سریعترین ابررایانه جهان برای ستارهشناسی در ژاپن فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «سیستم XC30» ابررایانهای است که در «مرکز رصدخانه فیزیک نجومی ملی، فیزیک نجومی محاسباتی ژاپن» (CfCA, NAOJ) مدیریت میشود و در تاریخ یکم آوریل سال جاری میلادی در «رصدخانه میزوسوای VLBI» در NAOJ فعالیت کامل خود را آغاز کرد.
سیستم جدید چهارمین نسل از ابررایانههایی است که توسط CfCA عملیاتی شده است.
در مقایسه با نسل سوم ابررایانهها، یعنی سیستم XT4 که در سال 2007 توسط CfCA معرفی شد، سامانه جدید هشت برابرCPUهای بیشتری را برای محاسبات در اختیار دارد.
سیستم کامل اوج عملکرد نظری502TFLOPS را محقق کرده است.
با معرفی ابررایانه جدید، انتظار میرود تحقیقات ستارهشناسی که مبتنی بر شبیهسازی عددی هستند، پیشرفت شایان توجهی را تجربه کند.
ساختارهای دقیق اجرام کیهانی را میتوان از طریق شبیهسازیهای عددی استخراج کرد. همچنین این سامانه امکان شبیهسازی عددی تکامل اجرام کیهانی برای بازههای طولانیتر زمانی را میسر میکند.
افزون بر این، سیستم ارائهشده امکان اجرای سریع شبیهسازیهای جدید را با در نظرگرفتن فرایندهای فیزیکی که انجام آنها پیشتر به دلیل محدودیتها در عملکرد رایانه دشوار بود، فراهم میکند.
رصدخانه میزوسوای VLBI با سیستم XC30 و کمپ میتاکا NAOJ توسط یک خط پرسرعت به هم متصلاند و متخصصان در سراسر ژاپن میتوانند از راه دور به این سامانه دسترسی داشته باشند.
کمپ میتاکا مجهز به مرورگرهای تحلیلی برای تحلیل و تجسمبخشیدن به نتایج شبیهسازیهای ایجادشده بر روی ابررایانه و مرورگرهای فایلی برای طبقهبندی دادههای محاسباتی است.
انتهای پیام