یک جامعه‌شناس حوزه جوانان:

فشارهای اقتصادی در سبک زندگی جوانان تاثیرگذار است

یک جامعه شناس با تاکید بر اینکه فشار اقتصادی در سبک زندگی جوانان تاثیرگذار است، گفت: گزینه‌های فراغتی بخش بزرگی از زندگی جوانان را تشکیل می‌دهد و اگر این گزینه‌ها تقویت شود، گرایش به سبک‌های منحرفانه کم‌تر خواهد شد.

یک جامعه شناس با تاکید بر اینکه فشار اقتصادی در سبک زندگی جوانان تاثیرگذار است، گفت: گزینه‌های فراغتی بخش بزرگی از زندگی جوانان را تشکیل می‌دهد و اگر این گزینه‌ها تقویت شود، گرایش به سبک‌های منحرفانه کم‌تر خواهد شد.

محمود شهابی در گفت‌وگو با خبرنگار«جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: حق انتخاب در سبک زندگی مستقر است و با دستورالعمل و بخشنامه نمی‌توان در این زمینه کاری از پیش برد، بنابراین تنها راه‌حل درونی کردن هنجارها و ارزش‌هاست که این امر نیز با کاهش فشارهای اقتصادی و افزایش نقش مداخله خانواده‌ها در تربیت فرزندان تحقق می‌یابد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: جوانان از قشرهای مختلفی تشکیل شده‌اند و اولویت‌های گوناگونی دارند؛ اما آنچه مسلم است اکثریت آنها جوانی خود را در الگوی جوانی پررنج به سر می‌برند و هر چه این دوره گذار جوانی طولانی‌تر شود، پیامدهای ناگوارتری خواهد داشت و پیش‌بینی ما طولانی‌تر شدن این دوره است.

وی با بیان اینکه دو عامل فشار سیاسی و اقتصادی در این دوره تاثیرگذار است، افزود: مسئله مهم این است که آیا جوانان، دچار بیگانگی سیاسی شده‌اند و میزان اعتماد اجتماعی و سیاسی آنها چگونه است؟ آیا این مسائل باعث افسردگی و ناامیدی جوانان شده است؟ این‌ها مواردی است که مسوولان ذی‌ربط باید آنها را بررسی کنند تا بتوانند در حوزه جوانان به خوبی تصمیم‌گیری کنند.

این کارشناس حوزه جوانان با تاکید بر اینکه فشار اقتصادی را خانوارها تحمل می‌کنند، اما به ناچار دود آن به چشم جوانان خواهد رفت، افزود: جوانان در تمام دنیا یا توسط دولت‌های رفاه یا به وسیله خانواده‌ها مورد حمایت واقع می‌شوند و دست‌اندرکاران حوزه جوانان باید به این نکته توجه کنند که جوانان تا چه اندازه امروزه در حوزه‌های کار، تحصیل، ازدواج، مسکن و بهداشت مورد حمایت‌های دولت و خانواده‌ها هستند. قطعا امروزه جوانان از این دو منبع دچار مشکل هستند و بر روی شهروندی تمام عیار جوانان تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.

این جامعه‌شناس حوزه جوانان با تشریح اینکه شهروندی تمام عیار به عنوان یک حق انسانی در جامعه به شمار می‌رود، تصریح کرد: شهروندی تمام عیار به این معناست که افراد در زمان مناسب توان رفع نیازهای خود را داشته باشند این گونه نباشد که یک فرد در 50 سالگی یکی از مشکلاتش چون مسکن حل شود.

این پژوهشگر مطالعات جوانان با اشاره به پیامدهای نامطلوب بیگانگی سیاسی و کند شدن شهروندی تمام عیار، اظهارکرد: در این شرایط با افزایش نرخ جرم و انحرافات و آسیب‌های اجتماعی که جوانان یا نقش فعال در آن دارند یا قربانی‌اند روبرو خواهیم شد.

وی افزود: این آسیب‌ها یا به شکل فعال پرخاشگری و خشونت یا به شکل منفعلانه در اشکال افسردگی و خودکشی و یا مهاجرت خود را نشان خواهد داد.

شهابی با بیان اینکه جوانان در غیاب راه‌حل‌های جمعی به سراغ راه‌حل‌های مردمی می‌روند، گفت: جوانان برای پاسخ به تناقض‌هایی که در زندگی دارند با گرایش به سمت خرده فرهنگ‌ها و زاویه گرفتن از گفتمان مثلث به دنبال راه‌حل‌های فردی می‌روند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۴ تیر ۱۳۹۲ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 92042414536
  • خبرنگار :