در هفتهای که گذشت، جلسهای با حضور سه تن از چهرههای صنفی سینمایی در دفتر مهدی عظیمی، معاون فعالیتهای سازمان سینمایی که به عنوان مدیر هیات بازگشایی خانه سینما هم منصوب شده است برگزار شد.
در این جلسه، «خانه سینما» و فرآیند فعلی بازگشایی آن موضوع اصلی بحث بود و امید آن میرفت موضوعات مطرح شده در این جلسه، بتواند راهگشای وضعیت فعلی این نهاد صنفی باشد. اما دو روز پس از برگزاری آن (هشتم خردادماه)، هیات مدیرهی خانهی سینما نامهای سرگشاده را خطاب به رییس جمهور منتشر کرد و از تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده با نظر اعضای خود خبر داد.
این اقدام با واکنش مهدی عظیمی مبنی بر امکان مراجعه به نیروی انتظامی برای جلوگیری از فعالیت هیاتمدیره حانه سینما روبرو شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از آنکه رییس هیات بازگشایی خانه سینما دو هفته قبل در برنامهی رادیویی «فانوس»، با برگزاری یک جلسه درباره «خانه سینما» در وزارت ارشاد موافقت کرد، عصر دوشنبه (ششم خردادماه)، فرشته طائرپور (که در آن برنامه رادیویی با عظیمی گفتوگو کرده بود) به همراه همایون اسعدیان، تقی علیقلیزاده و نیز علی روئینتن (مجری برنامه فانوس) در دفتر عظیمی حاضر شدند که بخشهایی از این جلسه در برنامه چهارشنبهشب «فانوس» (هشتم خرداد) پخش شد.
آنچه را در زیر میخوانید، بخشی از صحبتهای پخش شده در این برنامه و نیز آخرین اظهارنظر معاون فعالیتهای سازمان سینمایی است.
* طائرپور: توقع ما این بود که وزارت ارشاد بزرگتری کند و مثل یک پدر این دعواها را فیصله بدهد
در این جلسه فرشته طائرپور خطاب به مهدی عظیمی گفت: شما در ابتدای بحث گفتید که وزارت ارشاد خانهی «خانه سینما» است، اما واقعا فکر میکنید اتفاقاتی که در این یکی دو سال اخیر رخ داده چنین احساسی را در میان چند هزار عضو صنوف «خانه سینما» ایجاد میکند؟ معمولا سینما با امنیت فکری سرپا میایستد و اگرچه در تمام این سالها سینماگران، مخصوصا صنوف دستمزدبگیر سینما، دچار مشکلات معیشتی، بیمه و مالیات بودهاند، اما احساس میکردند که یک پناهگاه و خانهای دارند که حداقل به این مسائل رسیدگی میکند.
او با طرح این ادعا که مدیریتی که آمد، از همان ابتدا برای شاخشکنی «خانه سینما» آمده بود، ادامه داد: به جز این مسئله، میدانی به افراد نمام و فرصتطلب داده شد تا به انتقامگیری شخصی بپردازند، در حالیکه این مسئله یک دعوای کوچک بود اما با ورود دولت به دعوایی بزرگ تبدیل شد که بیشتر هم از همان هستهی تهیهکنندگان شروع شد.
تهیهکنندهی فیلم «آینههای روبرو» افزود: این در حالی است که صنوف دیگر با هم مشکلی ندارند و برای بازگشت همان 12 صنفی هم که تشکیل دادید و فکر میکنید قانونی هستند، به دل صنوف واقعی خودشان در «خانه سینما»، مانعی وجود ندارد. بنابراین تنها صنفی که با آن مشکل خواهید داشت صنف تهیهکنندگان است که صنف کارفرمای سینمای ایران هستند. اینها هستند که در خطکشیهای خودشان تصمیم میگیرند و بعد از آنها، پخشکنندگان و حوزه اکران است که در مدیریت اقتصاد سینمای ایران نقش دارند.
طائرپور تاکید کرد: تمام این اختلافات از آنجا بیرون میآید، ولی دولت در یک طرف دعوا ایستاده و مجوزهای در حیطهی اختیارات خود را به یکی از طرفین دعوا واگذار کرده که البته نتیجه خوبی هم ندیده است.
او خطاب به عظیمی ادامه داد: خودِ شما، اسامی افرادی را که بیرون ماندهاند و آنهایی که وارد بازی شدهاند را کنار هم بگذارید و نوع شَرهایی که به پا شده است را نگاه کنید. آیا در آنها و دیالوگهایشان شفقت و صمیمیتی میبینید؟
این تهیهکننده سینما اظهار کرد: توقع ما این بود که دولت و وزارت ارشاد بزرگتری کند و مثل یک پدر این دعواها را فیصله بدهد و اجازه دهد کارها با وفاق به مجرای درستی بیفتد، اما امروز میبینیم که حل این مشکل از سال گذشته سختتر شده است.
طائرپور با اشاره به اینکه این روند به همین شکل در حال ادامه است، گفت: مدیران «خانه سینما» مرتب به یک انگ سیاسی متهم هستند، آنهم به خاطر انتخاباتی که قانونی بود. من در جلسهای که با رییسجمهور داشتیم به آقای احمدینژاد گفتم که من به شما رای ندادهام، اما از فردای روزی که شما به عنوان رییس جمهور برگزیده شدید، رییس جمهور همهی ما هستید؛ ولی چرا دوستان شما در حوزه فرهنگ یکی یکی، حلقه تشکیل دادهاند و بقیه را بیرون گذاشتهاند؟ چرا رخشان بنیاعتماد، بهرام بیضایی و ... بیرون ماندهاند؟ تهیهکنندگانی مثل من هم یا با مشکل کار میکنند یا بیرون ماندهاند، چون اهل چنین دعواهای سخیفی نیستند.
* اسعدیان: سازمان سینمایی میگوید کانون کارگردانان قانونی نیست، اما با ما نامهنگاری رسمی میکند
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این جلسه همایون اسعدیان - کارگردان- هم در انتقاد به عملکرد سازمان سینمایی با اشاره به اینکه گفته میشود کانون کارگردانان قانونی نیست، اظهار کرد: نمیدانم چه سندی بیاورم تا نشان دهم که در دو ماه گذشته همین سازمان سینمایی فعلی با کانون کارگردانان نامهنگاری رسمی و اداری داشته است. اگر این کانون و من، قانونی نیستیم پس چرا به اسم من و با سربرگ وزارت ارشاد نامهنگاری میشود؟
* علیقلیزاده: سازمان سینمایی، بهزیستی یا کمیته امداد نیست
همچنین در بخش دیگری از این جلسه تقی علیقلیزاده به طرح این سوال از عظیمی پرداخت که چه اصراری دارید صنف تشکیل دهید؟ اصلا این صنوف به چه کار دولت میآیند؟
مهدی عظیمی در اینباره پاسخ داد: ما اصراری نداریم و امور صنوف را رسیدگی میکنیم. چون باید کار افرادی از سینما را که وظیفهی حمایت از آنها بر عهدهی ما گذاشته شده، انجام دهیم و به آنها خدمات ارائه کنیم.
علیقلیزاده در جواب با اشتباه دانستن این موضوع، یادآور شد: شما سازمان بهزیستی یا کمیتهی امداد نیستید. وظیفهی شما رسیدگی به معیشت من نیست، بلکه وظیفهی شما راه انداختن چرخ خوابیدهی سینماست.
عظیمی هم خاطرنشان کرد: بحث تولید و اکران و بحث صنوف دو مقولهی جدا از هم هستند. وظیفهی وزارت ارشاد تامین معیشت سینماگران است و فکر میکنم اگر خدماتی که ارائه میکنیم تحت یک قالب قرار گیرند، هم راحتتر هستیم و هم تکلیفمان روشن است.
در اینباره علیقلیزاده هم گفت: وظیفهی شما داشتنِ صنف من نیست. شما وظیفهای برای رسیدگی به معیشت ما ندارید. 70 میلیون نفر یارانه میگیرند، اما هیچکدام صف نمیایستند و پلیس هم بالای سرشان نمیآید. شما برای ساماندهی حمایتهایتان به یک شماره حساب بانکی یا آدرس نیاز دارید.
* عظیمی: میتوانیم به نیروی انتظامی مراجعه کنیم و از فعالیت هیاتمدیره خانه سینما جلوگیری کنیم
به گزارش ایسنا، پس از پخش قسمتهایی از این جلسه در برنامه رادیویی «فانوس»، علی روئینتن - مجری- با بیان اینکه به نظر میرسد برنامه ما شَر است، به استعفای محمدرضا عباسیان - مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری - پس از حضور در این برنامه رادیویی و نیز انتشار نامه سرگشاده هیات مدیره خانه سینما به رییس جمهور پس از برگزاری جلسه در وزارت ارشاد اشاره و اظهار کرد: تلاش کردیم با توجه به اتفاقاتی که رخ داد با آقای شمقدری – رییس سازمان سینمایی- گفتوگو کنیم، اما جوابی نگرفتیم. هرچند همچنان منتظر او هستیم، اما با این حال مهدی عظیمی با من تماس گرفت و خواست که صحبتهایش را بیان کنم.
وی ادامه داد: آقای عظیمی میرآبادی گفت که خاطر آنها (مسئولان سازمان سینمایی) بابت نامهای که دوستان به رییس جمهور نوشتهاند، بسیار مکدر شده است. همچنین اضافه کرد که با استناد به تبصرهی یک سال قبل ماده 17 و 20، تعطیلی دائم خانه سینما مطرح شده است. ما میتوانیم به نیروی انتظامی مراجعه کنیم و از فعالیت آنها جلوگیری کنیم.
انتهای پیام