سونی از زمان ورود دوباره به دنیای تلفنهمراه، محصولات قابل قبولی را به بازار عرضه کرده است. اما چندی پیش این شرکت بزرگ به عرضهی گوشی جدیدی اقدام کرد.
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این گوشی که در رنج متوسطها قرار گرفته Xperia SP نام دارد. همانطور که از نام این گوشی تلفنهمراه پیداست، ویژگیهایی را از Xperia S و Xperia P به ارث برده، ویژگیهایی که میتواند سبب تمایز این اسمارت فون از سایر رقبا شود.
در نگاه اول Xperia SP بسیار زیبا و شیک به نظر میرسد، اما هنگامی که بدنهی پلاستیکی گوشی با دستان کاربر تماس پیدا میکند، معادلات تغییر کرده و کمی نظر کاربر را تغییر میدهد و به نظر میرسد اگر بدنهی گوشی بصورت جیر طراحی میکردند دیگر به راحتی از دستان کاربر سر نمیخورد.
اما طراحی این محصول به اینجا ختم نمیشود، پنل شفاف زیر صفحه نمایش، کمی جلوهی این اسمارتفون را بیشتر میکند البته به نظر میرسد شرکت سونی کار خود را راحت کرده است و خیلی هم برای طراحان صنعت خود خرج نمیکند زیرا این پنل نورانی همان ویژگیهایی را دارد که در مدلهای Xperia S و Xperia P به چشم میخورد.
شاید این پنل نورانی جوانان را به خود جذب کند اما تکرار آن در چند مدل اعم از Xperia S,Xperia P و Xperia U چندان جالب به نظر نمیرسد. از این موضوعات که گذر کنیم، Xperia SP از ارگونومی بسیار مطلوبی برخوردار است.
اگرچه Xpeia SP ضد آب و ضد گرد و غبار نیست اما از قسمت داخلی این گوشی به خوبی محافظت شده است. نکتهی عجیبی که در این گوشی به چشم میخورد باطری آن است که علی رغم کیفیت بسیار بالا، قابل تعویض نیست. به نظر میرسد شرکت سونی برای اینکه از سیم کارت و کارت حافظه محافظت کند، آنها را داخل در پشتی و برروی باطری تعبیه کرده است.
ممکن است در ابتدا وزن 155 گرمی این گوشی زیاد باشد اما هنگامی که در دست کاربر قرار میگیرید، این وزن به خوبی در تمام گوشی پخش میشود و همین امر سبب شده است Xperia SP کم وزنتر از میزان واقعی احساس شود.
Xperia SP مجهز به یک صفحه نمایش 4.6 اینچی بوده که به نظر میرسد برای چنین قیمتی مناسب است. وضوح صفحه نمایش این گوشی 720 پیکسل است و این کیفیت به مدد براویا که برای پردازش در LCDهای سونی به کار رفته، چند برابر شده است.
اما یکی از ایرادهای بزرگ صفحه نمایش این گوشی محدودیت در زاویهی دید آن است. در صورتی که Xperia SP در زاویهی مناسبی نسبت به چشمان کاربر قرار نگیرد تصاویر مبهم به نظر خواهند رسید.
این گوشی مجهز به یک دوربین هشت مگاپیکسلی بوده که اگرچه دارای سنسوری متوسط است اما با ابتکاری که در نرمافزار آن به کار رفته این مشکل کمرنگ به نظر میرسد. نرمافزار دوربین Xperia SP کمی دیر بارگذاری میشود اما سرعت عکاسی آن بسیار بالاست و کاربر بوسیلهی این نرمافزار میتواند تنظیمات بسیاری را بصورت خودکار یا دستی روی تصاویر اعمال کند. تمام این ویژگیها در کنار هم سبب میشوند که این دوربین هشت مگاپیکسلی به یکی از 10 دوربین قدرتمند موبایلی تبدیل شود.
کاربر در قسمت فیلمبرداری میتواند تصاویر را با کیفیت FullHD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه ذخیره کند و از لذت اشتراک گذاری این فیلمها در شبکههای اجتماعی بهرهمند شود.
همچنین در قسمت جلوی گوشی هم یک دوربین با کیفیت VGA طراحی شده است و برای مکالمهی تصویری معمولی، دوربین مناسبی است. البته بهتر است بگوییم که این دوربین میتواند بیشتر کاربرد یک آیینه برای مرتب کردن را داشته باشد، زیرا در کشور ما برقراری ارتباط تصویری چندان رایج نشده است.
در قلب تپندهی Xperia SP یک پردازندهی دو هستهای 1.7 گیگاهرتزی قرار گرفته است که برای یک گوشی هوشمند آن هم در این قیمت مناسب است و به کاربر این اطمینان را میدهد که در استفاده از نرمافزارهای موبایل با مشکلی روبهرو نخواهد شد.
علاوه بر این امکانات در درون این گوشی یک رم یک گیگابایتی تعبیه شده است که برای این رده قیمت عادی به نظر میرسد. پردازندهی گرافیکی این گوشی Adreno 220 است که در کنار پردازندهی دو هستهای 1.7 گیگاهرتزی این گوشی، قابلیتهای فراوانی را به کاربر ارائه میدهد.
همچنین Xperia SP به آندروید ژلیبین مجهز بوده و همین امر به یکی دیگر از نقاط مثبت این گوشی تبدیل شده است. از دیگر مزیتهای این گوشی، طراحی خوب صفحه کلید آن است و بدون اینکه کاربر را به پیچیدگیهای فنی وارد کند، به او در زبانهای مختلف حتی فارسی کلمه پیشنهاد میدهد و از شما یاد میگیرد که از چه کلمههایی باید بیشتر استفاده شود.
برای بسیاری از کاربران عمر و دوام باطری یکی از معیارهای بسیار مهم است. باطری این گوشی ظرفیت بالایی دارد و میتوان به آن اعتماد کرد اما از ایرادهای بزرگ آن تعویض پذیر نبودن آن است.
اگرچه طراحی این گوشی چندان چنگی به دل نمیزند اما میتواند گزینهای مناسب برای کسانی باشد که میخواهند با هزینهای نسبتا بالا گوشی با امکانات قابل قبول داشته باشند.
انتهای پیام