ارتقاء رتبه‌های استان در تولید شیر (رتبه چهارم)، تولید مرغ (رتبه سوم)، عسل ( رتبه چهارم) و تخم مرغ (رتبه پنجم) بوده‌ایم.

وی تأکید کرد: این طرح‌ها توانست پتانسیل‌های تولیدی استان را بسته به نوع تولید از 10 تا 50 درصد افزایش دهد و پیش‌بینی می‌شود مجموع این تولیدات در سال 1392 از مرز یک میلیون تن بگذرد.

صادقی در ادامه به تشریح وضعیت شیر استان پرداخت و اظهار کرد: در سال گذشته علی‌رغم پیامدهای بروز خشکسالی‌های متوالی در استان فارس و به تبع آن توقع کاهش تولید شیر، خوشبختانه به دلیل ارائه تسهیلات مناسب به بهره برداران در جهت تأمین تلیسه‌های پرتولید، به بهره‌برداری رسیدن واحدهای جدید الاحداث و بهبود جایگاه دام، اجرای فعالیت‌های اصلاح نژادی و تأمین نهاده‌های دامی مورد نیاز و هم چنین اصلاح وضعیت تغذیه دام‌ها، شاهد افزایش تولید شیر به میزان 10 هزار تن نسبت به سال 90 (700 هزار تن) بودیم.

وی سرانه تولید شیر در استان فارس را حدود 160 لیتر در سال عنوان و تصریح کرد: 74 درصد تولید شیر در استان به مصرف مردم رسیده و بیش از 20 درصد شیر تولیدی استان قبل یا بعد از فرآوری به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی فارس در بخشی دیگر از سخنان خود از تولید 80 هزار تن گوشت قرمز در استان فارس در سال گذشته خبر داد و افزود: با کسب این رقم استان فارس توانست برای دومین سال پیاپی مقام نخست تولید گوشت قرمز کشور را به دست آورده و به عنوان قطب اول پرواربندی و تولید گوشت کشور مطرح شود.

صادقی یادآور شد: با توجه به این مقدار تولید گوشت قرمز علاوه بر تأمین مصرف سرانه 15 کیلوگرمی جمعیت استان فارس مقدار زیادی نیز مازاد تولید داشته‌ایم که به سایر استان‌ها صادر شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه بزرگترین واحد مرغداری تخم‌گذار کشور در استان فارس مستقر است، اضافه کرد: مرغداری گوشتی در استان فارس به سرعت روند توسعه خود را طی می‌کند و وجود 1200 واحد مرغداری با ظرفیت 22 میلیون قطعه در هر دوره جوجه‌ریزی پتانسیل بسیار مناسبی را برای تولید گوشت مرغ فراهم کرده است.

این مقام مسئول بیان کرد: تولید گوشت مرغ که در سال 1381 تنها 48 هزار تن بوده و سرانه تولید گوشت مرغ استان در آن سال کمتر از 10 کیلوگرم بوده است، در سال 1391 به 130 هزار تن و سرانه تولید گوشت مرغ استان در سال گذشته به میزان 25 کیلوگرم رسیده و این رقم در سال جاری به 29 کیلوگرم خواهد رسید که نوید بخش فراهم آوردن افزایش پروتئین حیوانی در دسترس جامعه است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 92050100692
  • خبرنگار :