کدخدایی: اظهارات کاندیداها در زمان تبلیغات به شورای نگهبان ربطی ندارد

سخنگوی شورای نگهبان در مورد حضور برخی مقامات امنیتی در شورای نگهبان و صحبت در مورد هاشمی‌رفسنجانی، گفت: طبق قانون شورای نگهبان مجاز است از دستگاه‌های مختلف کسب نظر کند.

سخنگوی شورای نگهبان در مورد حضور برخی مقامات امنیتی در شورای نگهبان و صحبت در مورد هاشمی‌رفسنجانی، گفت: طبق قانون شورای نگهبان مجاز است از دستگاه‌های مختلف کسب نظر کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری‌ با رسانه‌های داخلی و خارجی در هتل لاله، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این که گفته شده برخی مقامات امنیتی در شورای نگهبان حضور پیدا کرده و در مورد هاشمی رفسنجانی صحبت کرده‌اند، آیا شما چنین مطلبی را تایید می‌کنید؟ گفت: طبق قانون شورای نگهبان مجاز است از دستگاه‌های مختلف کسب نظر کند و این امری عادی است. برای اعضای شورای نگهبان این امر عادی است که در همه انتخابات از طریق قانونی اقدام کند.

وی ادامه داد: این موضوع در مورد برخی کاندیداها اتفاق افتاد و مطلب جدیدی نیست، اما ملاک ما نظر شورای نگهبان است که طبق رای اعضا اعلام می‌شود؛ نظری که کارشناسان دستگاه‌های مختلف اعلام می‌کنند فقط در حد نظر کارشناسی است.

خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که یکی از مقامات امنیتی در مورد تایید آقای هاشمی خواسته است که نظر شما را عوض کند، آیا چنین چیزی صحت دارد؟ که وی گفت: رای‌گیری در خصوص آقای هاشمی یکبار انجام شد نه دوبار و همان رای به وزارت کشور اعلام شد.

به گزارش ایسنا، کدخدایی با تبریک اعیاد شعبانیه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره این‌که ارزیابی شما از برنامه کاندیداها چه بوده است و چه ملاکی را برای بررسی صلاحیت آنها در نظر گرفتید؟ اظهار کرد: ما پیشنهاد دادیم دواطلبین در صورت تمایل برنامه‌های خود را به شورای نگهبان اعلام کنند که برخی داوطلبین برنامه‌های خود را اعلام کردند و این برنامه‌ها در بررسی‌ها مد نظر گرفته شد.

وی افزود: اینکه در زمان تبلیغات کاندیداها چه مواردی را بیان می‌کنند چه واقعی و غیرواقعی، به شورای نگهبان ربطی ندارد لذا کاندیداها حق توهین به هیچ مقامی را ندارند.

خبرنگاری با اشاره به صحبت‌های یکی از کاندیداها (غرضی) که گفته است "من هیچ برنامه‌ای ندارم اما شورای نگهبان گفته که اکثر کاندیداها برنامه‌های خود را اعلام کرده اند، همچین این کاندیدا بیان کرده است که تایید صلاحیت من اتفاقی بوده است" از سخنگوی شورای نگهبان خواستار پاسخ شد که وی گفت: ارائه برنامه دواطلبین به شورای نگهبان اختیاری بوده و اینگونه نبوده است که تمام داوطلبین برنامه‌های خود را اعلام کنند اما اینکه کاندیداها بگویند تایید صلاحیتشان اتفاقی بوده اینگونه نیست، زیرا براساس اصل 115 قانون اساسی صلاحیت کاندیداها بررسی شده لذا اتفاقی یا غیراتفاقی بودن آن مطالبی است که هر کسی می‌تواند آن را بگوید. بنابراین شورای نگهبان براساس اصل 115 قانون اساسی اظهار نظر را در خصوص داوطلبین داشته است.

خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که از نظر زمان‌بندی چه تاریخی را برای اعلام نتایج انتخابات اعلام می‌کنید و خواستار پاسخ شورای نگهبان شد که کدخدایی تصریح کرد: اعلام اولیه نتایج انتخابات از سوی وزارت کشور است، اما جهت نتایج انتخابات از سوی شورای نگهبان اعلام می‌شود که این نتیجه بعد از اعتراض و بررسی‌ها به مدت هفت تا 10 روز اعلام می‌شود لذا مردم ایران دور از شان خود می‌دانند که کسی جز خودشان بر انتخابات نظارت کنند.

خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که برخی کاندیداها پول زیادی خرج کردند و می‌خواهند مردم را با پول دادن و هدیه دادن اغفال کنند، نظر شما در این مورد چیست؟ که کدخدایی به این سوال پاسخ نداد.

خبرنگار دیگری گفت در انتخابات سال 88 یکی از نامزدها خود را قبل از اعلام نتایج برنده انتخابات معرفی کرد، اگر این اتفاق مجدد در این دوره روی دهد آیا از نظر شورای نگهبان خلاف است؟ که کدخدایی اظهار کرد: اینگونه موارد تخلف است، اینها همه گمانه‌زنی‌هایی است که کاندیداها اعلام می‌کنند، که در حد بیان دیدگاه‌های رقبای آنها است. اما اگر این موارد تعیین‌کننده باشد و در سرنوشت انتخابات تاثیر بگذارد شورای نگهبان می‌تواند در این راستا دخالت کند.

خبرنگار دیگری اینگونه مطرح کرد که امکان دارد تایید صلاحیت برخی از کاندیداها پس گرفته شود؟ و خواستار ارزیابی شورای نگهبان شد که کدخدایی در پاسخ خاطرنشان کرد: شورای نگهبان این اختیار را دارد که بعد از اعلام تایید صلاحیت کاندیداها اگر مدارک جدیدی در رابطه با آنها به دستش رسید تجدید نظری داشته باشد لذا تجدید تایید صلاحیت‌ها براساس قانون امکان دارد.

خبرنگاری ارزیابی کدخدایی را از صحبت‌های کاندیداها تاکنون پرسید که وی گفت: در این راستا اعلام نظر نمی‌کنم، زیرا ارزیابی سیاسی است، اما اگر اظهارات خلاف قانون باشد موظف هستیم که تذکر بدهیم که البته این موضوع در مورد برخی کاندیداها اتفاق افتاد.

کدخدایی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه هیچ یک از کاندیداها در مورد روابط بین‌الملل و سیاست خارجی برنامه‌ خاصی را ارائه ندادند، نظر شما در این رابطه چیست؟ بیان کرد: این سوال مربوط به من نیست و تخصصی در این زمینه ندارم.

خبرنگاری با اشاره به مناظره‌های تلویزیونی مبنی بر اینکه "برخی از کاندیداها در خصوص 1+5 بحث‌هایی را مطرح کردند و گفتند که هر کسی در این خصوص صحبت می‌کند کذب است" از سخنگوی شورای نگهبان خواستار ارزیابی شد که وی افزود: در رابطه با محتوای اظهارات کاندیداها نظری ندارم، اما اگر اظهارات مغایر قوانین باشد در شورای نگهبان مورد بررسی قرار می‌گیرد که تاکنون موضوع خاصی به شورای نگهبان ارجاع داده نشده است.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: من فقط می‌توانم مواضع شورای نگهبان را اعلام کنم، ارزیابی‌های سیاسی ربطی به من و شورای نگهبان ندارد، اما تمام مقامات چه در گذشته و چه الان همه مدافع وحدت ملی هستند و اختلاف سلیقه‌های خللی در وحدت وارد نمی‌کند.

کدخدایی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید در برخی تبلیغات کاندیداها اسرار کشور را افشا کردند، این تخلفات اگر در روند انتخابات تاثیرگذار باشد چرا شورای نگهبان سکوت کرده است؟ بیان کرد: تذکرات لازم به کاندیداها داده شده و آنها سعی کردند موارد لازم را رعایت کنند اما اگر این موارد ادامه داشته باشد به قوه قضاییه ارجاع می‌شود و این در صلاحیت قوه قضاییه است و اگر قوه قضاییه بررسی کند ما نیز نظر قوه قضاییه را در تصمیم‌گیری تاثیرگذار می‌دانیم.

کدخدایی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اینکه در انتخابات دوره گذشته در برخی از حوزه‌ها تعرفه به حد کافی نبود و مشکلاتی به وجود آورد و شبهاتی ایجاد شد، در مورد این مسائل چه تمهیداتی را در نظر گرفته‌اید؟ اظهار کرد: قطعا توضیحات ما را در سال 88 شنیدید و پاسخ شورای نگهبان را در مورد این ادعا مطالعه کرده‌اید، در آن موقع نیز اقدامات لازم صورت گرفت و موضوع خاصی حادث نشد، لذا انتخابات همراه با شور و احساسات است و مشارکت مردم در آن تاثیرگذار است. همچنین وظیفه شورای نگهبان و وزارت کشور، توزیع تعرفه‌ها است. لذا در طراحی تعرفه‌ها و چاپ آنها از ابتدا تاکنون نظارت دقیق داشتیم که این با همکاری وزارت کشور بوده است که مشکلات مشابه را کمتر داشته باشیم و این اطمینان را به مردم عزیز می‌دهیم که مشکل تعرفه در این دوره نخواهیم داشت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه در صورتی که نماینده کاندیداها با تخلفی روبه رو شوند نحوه بیانشان به شورای نگهبان چگونه باشد؟ اظهار کرد: مسیر بیان اعتراض نامزدها و ستادهای آنان در قانون مشخص شده است، همچنین نیروی انتظامی و وزارت کشور گزارش‌ها را در مورد اعتراضات به شورای نگهبان اعلام می‌کند و هر کسی شکایت داشته باشد می‌تواند به دبیرخانه شورای نگهبان اعلام کند، لذا امروز بیانیه شورای نگهبان در این خصوص اعلام خواهد شد و ایمیل، آدرس و تلفن‌های مربوط به سمع مردم خواهد رسید.

وی ادامه داد: روز دوشنبه نمایندگان کاندیداها به شورای نگهبان آمدند و قرار شد نمایندگان آنها نیز در روز جمعه در شورای نگهبان حضور داشته باشند که تبادل شکایات و نامه‌ها سریع‌تر صورت گیرد و اگر اعتراض و شکایتی به دست ما برسد قطعا بررسی می‌کنیم، همچنین از روز رای‌گیری تا مدت سه روز فرصت اعتراض است و هفت تا 10 روز هم شورای نگهبان فرصت دارد که این موارد را بررسی کند و نظر خود را اعلام نماید.

کدخدایی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید انصراف نامزدها تا کی امکان‌پذیر است؟ تصریح کرد: برای انصراف طبق قانون زمانی در نظر گرفته نشده است، اما طبیعتا ظهر روز جمعه انصراف معنا نخواهد داشت، لذا پیشنهاد می‌کنم که اگر نامزدهای محترم قصد انصراف دارند تا قبل از روز جمعه انصراف خود را اعلام کنند تا مشکلی به وجود نیاید.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به یکی خبرنگاران خارجی گفت: انتخابات ریاست جمهوری تنها انتخاباتی است که در خارج از کشور هم انجام می‌شود، لذا در 128حوزه در خارج کشور اخذ رای به عمل خواهد آمد، همچنین ما نیز این نگرانی را داریم که برخی از کشورها که مدعی حقوق بشر هستند برگزاری انتخابات را منع کرده‌اند، اما ما انتظار نداشتیم که این منع صورت گیرد، لذا کاری هم در این راستا نمی‌توانیم انجام دهیم و خیلی راحت حق ایرانیان از بین می‌رود و مقامات آن کشور، مسوول این عدم حق به ایرانیان هستند. همچنین حضور ذهن ندارم که چند کشور انتخابات را منع کرده‌اند اما بعدا اسامی آنها را اعلام می‌کنیم.

خبرنگاری پرسید اگر کاندیدایی به دور دوم راه پیدا کند امکان دارد در مابین مرحله اول و دوم صلاحیتش مورد بازبینی قرار گیرد؟ که کدخدایی در پاسخ تصریح کرد: اصل 158 قانون اساسی این اجازه را به شورای نگهبان می‌دهد اما تاکنون چنین رویه‌ای نبوده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92032213142
  • خبرنگار : 71411