ایسنا گزارش کرد:

گیشه‌ی بهاره‌ی سینماها به روایت آمار و ارقام / افت فروش 42 درصدی سینماها!

اوایل فصل بهار که فروش چند فیلم میلیاردی شد، برخی می‌گفتند گیشه سینماها دارد جان می‌گیرد اما آیا این نظر واقعیت دارد؟ بررسی‌های خبرنگار ایسنا نشان می‌دهد که گیشه‌ی بهاره‌ی سینماها نسبت به سال گذشته رشد داشته است اما نسبت به چهار سال قبل افت فروش 42 درصدی را شاهد هستیم.

اوایل فصل بهار که فروش چند فیلم میلیاردی شد، برخی می‌گفتند گیشه سینماها دارد جان می‌گیرد اما آیا این نظر واقعیت دارد؟ بررسی‌های خبرنگار ایسنا نشان می‌دهد که گیشه‌ی بهاره‌ی سینماها نسبت به سال گذشته رشد داشته است اما نسبت به چهار سال قبل افت فروش 42 درصدی را شاهد هستیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بهار سال جاری 16 فیلم روی پرده سینماهای کشور رفتند که نسبت به بهار سال قبل، 4 عنوان کمتر بود، این کاهش تعداد فیلم‌های نمایش داده شده در طول مدت زمان معین، نشان می‌دهد که فیلم‌های روی پرده رفته با وضعیت بهتری در طول مدت اکران و فروشی بیشتر روبرو بوده‌اند.

× فروش سینماهای تهران و شهرستان:

در طول حدود 95 روز گذشته، سینماهای تهران هفت میلیارد و 400 میلیون تومان و سینماهای شهرستانی چهار میلیارد و 800 میلیون تومان فروش داشته‌اند که این ارقام بیش از فروش مدت مشابه سال گذشته سینماهای کشور بوده است.

فروش سینماهای تهران در بهار سال قبل، پنج میلیارد و 959 میلیون تومان و در بهار سال 90، شش میلیارد و 534 میلیون تومان بوده است. (همچنین می‌توانید مقایسه فروش بهار با چهار سال گذشته را در انتهای این گزارش مطالعه کنید).

درباره افزایش فروش یک میلیارد و 440 میلیون تومانی سینماهای تهران نسبت به سال قبل باید گفت که افزایش حدود هزار تومانی قیمت بلیت در این افزایش فروش نقشی جدی داشته است اما به‌نظر می‌رسد سینمای ایران حداقل در فصل بهار وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته‌اش داشته است. البته ناگفته نماند که وضعیت گیشه نسبت به سال 90 همچنان نامناسب است.

× فروش میانگین فیلم‌ها:

فروش میانگین هر فیلم در بهار 91 در حدود 760 میلیون تومان بوده است که حتی از هزینه تولید یک فیلم سینمایی در ایران کمتر است! بماند که همه این فروش به تهیه‌کننده نمی‌رسد و او باید از محل درآمد گیشه، پورسانت سینمادار، تبلیغات، پخش‌کننده و... را نیز بدهد.

بنابراین می‌توان گفت، سر جمع در سینمای ایران ساخت فیلم‌های سینمایی و امید بستن به گیشه چیزی جز سراب سود‌دهی به‌دنبال نخواهد داشت؛ مگر آنکه تهیه‌کننده بتواند هزینه خود را در هنگام تولید از طریق اسپانسرها، سرمایه‌گذارانِ مشتاق به‌ دیده‌ شدن و همچنین وام‌های دولتی بدون حساب و کتاب تامین کند.

البته نیازی به این توصیه نیست چون اکنون تهیه‌کنندگانی هستند که جمع فروش فیلم‌های آن‌ها به چند صد میلیون تومان نمی‌رسد و طبیعتا باید ضرر ده باشند اما مدام فیلم‌های جدید تهیه‌ کرده و جالب‌تر اینکه از سینمای دولتی هم انتقاد می‌کنند!

× ژانر‌ها:

از میان 16 فیلم اکران شده، 11 فیلم تمی اجتماعی داشتند. همچنین سه فیلم کمدی و یک انیمیشن سینمایی در این سه‌ماهه اکران شده‌اند.

نکته جالب توجه این است که چند سال قبل، سیل فیلم‌های کمدی آنچنان روی پرده سینما روان شد که مخاطب را دلزده کرد. در آن مدت و پس از آن، بسیاری از کارشناسان تاکید می‌کردند که سینمای ایران باید سبد متنوعی از ژانرها را برای مخاطب فراهم کند. در سال‌های بعد، فیلم‌های اجتماعی جان تازه‌ای گرفتند و به فروش‌های خوبی دست پیدا کردند اما گویا الان مجددا باید به دست‌اندرکاران حوزه سینما هشدار داد که ممکن است با این سیل فیلم‌های اجتماعی، مخاطب این‌بار از این دست آثار دلزده شود.

× پرفروش‌ترین و کم‌فروش‌ترین‌ها:

در سه‌ماهه اول امسال هم، عنوان پرفروش‌ترین فیلم سینمایی اکران شده در کشور، متعلق به یکی از آثر مسعود ده‌نمکی است. او که سه‌گانه «اخراجی‌ها»یش در چهارسال گذشته در جایگاه اول یا دوم پرفروش‌ترین‌های سال قرار داشته است، این‌بار نیز تا این مقطع از سال توانسته جایگاه پرفروش‌ترین فیلم سینمایی را به‌نام خود کند.

«رسوایی» مسعود ده‌نمکی در کل کشور درمدت اکران خود توانسته به فروش چهار میلیارد و 800 میلیون تومانی در سینماهای کشور برسد. البته میزان فروش این فیلم تقریبا با آثار قبلی او قابل مقایسه نیست.

دیگر فیلم میلیاردی فصل بهار، «حوض نقاشی» به کارگردانی مازیار میری فروشش در تهران و شهرستانها به مرز 2 میلیارد رسید.

فیلم «تهران 1500» به کارگردانی بهرام عظیمی هم بیش از 2 میلیارد فروش داشت.

فیلم «برف روی کاج‌ها» پیمان معادی هم فروشش به مرز یک میلیارد تومان رسید.

کم‌فروش‌ترین فیلم بهار 92 هم فعلا «بازنشسته‌ها»ست که در مدت اکرانش تنها توانست 37 میلیون تومان بفروشد.

× تعداد مخاطبان بهار امسال

(نحوه محاسبه: میانگین قیمت بلیت سینماهای تهران 5400 تومان، میانگین قیمت بلیت سینماهای شهرستان 3000 تومان به‌علاوه 10 درصد فروش نیم‌بهای روز‌های سه‌شنبه)

همانطور که گفته شد، فروش سینماهای تهران در بهار سال جاری، هفت میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است. با این حساب، می‌توان گفت تعداد مخاطبان سینماهای تهران در این مدت، یک میلیون و 507 هزار نفر بوده است.

بر این اساس، تعداد مخاطبان سینماهای تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4 درصد افزایش داشته است اما این تعداد نسبت به سال 90 حدود 540 هزار نفر (26.5 درصد) کاهش یافته است، البته بهتر از فروش امسال را با سال 88 کلا مقایسه نکنیم چون بسیار ناامید کننده است.

همچنین مخاطبان سینماهای شهرستانی نیز براساس فروش چهار میلیارد و 800 میلیون تومانی آن‌ها، یک میلیون و 750 هزار نفر بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعداد مخاطب سینماهای کشور، نسبت به چهار سال قبل یعنی سال 88 که تیم مدیریت جدید سینما،فعالیتش را آغاز کرد، تقریبا نصف شده است!

در یک نگاه می‌توان گفت:

××× تعداد فیلم‌های اکران شده: 16 عنوان

××× فروش کل:

(در بررسی فروش فیلم‌ها باید به این نکته توجه کرد که بخشی از بالا رفتن فروش در سال‌های متوالی حاصل افزایش قیمت بلیت سینماهاست. بنابراین، صرف افزایش عددی میزان فروش نمی‌تواند ملاک مقایسه وضعیت سینمای ایران در چند سال باشد. برای مقایسه منطقی‌تر است که تعداد مخاطبان در سال‌های مدنظر با یکدیگر مقایسه شود.)

فروش سینماهای تهران در بهار سال جاری: هفت میلیارد و 400 میلیون تومان

فروش سینماهای شهرستان در بهار سال جاری: چهار میلیارد و 800 میلیون تومان

فروش سینماهای تهران در بهار 91: پنج میلیارد و 959 میلیون تومان

فروش سینماهای تهران در بهار 90: شش میلیارد 534 میلیون تومان

فروش تقریبی سینماهای تهران در بهار 89: چهار میلیارد و 434 میلیون تومان

فروش تقریبی سینماهای تهران در بهار 88: پنج میلیارد و 950 میلیون تومان

××× تعداد مخاطبان:

تعداد مخاطبان سینماهای تهران در بهار سال جاری: یک میلیون و 507 هزار نفر

تعداد مخاطبان سینماهای شهرستان در بهار سال جاری: یک میلیون و 750 هزار نفر

تعداد مخاطبان سینماهای تهران در بهار 91: یک میلیون و 450 هزار نفر

تعداد مخاطبان سینماهای تهران در بهار 90: دو میلیون و 45 هزار نفر

تعداد مخاطبان سینماهای تهران در بهار 89: یک میلیون و 380 هزار نفر

تعداد مخاطبان سینماهای تهران در بهار 88: دو میلیون و 610 هزار نفر

××× مقایسه تعداد مخاطبان

افزایش مخاطب سینما نسبت به سال قبل: 4 درصد

کاهش مخاطب سینما نسبت به سال 90: 26.5 درصد

افزایش مخاطب سینما نسبت به سال 89: 9 درصد

کاهش مخاطب سینما نسبت به سال 88: 42 درصد

تهیه و تنظیم گزارش: سید محمد صادق لواسانی خبرنگار ایسنا

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92032917835
  • خبرنگار : 71408