علی باقری: جلیلی به دنبال خانه‌نشین کردن زنان نیست

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با انتقاد از برخی سخنان حسن روحانی در مناظره روز گذشته در ارتباط با پرونده هسته‌یی کشورمان و با اعتقاد بر این‌که در فضای دانشگاه‌ها شور و نشاط وجود دارد، گفت: آقای جلیلی به دنبال خانه‌نشین کردن زنان نیست.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با انتقاد از برخی سخنان حسن روحانی در مناظره روز گذشته در ارتباط با پرونده هسته‌یی کشورمان و با اعتقاد بر این‌که در فضای دانشگاه‌ها شور و نشاط وجود دارد، گفت: آقای جلیلی به دنبال خانه‌نشین کردن زنان نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی باقری در نشستی خبری در پاسخ به سوالی در مورد مناظره‌های انجام شده از سوی صداوسیما با تقدیر از اقدام انجام شده از سوی این رسانه و با بیان این‌که برگزاری این مناظره‌ها اقدام خوبی بود، گفت: در واقع این مناظره‌ها این فرصت را به مردم داد تا تحلیل‌ها و مواضع را بشنوند و خود انتخاب کنند و در واقع این اقدام خوبی جهت مقابله با دخالت یا نفوذ کسانی است که با تمسک و اتکا به پول می‌خواهند فضا را به نفع خود رقم بزنند.

وی با اشاره به ضریب نفوذ صداوسیما در بین مردم، افزود: با این اقدام مردم خود دیدگاه‌ها را می‌شنوند و تحلیل می‌کنند به جای این‌که برخی از جریان‌ها و تشکل‌ها بخواهند بر اساس ذهنیت خود تاثیر سلبی و یا ایجابی از برخی از کاندیداها ارائه کنند و در واقع صداوسیما با این اقدام خود این امکان را فراهم کرد که مردم خودشان به صورت مستقیم دیدگاه‌ها را بشنوند و انتخاب کنند.

باقری در پاسخ به سوالی درباره سفر رییس‌جمهور چین به آمریکا و تاثیر آن بر مذاکرات هسته‌یی ایران، گفت: موضوع هسته‌یی مربوط به حقوق ملت ماست و ملت ایران هیچگاه حاضر نیست بر سر حقوق خود معامله کند.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با اشاره به مذاکرات ایران با گروه 1+5 و عضویت چین در این گروه، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران این گفت‌وگوها را برای تثبیت و دفاع از حقوق ملت ایران ادامه می‌دهد و از ظرفیت ایجابی برای پیشبرد آن استفاده می‌کند.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه در مورد سخنان حسن روحانی مبنی بر این‌که ما جلوی جنگ را در بحث پرونده هسته‌یی گرفتیم، با بیان این‌که در مورد روندی که در گذشته در این ارتباط حاکم بوده باید واقع‌بینانه نگاه کنیم و شعاری برخورد نکنیم، گفت: در چند روز گذشته به خاطر فضای انتخابات برخی از جریانات شعور مردم را به بازی گرفتند و حرف‌هایی زدند که خودشان در جاهای مختلف از جمله در کتابشان خلاف آن را گفته بودند.

باقری با اشاره به صحبت‌های حسن روحانی در مناظره دیروز مبنی بر این‌که ما با پذیرش توافقنامه سعدآباد، بروکسل و پاریس توانستیم کشور را از خطر تهدید جنگ نجات بدهیم، گفت: باید این را بررسی کرد که آِیا تهدید جنگی بوده است یا نه و یا اگر تهدید جنگ بوده این شیوه بهترین شیوه برای مقابله با آن بوده یا نه و آیا آنها با این شیوه کشور را نجات داده‌اند یا نه؟

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ادامه توضیح داد: تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف وجود داشته است و آیا در مورد موضوعات ملی با این اقدامات می‌توان جلوی جنگ را گرفت یا نه؟ و از طرف دیگر می‌بینیم که در توافقنامه‌های صورت گرفته هیچ تضمین و تعهدی طرف مقابل نداده که جنگی صورت نگیرد.

وی با بیان این‌که آنها تهدید به جنگ می‌کردند، ولی امکان اقدام عملی برای این موضوع برای آنها وجود نداشته است، گفت: این تهدید به جنگ ناشی از روحیه سازشی بوده که حاکم بوده و آنها با توجه به این روحیه سازش به خود اجازه دادند که ما را تحریم نظامی کنند و اگر ما مقتدرانه با آنها برخورد می‌کردیم آنها چنین جراتی را نمی‌کردند.

باقری با بیان این‌که من در تابستان سال 87 مذاکرات مفصلی با معاون سولانا در وین داشتم، در آن جلسه به ایشان گفتم که چرا چنین پیشنهادی در سال 84 به ما دادید،‌گفت: آنها در بسته پیشنهادیشان اعلام کرده بودند که ایران باید تعهد الزام‌آور بدهد که فعالیت خود در این عرصه از جمله چرخه سوخت را متوقف کند و در مقابل سه کشور اروپایی گفته بودند که برای متخصصان ایرانی که با تعطیل شدن فعالیت‌های هسته‌یی ایران بیکار می‌شوند کار پیدا می‌کنند.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ادامه به بخشی از کتاب روحانی در این زمینه از جمله نامه‌ای که روحانی به البرادعی نوشته،‌ اشاره کرد و گفت:‌ آقای روحانی در نامه‌ای که به البرادعی نوشتند گفتند آنچه که غربی‌ها در ارتباط با ایران انجام دادند توهین به ملت ایران است و به مانند کاپتولاسیون است.

وی با بیان این‌که ما چرا باید به گونه‌ای برخورد کنیم که آنها به ما چنین توهینی را بکنند، گفت: ‌من این مطالبی که گفتم بر اساس آن چیزی است که در کتاب خود آقای روحانی نیز آمده است و آنچه که اتفاق افتاده توهین به ملت ایران است.

باقری در ادامه به قرائت صفحه 586 کتاب حسن روحانی در این زمینه اقدام کرد و گفت: وقتی که توافق پاریس امضا شد ما تعهد زیادی را پذیرفتیم، ولی چیزی نگرفتیم و دوستانی که چنین توافقی را امضا می‌کنند وقتی به ایران می‌آیند متوجه این موضوع می‌شوند و در این راستا می‌بینیم که آقای روحانی نامه‌ای به وزرای سه کشور اروپایی می‌نویسد و در واقع تلاش می‌کند که این موضوع را ترمیم کند و اشکالاتی را وارد کند و انتظارات جمهوری اسلامی را بیان کند. ایشان در آن نامه می‌نویسند درک و انتظار ما از توافق پاریس این است که تعهد سه کشور اروپایی مبنی بر عدم ارجاع پرونده هسته‌یی ایران به شورای امنیت پابرجاست و در برابر سه کشور اروپایی پاسخ می‌دهند که دیدگاه ما این است که توافق پاریس بدون تفسیر و شرایطی دیگر تنها مرجع برای توافق است و در واقع بر اساس اعتراف آقای روحانی، آنها هیچ تعهدی نمی‌دهند که پرونده ایران به شورای امنیت نرود.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ادامه داد: آقای روحانی می‌گوید که ما با توافق ایجاد شده کشور را از جنگ رهانیدیم در حالیکه در پاسخ باید گفت شما که کاری نکردید خود آنها نیز آمادگی برای حمله نداشتند. فرض کنید که حرف شما نیز درست است، شما تمام حق هسته‌یی ایران را دادید و در واقع چیزی باقی نماند در صورتی که اصل این است که حقوق هسته‌یی ایران حفظ شود، ولی با توافقات صورت گرفته چیز دیگری از حقوق هسته‌یی ایران باقی نمانده بود و این چه تدبیری است که شما از آن سخن می‌گویید.

باقری گفت: رویکرد مقاومت و پایداری بر سر حقوق هسته‌یی ایران آنها را مجبور به پذیرش حقوق ملت ایران کرد و در چند سال اخیر نیز نتیجه این رویکرد را مشاهده کردیم که آنها مجبور به عقب‌نشینی در مواضع خود شدند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی اعتقاد دارند که تیم آقای جلیلی تلاش دارد که موفقیتی که در پرونده هسته‌یی کسب شده است را به نام خود ثبت و ضبط کند، با توجه به آنچه که در فیلم تبلیغاتی ایشان نیز مشاهده شد با رد این موضوع،‌ گفت: موفقیت در پروند هسته‌یی مربوط به گفتمان انقلاب اسلامی است و نه شخصی و هیچ فردی نمی‌تواند ادعا کند که من این کار را کردم. دانشمندان جوانی در صنعت فناوری هسته‌یی ما تلاش می‌کنند که هیچ جا اسم و خبری از آنها نیست و این پیروزی مربوط به گفتمان انقلاب اسلامی است و آقای جلیلی نیز به عنوان نماد این گفتمان مطرح شده‌اند و خود ایشان نیز ادعایی مبنی بر آنچه که شما مطرح کردید ندارند.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی همچنین در پاسخ به این سوال که بسیاری از تشکل‌های دانشجویی حتی برخی از تشکل‌های دانشجویی همسو با آقای جلیلی بارها اعلام کرده‌اند که فضای دانشگاه فضای راکدی است، ولی آقای جلیلی در مناظره فرهنگی اعلام کردند که نشاط در دانشگاه‌ها وجود دارد، بر اساس چه مولفه‌ای این موضوع را مطرح کردند، با اشاره به اهمیت نقش دانشگاه‌ها و تاثیرگذاری آن در انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در دانشگاه‌ها گروه‌ها و افراد مختلف در چارچوب مقررات فعالیت می‌کنند و من در جریان انتخابات اخیر به چندین دانشگاه رفته‌ام. بعد از ایام سال 88 نیز چندین بار در دانشگاه حضور پیدا کرده‌ام و شاهد شور و نشاط در دانشگاه بوده‌ایم. البته برخی با استفاده از برخی از گزاره‌ها به دنبال این هستند که امور را به گونه‌ای دیگر جلوه دهند و برخی از کاندیداها برای اثبات خود تلاش می‌کنند که چیز دیگری را نفی کنند و ما چنین رویکردی را قبول نداریم. آقای جلیلی نیز چنین رویکردی را ندارند و به همین بابت و به خاطر احترام به شور ملت هیچگاه شعار نداده است و قصد ندارد شعار بدهد.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به صحبت‌های آقای جلیلی در مناظره دوم در ارتباط با مسائل فرهنگی و سخنانی که ایشان در ارتباط با زنان مطرح کردند این تصور ایجاد شده که ایشان به دنبال خانه‌نشین کردن زنان هستند و قصد دارند سیاست‌های دوره قبل را که منجر به از دست رفتن 900 هزار فرصت شغلی برای زنان شد را دنبال کنند، با رد این موضوع و با اشاره به تاثیرگذاری زنان در انقلاب و بعد از آن گفت،: هیچ کس نمی‌تواند تاثیرگذاری و نقش زنان در انقلاب اسلامی را منکر شود.

وی اضافه کرد: البته آقای جلیلی در صحبت‌هایشان تلاش داشتند که اهمیت ویژه‌ای به نقش مادری بدهند به نحوی که مادری به عنوان شغل دوم دیده نشود و تاکید بر جایگاه ویژه مادری داشتند. باید فرهنگ و گفتمان حاکم بر جامعه ما مادری را یک افتخار بداند این در حالی است که بعضا مشاهده می‌شود در برخی از شهرهای بزرگ این موضوع یعنی نقش مادری تحت‌الشعاع دیگر موضوعات و فعالیت‌ها قرار گرفته و منظور ایشان آنچه که شما فرمودید نبوده است.

باقری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا جلیلی از روند احراز نشدت صلاحیت هاشمی خوشحال شد یا نه؟ گفت: همه باید از اجرای دقیق قانون خوشحال شوند.

وی بار دیگر در پاسخ به سوالی در مورد اظهارنظرهای حسن روحانی در ارتباط با بحث پرونده هسته‌یی و اختلاف نظری که بین تیم جلیلی و روحانی در ارتباط با روند پرونده هسته‌یی وجود دارد، گفت: ما آمادگی داریم که استدلال‌ها و منطق خود را به صورت روشن در این زمینه بیان کنیم و گفت‌وگو کنیم و اگر ابهامی وجود دارد روشن شود.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: متاسفانه برخی در فضای رقابتی و حب و بغض سیاسی مسائل را به گونه‌ای دیگر بیان می‌کنند و با هوچی‌گری می‌خواهند به اهداف سیاسی خود برسند.

باقری در ادامه با طرح این پرسش خطاب به آنها مبنی بر این‌که آیا شما قائل به این هستید که ایران باید از حقوق هسته‌یی برخوردار باشد و بتواند در این عرصه در چارچوب مقررات از ظرفیت خود استفاده کند یا نه؟ گفت: اگر جواب مثبت است، چرا تمام فعالیت‌های هسته‌یی را متوقف کردید؟

وی با بیان این‌که هر کس در عرصه سیاسی برای بروز و ظهور خود باید متکی بر توانمندی‌های خود باشد و آن را بروز دهد، خطاب به آنها گفت: اگر شما معتقدید که تعلیق کشور را از جنگ نجات داد پس مسئولیت این کار را نیز بپذیرید و به دیگران منتسب نکنید.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ادامه به طرح چند پرسش از حسن روحانی پرداخت و گفت: ایشان اسناد طبقه‌بندی شده در کشور را در کتاب خود منتشر کردند، ایشان باید جواب بدهند که این اسناد را از کجا آورده‌اند؛ چرا که این اسناد مربوط به یک شخص نیست، مربوط به نهاد است،‌ باید توضیح دهند که این اسناد را از چه طریقی کسب کرده‌اند و از کدام مرجع قانونی اجازه گرفتند که این اسناد را منتشر کنند.

باقری در ادامه به بخش دیگری از کتاب حسن روحانی اشاره کرد و گفت: ایشان در صفحه 178 کتاب خود می‌گویند قبل از توافق سعدآباد ملاقات حضوری با رهبر معظم انقلاب داشتیم، جزئیاتی را بیان داشتیم و ایشان نیز در این ملاقات با تعلیق در حد گازدهی نطنز موافقت کردند. این چیزی است که آقای روحانی در کتاب خودشان گفته‌اند، ولی در توافق سعدآباد می‌بینیم که چه بندهایی آمده است. در این توافقنامه آمده است که دولت ایران داوطلبانه تصمیم گرفته تمام فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم و بازفرآوری را به گونه‌ای که آژانس مشخص کرده تعلیق کند. از جمله فعالیت یا آزمایش سانتریفیوژها با مواد هسته‌یی یا بدون آن.

وی خطاب به روحانی گفت: اگر شما با رهبری دیدار کرده‌اید و رهبری نیز با تعلیق در حد گازدهی نطنز موافق کرده‌اند، چرا فراتر از آن عمل کرده‌اید؟

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ادامه به مستند پخش شده از سوی روحانی در تلویزیون اشاره کرد و گفت: در فیلم آقای روحانی یکسری صحبت‌های مقام معظم رهبری پخش شد، در حالیکه اگر قرار است صحبت ایشان پخش شود باید تمام صحبت ایشان پخش شود نه این‌که بخشی از آن و گزینشی پخش شود.

باقری ادامه داد: وقتی که مسئولیت یک نفر تمام می‌شود از فعالیت‌های وی تقدیر می‌شود ولی این به این معنا نیست همه کارهایی که او انجام داده درست بوده است، اگر اینگونه بود چرا رهبر معظم انقلاب در دی ماه سال 1386 فرمودند که به مسئولان آن وقت گفتند اگر روند عقب‌نشینی ادامه پیدا کند خود وارد می‌شوم و باید عقب‌نشینی متوقف شود و اولین قدم نیز در دولتی صورت بگیرد که عقب‌نشینی انجام شده است.

وی گفت: برداشت ما این است که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، ایشان از روندی که در آن زمان در حال طی شدن بوده راضی نبودند و مطلوب ایشان نبوده است.

رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت سوریه نیز گفت: ما فکر می‌کنیم مشکل سوریه راه‌حل سیاسی دارد و باید طرف‌های مختلف با هم گفت‌وگو کنند تا به یک نتیجه مشترک برسند.

باقری همچنین در پاسخ به این سوال که چرا آقای جلیلی جواب آقای محسن رضایی را مبنی بر این‌که چرا از مذاکرات بغداد که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود ما نهایت استفاده را جهت امتیاز گرفتن از آمریکایی‌ها نکردیم، گفت: در خرداد ماه مذاکرات بغداد را داشتیم و در پی آن مذاکرات مسکو را داشتیم، این در حالی بود که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان ماه 91 برگزار شد و این دو با هم همزمان نبوده و من نمی‌دانم برخی از دوستان چنین گزاره‌ای را از کجا می‌آورند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92031809829
  • خبرنگار : 71038