واکنش به حذف قلیان در قهوه‌خانه‌های تازه‌تاسیس

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی در واکنش به آخرین مصوبه ستاد کشوری مبارزه با دخانیات درباره‌ی ممنوعیت عرضه‌ی قلیان در قهوه‌خانه‌های تازه تاسیس‌، گفت: اگر قرار است در کشور با دخانیات مبارزه شود‌ چرا جلوی کار شرکت دخانیات ایران گرفته نمی‌شود؟

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی در واکنش به آخرین مصوبه ستاد کشوری مبارزه با دخانیات درباره‌ی ممنوعیت عرضه‌ی قلیان در قهوه‌خانه‌های تازه تاسیس‌، گفت: اگر قرار است در کشور با دخانیات مبارزه شود‌ چرا جلوی کار شرکت دخانیات ایران گرفته نمی‌شود؟

عباس علایی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی مصوبه‌ی هشتمین جلسه ستاد کشوری مبارزه با دخانیات مبنی بر صدور مجوز فعالیت برای قهوه‌خانه‌های تازه تاسیس منوط به گرفتن تعهد از آنها برای عرضه نکردن قلیان، اظهار کرد: ما امیدواریم با آمدن دولت تدبیر و امید،‌ فرجی هم در کار ما شود و بعضی از آقایان از نگاه‌های خصمانه‌ی خود به صنف ما دست بردارند و این کار را درک کنند.

وی ادامه داد: در همه جای دنیا مکانی را برای افراد دخانی در نظر می‌گیرند، ما هم در داخل وقتی تمام هشدارهای وزارت بهداشت و نیروی انتظامی را رعایت می‌کنیم، نباید این قدر حساسیت نشان دهیم و یک چیزی را که بزرگ نیست، بزرگ کنیم.

او تصریح کرد: با محدود کردن عرضه‌ی قلیان، مصوبه‌ها و دستورهایی که هر بار به شکلی صادر می‌شود‌، نه تنها تعداد قهوه‌خانه‌ها در تهران کاهش یافته، بلکه همه‌ی پارک‌ها و کنار خیابان‌ها قهوه‌خانه و محلی برای مصرف قلیان شده‌ است، این بهتر است یا داشتن مکانی با چارچوب و قانون که نظارت هم می‌شود؟

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی گفت: این همه مشکل بهداشتی وجود دارد ولی همه فقط روی قهوه‌خانه‌ها و عرضه قلیان دست گذاشته‌اند، اگر می‌خواهند کنترلی باشد چرا جلوی شرکت دخانیات را نمی‌گیرند و از کشت تنباکو جلوگیری نمی‌کنند؟ اگر نگرانی وجود دارد، چرا فرهنگ‌سازی نمی‌شود؟

علایی با بیان این درخواست که قهوه خانه‌دارها را این قدر به حاشیه نکشانید و اجازه دهید به کسب و کار خود برسند،‌ گفت: نیروی انتظامی نظارت شدیدی روی قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌ها دارد و به جرات می‌توان گفت که این مکان از امن‌ترین مکان‌ها هستند.

وی ادامه داد: نباید با این صنف که جمعیت زیادی از طریق آن ارتزاق می‌کنند برخورد قهری شود. اگر قرار باشد آنها هر روز استرس داشته باشند که نمی‌توانند به کار خود ادامه دهند.

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی سپس به کاهش تعداد قهوه‌خانه‌های تهران اشاره کرد و افزود: زمانی که تهران 120 هزار نفر ساکن داشت، 2 هزار و 500 تا 3 هزار قهوه‌خانه هم وجود داشت‌؛ ولی حالا که جمعیت آن میلیونی شده است تعداد قهوه خانه‌ها به حدود 900 باب رسیده است.

علایی درباره‌ی تکلیف قهوه خانه‌های قدیمی برای توزیع قلیان با توجه به این مصوبه گفت: بر اساس قانون نظام صنفی، مصوبه‌ی جدید فقط شامل حال قهوه خانه‌های تازه تاسیس می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92040301419
  • خبرنگار : 71021