/طرح نحوه محاسبه و اعمال تسعیر دارایی‌های ارزی بانک مرکزی/

کوچک‌زاده: پیشنهاددهندگان طرح حتما صرفه و صلاح ملت را بهتر می‌دانند

کوچک‌زاده در جریان رسیدگی به کلیات طرح نحوه تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی در مخالفت با این طرح، گفت: کسانی که این طرح را داده‌اند صرفه و صلاح ملت را بهتر می‌دانند.

کوچک‌زاده در جریان رسیدگی به کلیات طرح نحوه تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی در مخالفت با این طرح، گفت: کسانی که این طرح را داده‌اند صرفه و صلاح ملت را بهتر می‌دانند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کوچک‌زاده نماینده مردم تهران که در مخالفت با کلیات طرح نحوه تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی در سال 92 صحبت می‌کرد، گفت: اکنون در رسانه‌ها و مجلس با این موضوع مواجه هستیم که شبانه 74 هزار میلیارد ریال پول خلق کرده‌اند، تخلف 74 هزار میلیاردی کرده‌اند، اختلاس 74 هزار میلیاردی کرده‌اند و این را برای مردم درست توضیح نداده‌اید.

وی ادامه داد: قیمت ارز در طول 41 سال گذشته که قانون پولی و بانکی کشور دایر شده دچار نوسانات مکرر بوده است و بعد از انقلاب اسلامی از هفت تومان به سه هزار تومان رسیده، این زیاد یا کم شدن قیمت ارز را چه تکلیفی از سوی قانون برای آن مشخص شده است؟

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه اموال مردم در بانک مرکزی قرار دارد، گفت: در طی ایام گذشته که این تغییر رخ داده و به این میزان رسیده اکنون قانون می‌گوید که مابه‌التفاوت باید به چه صورت انجام شود.

کوچک‌زاده با اشاره به بند "ب" ماده 26 قانون پولی و بانکی کشور اظهار کرد: در تاریخ 18 تیرماه سال 51 یعنی 41 سال از این قانون و اجرایی شدن آن می‌گذرد. در دو دولت خاتمی و هاشمی نیز اجرایی شده و افزایش در قیمت نرخ ارز صرف اصطکاک بدهی دولت شده است و هیچ کس اعتراضی نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: واضح است که لازم نیست اقتصاددان باشیم تا بفهمیم که دولت مابه‌التفاوت را بابت اصطکاک بدهی‌ها و سود حساب کند چرا که دولت این کار را انجام داده پس بحث اول این است که تخلف و یا اختلاسی نشده است و اینجا در واقع یک تشخیص اقتصادی انجام شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه افزود: ممکن است کسانی که این طرح را پیشنهاد داده‌اند صرفه و صلاح ملت را بهتر می‌دانند و وزیر اقتصاد و ... نیز صرفه و صلاح را جور دیگری دانسته باشند لذا در این ماجرا متوسل شدیم به وضع قانون. آیا برای حاکم کردن سلیقه اقتصادی خودمان درست است که اینگونه قوانین را وضع کنیم؟ این فشل کردن قانون و قانون‌گذاری نیست؟

کوچک‌زاده با بیان اینکه طی یک سال و یک ماه گذشته از آغاز بکار مجلس نهم 218 طرح مطرح شده و 98 مورد نیز اصلاحی و الحاقی داشته است، گفت: در واقع ما خودمان پنجاه درصد قوانین را اصلاح می‌کنیم و این فشل کردن مملکت و قانون بوده و موجب شکسته شدن حرمت قانون می‌شود، مملکت به خاطر این چیزها به اینجا رسیده است.

وی تصریح کرد: در طرح اولیه‌ای که مطرح شد عنوان را به گونه‌ای ارائه کردند که در واقع برای سال 92 بود در حالیکه باید بدانند اگر با هم دعوای شخصی و سیاسی داریم به هم تهمت اختلاف و دزدی نزنیم که این کار به بیچاره کردن دولت آینده منجر شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه به دو فوریت این طرح رای داده نشود، گفت: امیدوارم که درست در مورد این طرح نتیجه‌گیری شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ تیر ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92042616170
  • خبرنگار : 71290