یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی طرحی در مجلس برای جلوگیری از ایجاد درآمد 74 هزار میلیاردی دولت از محل قیمت گذاری جدید ارزی گفت که در صورت عدم تصویب این طرح پول پرقدرت به اقتصاد ملی تزریق میشود که این بسیار خطرناک است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، احمد توکلی در موافقت با کلیات طرح نحوهی تسعیر دارای ارزی بانک مرکزی اظهار کرد: با توجه به اینکه دولت نرخ دلار را دو برابر کرده و مجلس هم به طور غیر مستقیم و نه قانونی این نرخ محاسباتی را قبول کرده است، در تجدید ارزیابی داراییهای خارجی بانک مرکزی این داراییها افزایش مییابد و در این صورت در ترازنامه باید اسکناس اضافه شود.
وی افزود: در قانون پولی آمده که دولت در تجدید ارزیابی با اعمال نرخ جدید اول بدهی دولت را تسویه کند و مابقی را به خزانه بریزد اما دولت نقض قانون کرده و بدهی دولت، شرکتهای دولتی و بانکهای دولتی را با این مبلغ تسویه کرده که مشکلدار و خلاف قانون است.
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: با استهلاک همه این بدهیها که اغلبش غیر قانونی است پول در گردش زیاد میشود و بر همین اساس ما در مورد این تخلف دولت به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم.
وی با اشاره به ایجاد درآمد 74 هزار میلیاردی دولت از محل قیمت گذاری جدید ارزی تصریح کرد: وقتی 11 هزار میلیارد تومان بدهی دولت از این مبلغ تسویه شود 63 هزار میلیارد تومان باقیمانده باید به خزانه برود و برای این کار باید اسکناس چاپ شود که در این صورت حدود 320 تا 330 هزار میلیارد تومان نقدینگی ایجاد میشود. بنابراین قانون ناقص است و این کار موجب تزریق پول پرقدرت به اقتصاد ملی میشود که بسیار خطرناک است و ما ناچاریم قانون را اصلاح کنیم.
توکلی با اشاره به تصمیمگیری کمیسیون برنامه و بودجه در این زمینه یاد آور شد: ما توافق کردیم عرضهی پول را یک باره زیاد نکنیم بلکه این پول را در حسابی بریزیم که اگر زمانی دارای خارجی کاهش ارزش داشته باشد تراز بانک مرکزی بهم نریزد. بنابراین ما قبول داریم که مبلغی به عنوان حسابداری از محل تغییر قیمت ایجاد میشود که اگر به اسکناس تبدیل شود خطر دارد لذا برای خنثی سازی این مبلغ در حساب ذخیره تسعیر متمرکز میشود و اگر دولت جدید به کمک مجلس و همهی ارکان دیگر پول ملی را تقویت کرد و دارایی خارجی کم شد با استفاده از این حساب تراز کند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه با تصویب این طرح پول پرقدرت تزریق نمیشود و خیر ملت و اقتصاد بر آن است، تاکید کرد: دولت از نظر سیاسی میخواست خطاها را با این کار بپوشاند اما اگر چنین چیزی هم نبود مصلحت کشور در این است که این کار انجام شود تا مجبور نشویم از قوه قضاییه استفاده کنیم.
انتهای پیام