30 کشته و بیش از 1000 زخمی ماحصل درگیری‌ها میان موافقان و مخالفان مرسی

گزارش‌های رسانه‌های مصری حاکی از این است که طی درگیری‌ها در نقاط مختلف مصر حدود 30 تن کشته و بیش از 1000 تن دیگر زخمی شدند.

گزارش‌های رسانه‌های مصری حاکی از این است که طی درگیری‌ها در نقاط مختلف مصر حدود 30 تن کشته و بیش از 1000 تن دیگر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری روسیه الیوم، رئیس آژانس امداد مصر به روزنامه مصری الیوم السابع گفت: تعداد کشته‌های درگیری‌های قاهره و استان‌های دیگر طی روز گذشته به 30 تن و تعداد زخمی‌ها به 1076 تن رسید.

منابع در اسکندریه اعلام کردند که تعداد کشته شدگان در درگیری‌ها میان حامیان محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر و مخالفانش در روز جمعه به 12 تن رسید در حالی که تعداد زخمی شدگان این درگیری‌ها بیش از 300 تن گزارش شده است.

خبرگزاری الشرق الاوسط گزارش داده بود که طی درگیری‌ها فقط یک تن کشته شده است.

خبرنگار الجزیره گزارش داد که تعدادی از مجروحان اسکندریه به مسجد سیدی جابر منتقل شدند که تبدیل به یک بیمارستان صحرایی شده بود.

نیروهای امنیتی و نیروهای مسلح مصر توانستند درگیری‌ها در منطقه سیدی جابر را پایان دهند و در این راستا از گازهای اشک‌آور استفاده کردند.

در تعدادی از میدان‌ها و خیابان‌های اسکندریه در اعلام مخالفت با کودتای نظامی علیه رئیس جمهوری برکنار شده مصر تظاهراتی برپا شد.

این تظاهرکنندگان با برافراشتن پرچم‌های مصر و عکس‌هایی از محمد مرسی بر ادامه تظاهرات خود تا زمان بازگشت وی به منصبش تاکید کردند.

تلویزیون مصر گزارش داد که آمار درگیری‌ها در نقاط مختلف مصر به 17 کشته و 318 زخمی رسید.

خبرنگار شبکه روسیه الیوم پیشتر گزارش داد که در پل کوبری در منطقه شش اکتبر دست کم دو تن کشته شدند.

در حالی که حامیان مصری تلاش می‌کردند وارد منطقه المنیل در قاهره شوند و ساکنان این منطقه نیز به آنها برخورد کردند دست کم سه تن کشته شدند.

گزارش‌های رسانه‌ای نیز حاکی از آن است که طی درگیری‌ها مقابل باشگاه گارد ریاست جمهوری در شهر نصر قاهره دست کم سه تن کشته شدند.

عمرو نصر رئیس هیات امداد رسانی اسکندریه اعلام کرد که درگیری‌ها میان حامیان و مخالفان مرسی در منطقه سیدی جابر در اسکندریه عصر جمعه به 13 کشته و 200 زخمی رسید.

در استان اسماعیلیه نیز تظاهرکنندگان حامی مرسی به اطراف ساختمان دفتر کل استانداری یورش برده و این اقدام‌شان در اعتراض به برکناری مرسی بود.

در اسماعیلیه آمار درگیری‌ها در اطراف ساختمان استانداری این استان که تا ساعات‌ اولیه صبح امروز (شنبه) ادامه داشت به سه کشته و بیش از 100 زخمی رسید که برخی از آنها دچار قطع عضو شده بودند.

از سوی دیگر، حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی اخوان المسلمین خواهان ادامه اعتراضات تا زمان بازگشت محمد مرسی به منصبش شد.

حزب آزادی و عدالت در بیانیه‌ای اعلام کرد که تمام اعضا و حامیان این حزب به مشارکت گسترده خود و حضورشان در میدان‌ها ادامه می‌دهند تا رئیس جمهور به دفتر خود بازگشته و به فعالیتش ادامه دهد.

حزب مذکور با تاکید بر پایبندی خود به مسالمت آمیز بودن اعتراضاتش اعلام کرد که در روز جمعه میلیون‌ها مصری در تمام استان‌های کشور در چارچوب تظاهرات مسالمت آمیز گسترده‌ای جمع شدند تا مخالفت خود را با کودتای نظامی ظالمانه و خواسته خود را مبنی بر بازگشت رئیس جمهور عزل شده اعلام کنند.

حزب آزادی و عدالت دستگاه‌های امنیتی مصر را به دست داشتن در اقدامات خشونت آمیز در روز جمعه متهم ساخته و اقدامات تلافی جویانه علیه مخالفان، سیاستمداران و اصحاب رسانه را محکوم کرد.

قاهره و تعدادی از شهرهای مصر روز جمعه شاهد درگیری‌های مختلفی میان حامیان و مخالفان محمد مرسی بودند.

یک منبع پزشکی در مصاحبه با الجزیره اعلام کرد که طی درگیری‌ها در مناطق گوناگوی از کشور 30 تن کشته و 460 تن دیگر زخمی شدند که براساس گزارش‌های غیررسمی 12 تن از این کشته شدگان در اسکندریه، چهار تن در مقابل گارد ریاست جمهوری، دو تن در میدان عبدالمنعم ریاض، یک تن در اسیوط و شخص دیگری در سوئز جان خود را از دست داده‌اند.

بعد از اینکه حامیان رئیس جمهوری برکنار شده مصر تلاش کردند به ساختمان رادیو و تلویزیون در ماسبیرو بروند درگیر‌هایی در مناطق نزدیک به میدان التحریر صورت گرفت.

ارتش نیز نیروهای خود را در اطراف ساختمان رادیو و تلویزیون در ماسبیرو مستقر ساخت تا تظاهرکنندگان مخالف و طرفدار مرسی را از هم جدا کند.

درگیری‌هایی در بالا و پایین پل شش اکتبر در نزدیکی میدان عبدالمنعم ریاض نیز رخ داد که در جریان آن دو طرف به سمت یکدیگر سنگ پرتاب می‌کردند.

تعدادی از حامیان محمد مرسی نیز اعلام کردند که در مقابل مقر گارد ریاست جمهوری دست به تحصن می‌زنند تا خواسته خود را مبنی بر آزادی محمد مرسی و بازگردان وی به منصبش اعلام کنند.

نیروهای گارد ریاست جمهوری مصر سیم‌های خاردار مقابل مقر گارد ریاست جمهوری کشیدند تا اجازه ندهند که تظاهرکنندگان به این مقر نزدیک شوند.

خبرگزاری الشرق الاوسط در دمنهور گزارش داد که ده‌ها تن به مقر حزب آزادی و عدالت در خیابان ارتش در دمنهور یورش برده و وسایل این مقر را به خیابان انداخته و آنها را آتش زدند.

در روز جمعه نیز درگیری‌های شدیدی میان مخالفان و حامیان مرسی در دمنهور رخ داد که تاکنون به زخمی شدن 25 تن انجامیده است.

هزاران تن از ساکنان شهر سوئز بعد از برگزاری نماز جمعه در راهپیمایی‌های گسترده‌ای مشارکت کرده و شعارهایی علیه کودتا علیه مشروعیت سر دادند.

تعدادی از حامیان رئیس جمهوری برکنار شده مصر نیز به تحصن خود در میدان ساعت در مرکز شهر قنا برای سومین روز پی در پی ادامه دادند.

در حالی که نیروهای پلیس در الاخضر برای متفرق کردن تظاهرکنندگان وارد عمل شدند، شهرهای اسوان بنی سویف و حلوان و سینا شاهد تظاهراتی بودند که در جریان آن شرکت کنندگان پرچم‌های مصر و عکس‌هایی از محمد مرسی را برافراشتند.

در همین راستا احمد الطیب، شیخ الازهر با حضور در تلویزیون مصر از تمام مردم این کشور خواست دست‌های خود را از آلوده شدن به خون یا تخریب پاک نگه دارند.

وی به مردم مصر هشدار داد که وارد فتنه‌ای نشوند که در آن مشخص نیست که چه کسی کشته شده و قاتل کیست.

جنبش تمرد و جبهه نجات ملی نیز خواهان تظاهراتی طی فردا (یکشنبه) در تمام میدان‌های مصر شدند تا از مشروعیت انقلاب و از استقلال ملی دفاع کند.

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از احمد علی سخنگوی رسمی ارتش مصر نیز گزارش داد که نیروهای مسلح با هدف جلوگیری از وقوع درگیری‌های جدیدی میان تظاهرکنندگان دو طرف وارد عمل خواهند شد.

احمد علی با تاکید بر بی‌طرف بودن ارتش مصر اعلام کرد: ما از هیچ کس طرفداری نمی‌کنیم و به طرف خاصی گرایش نداریم. وظیفه ما حفظ جان تظاهرکنندگان است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ تیر ۱۳۹۲ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92041508536
  • خبرنگار : 71457