سرانجام صنوف قانونی شده سینما، مجمععمومیشان را شامگاه 19 تیر ماه در محل اتحادیه تهیهکنندگان سینما برگزار کردند و هیات مدیرهی «خانهی اصناف سینمای ایران» (خانه سینما 2) انتخاب شد اما با برگزاری این انتخابات، روند اتفاقات و چالشهای بازگشایی خانه سینما چهرهی دیگری به خود گرفت.
به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صنوف ثبت قانونی شدهی سینما عصر 19 تیر ماه با حضور در محل اتحادیه تهیهکنندگان سینما، انتخابات خود را در پی فراخوان مجمع عمومی «خانهی اصناف سینمای ایران» (خانه سینما) برگزار کردند و از ظهر 20 تیر ماه، این مجمع عمومی با سه بیانیه مواجه شد از سوی انجمنهای چهرهپردازان و جلوههای ویژه با وجود اینکه اعلام شده بود جزو صنوف قانونی هستند و در انتخابات 19 تیر ماه حضور داشتند، اعلام کردند که نمایندهای در این مجمع عمومی نداشتند.
هیات مدیرهی خانه سینما هم در یک بیانیهی شدید الحن برگزاری مجمع عمومی 19 تیر ماه را یک پرده نمایشی توصیف کردند و بر برگزاری مجمع عمومی 6 مرداد ماه در محل خانه سینما در خیابان سمنان تاکید کردند.
در ادامهی ایسنا بر چالشهای ادامهدار خانه سینما پس از مجمع عمومی اخیر مروری تیتروار میکند:
چه کسانی هیات مدیرهی «جامعه اصناف سینمای ایران» شدند؟
محمدحسین فرحبخش پس از پایان جلسهی 19 تیر ماه که بدون حضور نمایندگان رسانههای گروهی در محل اتحادیه تهیهکنندگان سینما برگزار شد، در گفتوگویی با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در این انتخابات که بیش از 50 نفر از صنوف قانونی شده حضور داشتند، اعضای هیات مدیره بدین شرح انتخاب شدند؛ بیژن محتشم، حبیبالله کاسه ساز، امیررضا معتمدی، سهیلا نجم و اصغر محبی.
وی ادامه داد: محسن روزبهانی و یونس صباحی هم به عنوان اعضای علیالبدل انتخاب شدند.
فرحبخش با بیان اینکه این انتخابات در فضایی آرام و مناسب انجام شد، خاطرنشان کرد: اداره جلسه را حبیب کاوش، برهان آزاد و مهران روحانی زیر نظر بازرس وزارت ارشاد برعهده داشتند.
در حالی 19 تیر ماه «مجمع عمومی خانهی اصناف سینمای ایران» در محل اتحادیهی تهیهکنندگان با مجوز رییس سازمان سینمایی برگزار شد که او در نامهی 15 تیر ماه در پی تاکید رییسجمهور مبنی بر بازگشایی خانه سینما به هیات مدیرهی این تشکل تعطیل شده در بندی اعلام کرد که اعلام فراخوان برگزاری مجمع عمومی خانه سینما در 19 تیرماه که توسط صنوف قانونی اعلام شده است (مجمع عمومی مدنظر سیدضیاء هاشمی) تا اطلاع ثانونی به تأخیر میافتد، یا کن لم یکن اعلام میشود. اما این مجمع عمومی سرانجام با توجه به چالشهای جدید برای بازگشایی خانه سینما به عنوان مجمع عمومی خانهی اصناف سینمای ایران (خانه سینما) که برخی از این تمجمع به نام خانه سینما 2 نام میبرند، برگزار شد.
از سوی دیگر خانه سینما، (هیات مدیرهاش) فراخوان مجمع عمومیاش را برای 6 مرداد ماه در روزنامههای کثیر الانتشار اعلام کرده است که دستور جلسهی آن بررسی و تصویب یا رد مفاد پیشنهادی برای اصلاح اساسنامهی خانه سینماست و وکیل خانه سینما هم با تاکید بر غیرقانونی بودن برگزاری مجمع عمومی 19 تیر ماه اعلام کرد که مجمع عمومی که قرار است برگزار شود، متعلق به خانه سینما نیست و ما این موضوع را به ادارهی ثبت شرکتهای قوه قضائیه اعلام کردیم.
به گزارش ایسنا،هیات ساماندهی صنوف سینمایی 28 خرداد ماه در پی اعلام خبر پایان فعالیتش، نام صنوف ثبت شده و قانونی شده را که گفته میشود در این مجمع عمومی 19 تیر ماه حضور داشتهاند به این شرح اعلام کرده بود: جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران با ریاست سید ضیاء هاشمی، کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران با ریاست سید مهدی سجاده چی، مدیران تولید ( پیمان جعفری)، چهره پردازان ( اکرم نویدی)، جلوههای ویژه ( اکبر محمدی)، مدیران آموزشگاههای آزاد سینمایی ( اصغر محبی) ، دستیاران فیلمبردار ( سید حسین قدیمی)، مدیران تدارکات ( رضا نوروزی) ، مدیران و طراحان، جلوههای بصری (سید امیر معتمدی) ، بازیگران و بدلکاران (علیرضا فتحی)، کارکنان لابراتوار( بهمن کریمیان).
شورای مرکزی انجمن چهرهپردازان و جلوههای ویژه نمایندهای در مجمع عمومی 19 تیر نداشتهاند
پس از برگزاری مجمع عمومی، 19 تیر ماه، شورای مرکزی انجمن چهرهپردازان با صدور بیانیهای، تاکید کرد نمایندهای در مجمع فوقالذکر ندارد.
در این بیانیه که در اختیار رسانهها قرار گرفت، آمده است: شورای مرکزی انجمن چهرهپردازان سینمای ایران با احترام فراوان به شرکتکنندگان در مجمع عمومی مورخ چهارشنبه 19 تیر ماه، بر ایشان یادآور میگردد این شورا هیچ نمایندهای از طرف صنف خود جهت معرفی و حضور در مجمع فوقالذکر نداشته است.»
اکبر محمدی – رئیس انجمن جلوههای ویژه سینمای ایران هم در اطلاعیهای اعلام کرد: «انجمن جلوههای ویژه سینمای ایران در جلسهای که بنام مجمع عمومی خانه سینما با تعداد انگشت شماری از انجمنهای تازه تأسیس تشکیل شده نمایندهای نداشته است و حضور آقای محسن روزبهانی در این جلسه با عنوان نماینده این صنف ، بدون اطلاع این انجمن صورت گرفته و فاقد اعتبار میباشد. لازم به توضیح است که این انجمن با نام طراحان ، مدیران و دستیاران جلوههای ویژه سینمای ایران ثبت قانونی شده و اساسنامه آن نیز به تصویب مراجع ذیصلاح رسیده است و بر اساس همین اساسنامه شورای مرکزی و بازرس انجمن انتخاب و اسامی آنها در اداره ثبت اسناد و املاک کشور ( مؤسسه ثبت شرکت ها ) ثبت گردیده است و لذا هر گونه اظهار نظر یا موضعگیری تحت عنوان این انجمن باید با هماهنگی شورای مرکزی صورت گرفته و از طرف رئیس هیأت مدیره کتباً اعلام شود .
این انجمن در مجمع عمومی خانه سینما مورخ 6 مرداد ماه شرکت خواهد کرد.»
تاکید هیات مدیرهی خانه سینما بر برگزاری مجمع عمومی 6 مرداد ماه
هیأت مدیرهی خانهی سینما هم ظهر 20 تیر ماه بیانیهای را منتشر کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در این بیانیه آمده است: «در واپسین روزهای عمر مدیریت سازمان سینمایی، آخرین پردهی نمایشی که از سال 1389 آغاز شده بود، بر صحنه رفت و معاونت سینمایی که با کارگردانی صدور دستور انحلال و سپس تعطیلی خانهی سینما، نمایش را راه انداخته بود با حمایت از برپایی تشکل موسوم به خانهی سینما شمارهی 2 مضحکه را کامل کرد.
تأسیس این تشکل که با سلسهجنبانی تعداد اندکی از تهیهکنندگان بهمنظور رانتجویی از دولت آینده صورت گرفته، به خودی خود نگرانکننده نیست، زیرا این تشکل که در غیاب اصناف عضو خانهی سینمای ایران، کارگردانان، دستیاران کارگردان، تهیهکنندگان، فیلمنامهنویسان، بازیگران، فیلمبرداران، دستیاران فیلمبردار، تدوینگران، طراحان، مجریان صحنه، آهنگسازان، صدابرداران، منشیان صحنه، جلوههای ویژه، چهرهپردازان، عکاسان، منتقدان، مدرسان، کارکنان لابراتوار، سینماداران، مدیران سینماها، تهیهکنندگان مستند، گویندگان، انیمیشن، فیلمسازان مستند و فیلم کوتاه راهاندازی شده است، سرنوشت بهتری از هیأت ساماندهی صنوف، هیأت بازگشایی خانهی سینما، گروه ناظران بر بازگشایی و دهها نام کاغذی ریز و درشت نخواهد داشت. واضح است که این جمع اندک، سینمای ایران را نمایندگی نمیکند.
هیأت مدیره، مدیرعامل و اعضای خانهی سینما متأسفاند که دستور صریح ریاست جمهوری برای ماندن و بودن خانهی سینمای غیردولتی از سوی کارگزاران فرهنگی چنین فرجامی یافته است. همچنان که در نامهی خردادماه هیأت مدیرهی خانهی سینما به ایشان تصریح شده بود، تا زمانی که مدیران فعلی سینمایی بر مسند باشند، امیدی برای بازگشایی خانهی سینما از سوی آنها نیست. مایهی تأسف است که این پیشبینی به حقیقت پیوسته است. تأسف بزرگتر از این بابت است که باید برخی همکاران را که نقش جدی در تأسیس و معاونت در راهاندازی این تشکل داشتهاند به علت سوءاستفاده از عنوان «خانه سینما» از این پس در محاکم قضایی ملاقات کرد.
علیرغم اجرای این نمایش، خانهی سینما براساس دستور صریح ریاست جمهوری موانع فعالیت را رفعشده میبیند و با برگزاری مجمع عمومی ششم مردادماه بر عهد خود با جامعهی اصناف سینمای ایران باقی خواهد ماند.»
انتهای پیام