یک کارگزار بورس در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد:

علت افزایش بی‌سابقه شاخص بورس تهران/ احتمال رشد شاخص تا کانال 70 هزار واحد

یک کارگزار بورس علت افزایش بی سابقه بورس تهران و هجوم سهامداران به خریداری سهام شرکت‌های بورسی را تشریح کرد و گفت: در صورت لغو تحریم‌ها شاخص بورس به 70 هزار واحد نیز می رسد.

یک کارگزار بورس علت افزایش بی سابقه بورس تهران و هجوم سهامداران به خریداری سهام شرکت‌های بورسی را تشریح کرد و گفت: در صورت لغو تحریم‌ها شاخص بورس به 70 هزار واحد نیز می رسد.

حسین خزلی خرازی - مدیر عامل کارگزاری بانک تات(در حال تبدیل به آینده)-در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علت رکوردشکنی‌های شاخص بورس را تشریح کرد و توضیح داد:همه اذعان دارند که اقتصاد کشور ذاتا از لحاظ درونی مشکلی ندارد و اگر بپذیریم که بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی شامل پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، سنگ آهنی‌ها، فولادی‌ها و بخش های ساختمانی و 90 درصد بنگاه‌های سیمانی در بورس حضور دارند، همه این بنگاه‌ها ذاتا تولید کننده هستند و فروش و صادرات مطلوبی در سال 91 داشته و برای سال 92 پیش بینی‌های خوبی ارائه کرده‌اند.

وی افزود:در این میان تنها صنعت خودرو در کشور به دلیل رشد تمام شده قیمت خودرو و عدم امکان واردات، با مشکلاتی در سال گذشته مواجه بوده است ولی غیر از آن تمام صنایع بورسی از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده‌اند.

وی مشکل اول کشور را روابط بین الملل و تحریم‌ها دانست و عنوان کرد:انتظاری که فعالان بازار سرمایه دارند و احساسی که در این دو روز داشته‌اند این است که با این انتخاب، مشکلات روابط بین الملل به سمت مطلوبی پیش رود لذا اگر مشکلات روابط بین الملل کاهش یابد، تمام شرکت‌ها و بنگاه‌ها می‌توانند فروش‌های خوبی داشته باشند و حاشیه سود بیشتری کسب کنند.

این فعال با سابقه بورس تهران عنوان کرد:این در حالی است که ممکن است انتظار بازار هیجانی باشد ولی مبتنی بر این تحلیل است که در صورت رفع تحریم‌ها، عمده صنایع بورسی می‌توانند فروش‌های واقعی داشته باشند.

به گفته دبیر کل سابق کانون کارگزاران، ممکن است تا ماه آینده میانگین P/E بازار افزایش‌ یابد ولی این امر مبتنی بر انتظار رشد سودآوری بوده و این رشد واقعی است.

وی در مورد روند افزایشی شاخص بورس گفت:در شرایط مثبت و ایده آل و لغو تحریم‌ها شاخص بورس تهران تا پایان امسال به 70 هزار واحد می‌رسد همچنین از لحاظ داخلی نیز روی کار آمدن تیم منسجم تر با برنامه‌های جدی تر اقتصادی منجر به افزایش رونق بورس خواهد شد.

به گفته خرازی بازار بورس با بازار سکه و ارز رابطه معکوس دارد به طوری که وقتی احساس مطلوبی در بازار مالی و فضای بین‌المللی وجود داشته باشد، سرمایه‌گذاران به سمت دارایی مالی و سرمایه گذاری واقعی جذب می شوند.

این کارگزار بورس تهران انتظارات بورس از دولت آینده را تشریح کرد و گفت: بر اساس سیاست کلی نظام قرار است تامین مالی جهت رشد اقتصادی هشت درصدی در سال توسط بازار سرمایه انجام شود که امیدواریم بنگاه‌های اقتصادی عمده نیاز خود را برای رشد تولید از طریق بازار سرمایه انجام دهند.

وی انواع ابزار تامین مالی در بورس را تشریح کرد و گفت: مهم‌ترین این ابزارها افزایش سرمایه در بورس، انتشار انواع اوراق بدهی در بورس، صکوک، گواهی سپرده، معاملات سلف و نسیه در بورس کالا است که می تواند انواع ابزار تامین مالی در چهار بورس فعال در کشور باشد زیرا باید بتوانیم از این طریق، 40 درصد منابع مورد نیاز برای رشد اقتصادی هشت درصدی را از طریق بورس فراهم کنیم.

خزلی خرازی تحقق برنامه خصوصی سازی و پیگیری رشد زیرساختهای بازار سرمایه را از انتظارات فعالان بازار سرمایه از رییس جمهور آینده اعلام کرد و گفت:زمانی که قصد داریم 40 درصد منابع مورد نیاز برای رشد اقتصادی هشت درصدی را از طریق بورس فراهم کنیم باید زیر ساختهای بازار سرمایه قوی تر باشد.

وی در ادامه گفت:همچنین رییس جمهور آینده باید برای تحقق برنامه خصوصی سازی اقدامات لازم را انجام دهد زیرا در حال حاضر پرونده واگذاری شرکت‌های نفت و گاز باز است و برنامه خصوصی سازی باید طبق قانون سیاست‌های اصل 44 محقق شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92032615635
  • خبرنگار :