معاون وزیر علوم خبر داد:

میزان بودجه آموزش عالی در سال 92/ طراحی 18 پردیس شهدا در دانشگاه‌ها

معاون اداری و مالی وزارت علوم با اشاره به رشد 180 درصدی بودجه جاری آموزش عالی از سال 88 تا 92، گفت: مجموع بودجه جاری و تملک دارایی آموزش عالی در سال 92 بیش از 5 هزار میلیارد تومان است.

معاون اداری و مالی وزارت علوم با اشاره به رشد 180 درصدی بودجه جاری آموزش عالی از سال 88 تا 92، گفت: مجموع بودجه جاری و تملک دارایی آموزش عالی در سال 92 بیش از 5 هزار میلیارد تومان است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر علی‌اکبر متکان در نشست خبری، با اشاره به رشد بودجه جاری آموزش عالی از سال 84 تاکنون، اظهارکرد: در سال 84 بودجه جاری 480 میلیارد تومان بود که این رقم در سال 88 به یک‌هزار و 402 میلیارد تومان رسید، این در حالی است که بودجه جاری آموزش عالی در سال 92 سه هزار و 925 میلیارد تومان است.

وی درباره بودجه تملک دارایی نیز، تصریح کرد: بودجه تملک دارایی آموزش عالی در سال 88، 448 میلیارد تومان بود که در سال 92 این بودجه یک هزار و170 میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه عده‌ای اصرار داشتند که در سال گذشته دانشگاه‌ها دچار مشکل می‌شوند، گفت: همانطور که دیدیم حتی نشنیدیم که یک دانشگاه دچار مشکلات بودجه‌ای شود و همانطور که در آمارها اعلام شد سال گذشته در دهه‌ فجر حدود 300 هزارمتر مربع پروژه عمرانی افتتاح شد.

معاون اداری و مالی علوم با بیان اینکه دو سال پیش بودجه‌ریزی دانشگاه‌ها به صورت سنتی انجام می‌شد، اظهارکرد: از ابتدای سال 91 بودجه‌ریزی عملیاتی را آغاز کردیم یعنی محاسبه شد که هزینه سرانه دانشجو برای هر دانشگاه و هر رشته چقدر است و تحول عظیمی در بودجه دانشگاه‌ها به وجود آمد که آموزش عالی در سال 91 حدود 50 درصد رشد بودجه داشت، این در حالی است که رشد بودجه اکثر دستگاه‌های اجرایی در این سال حدود 15 تا 20 درصد بود.

وی همچنین با اشاره به ایجاد پردیس شهدا در دانشگاه‌ها در دولت دهم، گفت: ما احساس کردیم که جنگ تحمیلی و ایثار شهدا و رزمندگان در نسل‌های سوم و چهارم به افسانه تبدیل می‌شود، به همین دلیل اقدام به ایجاد پردیس‌های شهدا در دانشگاه‌ها کردیم.

ایجاد 22 پردیس شهدا در دانشگاه‌های کشور

وی با بیان اینکه تاکنون 22 پردیس در دانشگاه‌ها ایجاد شده است، تصریح کرد: این پردیس‌ها در دانشگاه‌هایی از جمله تهران، مازندران، امیرکبیر، علم و صنعت، شهرکرد، صنعتی اشتهارد، شریف و ... است.

متکان خاطرنشان کرد: همچنین 25 پردیس شهدا در حال اتمام و بهره‌برداری که حدود 90 درصد از کار آنها به اتمام رسیده است.

وی گفت: 18 پردیس نیز در دانشگاه‌ها در حال طراحی و برنامه‌ریزی هستند.

معاون اداری و مالی وزارت علوم همچنین با اشاره به رشد خوب تعداد مراکز آموزش عالی در دولت‌های نهم و دهم، اظهارکرد: سیاست این دولت رسیدگی به مناطق محروم بود که به خوبی انجام گرفت و در اوایل دهه 80 مشکل مهاجرت دانشجویان دوره‌های کارشناسی به کشورهای منطقه از جمله اکراین، ارمنستان، بلاروس، مالزی، هند و ... را داشتیم که برخی از این کشورها کیفیت آموزشی و خوابگاه‌هایشان بسیار پایین بود.

وی با بیان اینکه در سال 85 تعداد 5000 دانشجوی کارشناسی در اکراین مشغول تحصیل بودند، تصریح کرد: در حال حاضر حتی 50 نفر دانشجوی کارشناسی در اکراین نداریم و صندلی‌های دانشگاهی کشور در دوره کارشناسی به اندازه‌ای است که می‌توانیم 200 هزار دانشجوی خارجی نیز بپذیریم.

نیاز نیست که کیفیت در همه نقاط کشور مثل دانشگاه‌های شریف و امیرکبیر باشد

وی افزود: از سوی دیگر ایجاد دانشگاه در شهرهای مرزی و مناطق محروم باعث تحول و توسعه می‌شود، البته برخی می‌گویند کیفیت پایین آمده است اما قرار نیست که همه دوره دکتری بخوانند، چرا که برخی نیز می‌خواهند لیسانس بگیرند، بنابراین نیاز نیست که کیفیت در همه نقاط کشور مثل دانشگاه‌هایی چون شریف و امیرکبیر باشد.

متکان با بیان اینکه زیرساخت‌ها و نرم‌افزارها در دانشگاه‌ها رشد بسیار خوبی داشته است، گفت: درسال‌های اخیر دستاوردهای علمی نیز بسیار بیشتر شده و امکانات نیز چندبرابر شده است و می‌بینیم که چند درصد از پروژه‌های کشور در حال حاضر در اختیار دانشگاه‌ها است.

وی با بیان اینکه در ارتباط دانشگاه و صنعت در گذشته کار شده است، گفت: در چند سال گذشته فعالیت بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92043119012
  • خبرنگار : 71448