دور دوم مستندات تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری شامگاه گذشته، 19 خرداد ماه ساعت 20 با پخش دومین مستند تلویزیونی سعید جلیلی به نام «نقطه عطف» شروع شد.
به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دومین مستند جلیلی با نمایش تعدادی از عکسهای دوران نوجوانی، جوانی و حال حاضر وی و همچنین صحبتهای نادر طالبزاده، یکی از مشاوران جلیلی آغاز شد.
سپس بخشهایی از اخبار کشورهای مختلف که دربارهی جلیلی خبر ارائه کرده بودند، پخش شد.
این مستند همچنین حضور جلیلی در وزارت کشور و ثبت نام وی به عنوان نامزد ریاست جمهوری را به تصویر کشید.
راوی مستند جلیلی به تنها آمدن او برای ثبتنام و قرار نگرفتن پشت تریبون رسانهها تاکید کرد.
جلیلی در «نقطهی عطف» گفت: ما باید اکنون ارزیابی دقیقی از ایران داشته باشیم. یکی از دلایل حضورم در عرصهی انتخابات هم همین است، ما اکنون باید ببنیم در موقعیت قدرت هستیم یا ضعف؟ اگر این ارزیابی دقیق را نداشته باشیم در ادامهی مسیر دچار خطا میشویم.
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان نیز در این مستند به تصویر کشیده شد و بیان کرد: اگر دیدیم دشمنان بیش از همه دارند به تخریب یک نامزد اقدام میکنند باید برویم بررسی کنیم و آن نامزد را در اوج صلاحیت ببینیم. مخصوصا که انقلابیگری یک نیروی انقلابی که به معارف دینی مستحضر است.
و سپس بخشی از این مستند به پخش تصاویر از گفتوگوها و مناظرات انتخاباتی سعید جلیلی در خرداد ماه 92 پرداخت.
جلیلی که در این مستند به گفتهی طالبزاده در یک پراید نشسته بود و گفتگو میکرد، گفت: ارزیابی خودم این است که امروز جمهوری اسلامی در موضع خوب و بسیار قوی قرار دارد و با همهی فراز و فرودهایی که وجود داشته شرایط ما امروز خوب است.
او افزود: عدهای به خاطر ویژگیهای خوبی که جمهوری اسلامی ایران دارد، در مقام دشمن با آن قرار دارند که این عده قدرتهای بزرگی در دنیا هستند و به طور طبیعی تهدیدهایی را دنبال میکنند تا مانع پیشرفت ایران باشند و هر گونه تهدیدی که از این نگاه شکل بگیرد میتواند تهدید امنیت ملی باشد.
جلیلی ادامه داد: امروزه همه کسانی که در مقام دشمنی با کشور هستند، از همهی ابزارها و اهرمهایشان استفاده میکنند.
به گزارش ایسنا، «نقطه عطف» همچنین جلیلی را در میان مردم منطقهی محروم حاشیهی کهنوج در کرمان نشان داد؛ وی در جمع مردم حاشیهی کهنوج در پاسخ به اعتراض یکی از مردم از وضعیت نامناسب این شهر گفت: توسعه باید متوازن باشد، نه اینکه در یک شهر فرش گل پهن شود و در یک شهر هم وضعیت به شکل دیگری باشد.
بخش دیگری که به تصویر کشیده شد، شورای عالی امنیت و قسمتهایی از اخبار شبکههای « VOA » و «من و تو» دربارهی جلیلی بود.
پس از پخش این تصاویر، جلیلی عنوان کرد: آنها دشمنیشان با افرادی مثل من نیست بلکه دشمنی آنها با گفتمان انقلاب اسلامی است، آنها میدانند از چیزی که لطمه خوردند گفتمان انقلاب اسلامی که امام (ره) پرچم آن را بلند کرد و حضرت آقا به خوبی ارائه دادند.
دکتر مسعود درخشان، کارشناس اقتصاد از جمله افرادی بود که در مستند تلویزیونی جلیلی به تصویر کشیده شد و سخنانی را ایراد کرد.
وی گفت: مردم میخواهند برنامههایی را ببینند که امکان تحققشان وجود دارد، فکر میکنم دکتر جلیلی میتواند فرهنگ سیاسی کشور را تغییر دهد و اگر فرصت پیدا کند این کار را انجام میدهد.
حضور جلیلی در بین مردم در ورزشگاه شهید شیرودی تهران، مسجد الزهرا (س) اراک و مسجد امامحسن عسگری قم از دیگر بخشهای مستند «نقطه عطف» بود.
در این مستند، راوی همزمان با نشان دادن تصاویری از مشهد مقدس، روزهای جبههی جلیلی، دانشگاه امام صادق (ع) و وزارت امور خارجه، گفت: نمیدانم مردم او را از کجا میشناختند، احتمالا از وقتی که در محلهی طلاب مشهد زندگی میکرد و یا شاید هم از جنگ در سال 65 در شلمچه، شاید هم از دانشگاه امام صادق (ع) سر کلاسهای درس رشتهی علوم سیاسی و شاید هم از وزارت امور خارجه وقتی که رییس دفتر ادارهی بازرسی وزارت خارجه بود و 17 سفیر قانونشکن را تغییر داد.
دکتر مسعود درخشان در بخش دیگری از مستند جلیلی خاطرنشان کرد: آنطور که من احساس میکنم اکنون مقام معظم رهبری تنهاست، یک صحنهی سیاسی داریم که ایشان در رأسش قرار دارند و اما یک شکاف بزرگی بین ایشان و طبقهی دولتمردان وجود دارد. ایشان از عمق مسائل صحبت میکنند اما بدنهی دولتمردان و سیاسیون کشور در این راستا جلو نمیرود و فقط شعار میدهند؛ اکنون هم که برنامههای انتخاباتی تلویزیون را میبینیم برخی از نامزدها شعارهایی را مطرح میکنند که قبلا بارها شنیدهایم.
وی افزود: مطمئنم دکتر جلیلی نقطهی عطف در تاریخ سیاسی کشورمان میشود.
سپس راوی از مخاطبان این مستند پرسید هیچ وقت جلوی نگاه رسانهها نبود؟ سپس پاسخ داد: پشت دوربین رسانهها بودن احتمالا عادت قدیمی بود؛ عادتی که از زمان جنگ وقتی که پشت دوربین دیدبانی حرکت دشمن را رصد میکرد باقی مانده است.
«نقطه عطف» جلیلی تصاویر و صحبتهای صمد شفیعی، یکی از همرزمان او در دوران دفاع مقدس را هم نشان داد.
به تصویر کشیدن حامیان جلیلی و حک شدن نیمی از صورت وی بر روی تیشرتهای حامیان از دیگر بخشهای این مستند انتخاباتی بود.
یکی از حامیان معتقد است: جلیلی را از همه بالاتر میدانم چون ایشان جهانی میفهمد و جهان هم عمل میکند.
یوسفعلی میرشکاک، شاعر و نویسنده، دیگر فردی بود که در قاب تصویر مستند جلیلی جای گرفت و بیان کرد: در عرض این 34 سال (بعد از انقلاب) بالاخره یک مصداقی برای ولایتپذیری درست پیدا کردم و یک انسان شریف در میان اهل سیاست دیدم که میشود پای کار او ایستاد و انشاءالله پای کار جلیلی تا آخر خط ایستادهایم.
پس از این بخشها دکتر مسعود درخشان بار دیگر جلوی دوربین «نقطه عطف» قرار گرفت و گفت: خیلی از نامزدها به جای پرداختن به عمق مسائل شروع میکنند به نویددادنها، وعده و وعید دادنها و یک تصویر زیبا ترسیم کردن.
او ادامه داد: دکتر جلیلی به خاطر اخلاق اسلامی که دارد مطلقا از این راهها وارد نمیشود، ایشان موازین اسلامی را در گفتار سیاسی خود دارد.
درخشان همچنین افزود: سیاستمدارانی که موضعگیری سیاسی خود را منطبق بر اخلاق اسلامی کنند کم هستند.
دکتر علی رضائیان، یکی از چهرههای ماندگار و استاد و نظریهپرداز رشتهی مدیریت نیز در این مستند به ایراد سخنانی پرداخت.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان نیز بار دیگر جلوی دوربین قرار گرفت و بیان کرد: جلیلی دانش آموختهی مکتب اسلام و برخوردار از معارف دینی است و صرفا انقلابی نیست، درسهای دینی خوانده و نسبت به عالمان دینی متواضع است.
او افزود: اگر کسی دانشآموختهی مکتب اسلام باشد از انحرافات مصون خواهد بود.
سپس دوربین «نقطه عطف» دیدار جلیلی با آیتالله مصباح یزدی و آیتالله خزعلی را به تصویر کشید.
درخشان در بخشی دیگر همچنین عنوان کرد: از نامزدهایی که اکنون مطرح هستند دکتر جلیلی بیشتر از همه، عمیقتر از همه و آگاهتر از همه و با ایمانی راسخ از ارزشهای اسلامی در حوزهی اقتصاد صحبت میکند.
او ادامه داد: ما که اقتصاددان هستیم متوجه میشویم که راهکاری که ایشان در پیش گرفته میتواند مسائل و پیچیدگیهای اقتصادی کشور را حل کند. به همین دلیل ما از ایشان دفاع میکنیم.
این نظریهپرداز اقتصاد افزود: وقتی مقامات پولی کشور هدف اصلیشان را مدیریت سکه قرار میدهند، دیگر جایی برای اندیشمندان عمیقی که میخواهند مسائل را با عمق اسلامی نگاه کنند، باقی نمیماند.
جلیلی نیز در بخش دیگر از مستند خود دربارهی مسائل اقتصادی عنوان کرد: هیچ وقت اینطور نبوده که دولتهای قبل نخواهند بیکاری کم شود، تورم پایین بیاید و ...، اما سوال من این که چرا نشده است؟ به نظرم باید ساختار دولت متناسب با جایگاهی که داریم دنبال میکنیم باشد. باید دولت را قوی کنیم و ظرفیت دولت را بالا ببریم.
وی افزود: اولین اقدامی که باید در این زمینه به آن پرداخت، پالایش ساختار دستگاه اجرایی ما از موانعی است که دستوپای مردم و خودش را بسته است، باید دستوپای آنها را باز کنیم.
او ادامه داد: سفرهای استانی سفرهای خیلی خوبی بود، بالاخره میخواستند با این روش مشکلات موجود را زودتر حل کنند؛ اما کافی نیست.
جلیلی خاطرنشان کرد: به نظر من اولین اقدام باید سفرهای وزارتخانهای باشد.
طالبزاده نیز در دقایق پایانی مستند بیان کرد: به یاد دارم طیارهای که عبدالمالک ریگی را حمل میکرد و نیروی هوایی و وزارت اطلاعات ما موفق شدند آن را به زمین بنشانند، توسط دکتر جلیلی صورت گرفت.
سپس در پی این صحبت بخش کوتاهی از خبر دستگیری ریگی پخش شد، جلیلی نیز در ادامهی این تصاویر گفت: یک شب با من تماس گرفتند و دربارهی ریگی و هواپیمایی که قرار است از روی ایران عبور کند، خبر دادند؛ همهی جوانب را بررسی کردم و سپس به آنها گفتم که این اقدام (نشاندن هواپیمای ریگی بر زمین) را انجام دهند بعد هم با رییس کل تماس گرفتم و به ایشان هم نگفتم که قضیه چیست و فقط گفتم دستور دهید که فلان هواپیما را بنشانند.
دومین مستند تلویزیونی سعید جلیلی نیز با نشان دادن تصاویری از وی در میان مردم و هوادارانش به پایان رسید.
انتهای پیام