دستورالعمل اجرای قانون عوارض آلایندگی ابلاغ شد

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ،تدوین دستور العمل اجرای عوارض آلایندگی را یکی از اهرم های کنترل و پیشگیری از وقوع آلودگی محیط زیست دانست و اعلام کرد : این دستور العمل به منظور ایجاد وحدت رویه و اعمال مدیریت یکپارچه در اجرای قانون عوارض آلایندگی به ادارات کل محیط زیست استانها برای اجرا ابلاغ شده است.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ،تدوین دستور العمل اجرای عوارض آلایندگی را یکی از اهرم های کنترل و پیشگیری از وقوع آلودگی محیط زیست دانست و اعلام کرد : این دستور العمل به منظور ایجاد وحدت رویه و اعمال مدیریت یکپارچه در اجرای قانون عوارض آلایندگی به ادارات کل محیط زیست استانها برای اجرا ابلاغ شده است.

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهرداد کتال محسنی با اشاره به اینکه از نیمه دوم سال 87، قانون مالیات ارزش افزوده تصویب شده است، گفت: بر اساس تبصره 1 ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحد های تولیدی که آلاینده محیط زیست محسوب می شوند و استاندارد ها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمی کنند، مشمول این قانون می شوند.

وی ادامه داد: بنابر تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر عوارض متعلقه مشمول پرداخت یک در صد از قیمت فروش به عنوان عوارض آلایندگی می شوند.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت : دستور العمل اجرایی تبصره یک ماده 38 قانون مالیات ارزش افزوده مشتمل بر 8 ماده ، 10 بند و 7 تبصره تدوین شده است، اظهار داشت: در این دستور العمل،تعریف آلایندگی واحد ها، نوع واحد های مشمول عوارض آلایندگی، دوره های مالیاتی،‌فرآیند تشخیص آلایندگی یا عدم آلایندگی ، فرآیند تهیه فهرست سالیانه، حذف و اضافه نمودن واحد های آلاینده در طی سال و عوارض آلایندگی پالایشگاه، نفت و پتروشیمی به طور خاص و ویژه را شامل می شود.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: بر اساس مواردی که به محیط زیست استاها تفویض شده در هر دوره مالیاتی نسبت به بازدید، شناسایی واحد های آلاینده ها ، معیار ها و ضوابط مربوطه اقدام می کنند و واحد هایی که به عنوان آلاینده شناسایی می شوند، به اداره کل امور مالیاتی استانها اعلام می شود.

کتال محسنی ادامه داد : چنانچه در طی سال واحدی از آلایندگی خارج شود و اقدامات مناسب برای رفع آلودگی در حد استاندارد مصوب زیست انجام دهد، طبق مقررات از لیست حذف و به ادراه کل مالیاتی استان اعلام می شود.

وی با بیان اینکه درآمد حاصل از عوارض آلایندگی در محدوده هر شهرستان از طریق سازمان امور مالیاتی به حساب شهرداری همان منطقه واریز می شود ، گفت: عوارض آلایندگی برای دهیاری های تحت تاثیر آلودگی واحد های مورد نظر، به حساب متمرکز نزد استانداری ها واریز تا به نسبت جمعیت و یا در مواقع خاص نسبت به شدت تاثیر گذاری واحد ها بین مراکز جمعیتی متاثر توزیع شود.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عوارض آلایندگی برای بهسازی محیط زیست ، رفع آثار آلایندگی واحد ها بر محیط ، اصلاح و سالم سازی محیط زیست صرف می شودو چنانچه روستا ها ، شهرها و مناطقی که دارای طرح های بهسازی و طرح های اصلاح محیط و محیط زیستی مصوبی باشند، در اولویت قرار دارند.

مهرداد کتال محسنی یاد آور شد: نظارت بر حسن اجرای پرداخت عوارض آلایندگی به عهده سازمان های امور مالیاتی،‌محیط زیست ،‌استانداری ها و سایر دستگاه های ذیربط است ولی چنانچه این درآمد در آینده پس از تصویب آیین نامه اجرایی صندوق ملی محیط زیست و سایر مصوبات مورد نیاز به طور متمرکز به صندوق محیط زیست وارد شود، باید با دخالت و نظارت مستقیم سازمان حفاظت محیط زیست این درآمدها هزینه شود، طبیعتاً امر حفاظت از محیط زیست و بهسازی محیط زیست نتایج مطلوب تری حاصل خواهد داشت.

به گفته وی ، تدوین این دستور العمل یکی از اهرم های کنترل و پیشگیری از وقوع آلودگی محیط زیست محسوب می شود.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه تعداد واحد های آلاینده شناسایی شده توسط محیط زیست استانها در سال 89 حدود 4300 واحد بوده است،‌ گفت: واحد های آلاینده در سال 90 برای اجرا در سال 91 ، 2950 واحد و در سال 91 برای اجرا در سال 92 ، 2750 واحد آلاینده شناسایی شده است.

کتال محسنی تصریح کرد: بر اساس این آمار از سال 89 تا سال 91، تعداد واحد های آلاینده 38 در صد کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: در واقع تعداد واحد های آلاینده به نظر می آید به مراتب بیش از این ارقام باشد، که می طلبد،‌توانمندی های پایش سازمان حفاظت محیط زیست و آزمایشگاه‌های معتمد بیش از پیش تقویت شود و واحد های صنعتی و غیر صنعتی نسبت به خود اظهاری در آلودگی محیط زیست به طور دقیق ، کامل و همه جانبه همت داشته باشند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 92041106514
  • خبرنگار :