سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از گازگرفتگی دو کارگر در عمق چاهی واقع در یک مسافرخانه در مرکز پایتخت خبر داد.
سید جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،با بیان اینکه وقوع حادثه گرفتارشدن در چاه در ساعت 9:36 به سامانه 125 اطلاع داده شد، گفت: به دنبال آن ستاد فرماندهی آتشنشانی گروه نجات یک را به محل حادثه واقع در خیابان ناصرخسرو نرسیده به پانزده خرداد، کوچه خادم اعزام کرد.
وی افزود: پس از حضور آتشنشانان در محل، مشخص شد که یک کارگر حدود 44 ساله ایرانی مشغول حفر چاهی در زیرزمین این مسافرخانه بوده که به علت ورود گازهای سمی از کانال ارتباطی میان این چاه با چاه فاضلاب قدیمی که در مجاورت آن قرار داشت، این کارگر دچار گازگرفتگی شده است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه چاهکن دیگر برای کمک به وی، خود را به عمق 12 متری چاه رسانده بود، گفت: هنگامی که آتشنشانان در محل حاضر شدند، چاهکن اولیه توسط مالک ساختمان و تعدادی دیگر در حال انتقال به سطح زمین بود که آتشنشانان عملیات CPR را روی وی انجام داده و این کارگر را در حالی که به شدت دچار مسمومیت ناشی از استنشاق گاز شده بود، به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
ملکی افزود: همزمان گروه دیگر نیز عملیات خود برای خروج دیگر فرد محبوس در چاه را آغاز کرده و پس از ایمنسازی چاه، با کمک تجهیزات مخصوص این چاهکن ایرانی حدود 40 ساله را در حالی که اوضاع وخیمی داشت، زنده از چاه خارج و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
وی علت این حادثه را ورود گازهای مرگبار سمی از طریق کانال ارتباطی چاه فاضلابی که در مجاورت چاه در حال حفر قرار داشت، اعلام کرد و گفت: این چاه به این دلیل حفر شده بود که در صورت پرشدن چاه اولیه، محتویات چاه فاضلاب از طریق این کانال به چاه جدید در حال حفر سرریز شود که متاسفانه در این حادثه کارگران بدون توجه به وجود گازهای سمی در چاه، در حالی که فاقد هر گونه تجهیزات ایمنی بودند، به عمق چاه رفتند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه دو کارگر برای ادامه روند رسیدگی به درمان، به بیمارستان منتقل شدند، به ایسنا گفت: آتشنشانان در ساعت 10:30 پس از ایمنسازی محل، به عملیات خود خاتمه دادند.
ملکی همچنین به افرادی که قصد حفر چاه را دارند، توصیه کرد: نسبت به رعایت مسائل ایمنی هنگام حفر حساس باشند، چرا که گازهای سمی حتی توانایی عبور از لایههای خاک را نیز دارند، بنابراین باید حتما هنگام حفر چاه، بررسیهای لازم پیرامون حضور گازهای سمی در عمق چاه انجام شود و در صورت مثبت بودن جواب بررسیها، چاهکنان حتما باید با تجهیزات مربوطه وارد چاه شوند.
به گزارش ایسنا، محل حادثه متعلق به یک مسافرخانه به نام "خادم" است.
انتهای پیام