برای مغز انسان قابلیتهای گوناگونی در نظر گرفته شده اما سوال همیشگی این است که چطور میتوان قابلیت این عضو اساسی و اصلی بدن را برای هر چه بیشتر و سریعتر عمل کردن، افزایش داد؟
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، در مقاله جدیدی که در نشریه «هافینگتون پست» به چاپ رسیده تلاش شده تا به این پرسش که چطور میتوان مغز خود را به بالاترین حد کارآیی رساند، پاسخ داده شود.
در این مقاله چند راهکار عملی و امکانپذیر برای افزایش قابلیت مغز به منظور یادگیری بیشتر در مدت زمان کوتاهتر و نیز افزایش قدرت تمرکز، شرح داده شده است.
هافینگتون پست بر همین اساس سه راهکار ساده را برای ارتقای عملکرد مغز پیشنهاد کرده که به قرار زیر است:
- از بخش منطقی مغزتان بهره ببرید؛
«پاول همرنس» استادیار دانشکده رواپزشکی دانشگاه هاروارد میگوید: بههمریختگی و آشفتگی ذهنی اغلب ناشی از اضطراب و ترس است. با انجام اموری نظیر بررسی حسابهای بانکی یا مرور فهرست وظایف روزانه شغلی یا خانگی، کارایی بخشی از مغز که مربوط به انجام امور منطقی است افزایش مییابد و در نتیجه تفکر منطقی به انجام موثرتر وظایف میانجامد. بهتر است اولین کاری که در آغاز روز انجام میدهید این باشد که وظایف آن روز را به نوبت در ذهن خود مرور کنید.
- فهرست کارهای روزانه را در ذهن خود مرتب کنید؛
تهیه فهرستی از انجام وظایف روزانه در مغز به فعال شدن آن بخش از مغز که مربوط به استفاده از اطلاعات پیچیده است، کمک میکند. تلاش کنید تا وظایف خود را به ترتیب مرور کنید. در این مواقع بهتر است از انجام کارهای جانبی خودداری کنید.
- به خودتان زنگ تفریح بدهید؛
پاول همرنس میگوید که به رغم قدرت چشمگیر مغز، این عضو محدودیتی هم در رابطه با کارهایی که انجام میدهد، دارد. وی میگوید: بیشتر افراد بالغ تنها میتوانند حدود 60 دقیقه بر یک موضوع تمرکز کنند. وی پیشنهاد میدهد که برای ارتقای تمرکز خود، هر 60 دقیقه کارتان را متوقف کرده و برای مثال چرخی در اطراف بزنید. هر فعالیت جدیدی در این حین میتواند به راهاندازی دوباره مغز و آماده کردن آن برای بازگشت به سوی کاری که در حال انجام آن بوده، یاری رساند.
جدا از سه پیشنهاد فوق که بیشتر جنبه ذهنی دارند، چند پیشنهاد عملی دیگر نیز ارائه شده که به راحتی انجامپذیر و کاربردی هستند. با عمل به راهکارهای پیشنهادی زیر نیز میتوان میزان تمرکز و کارایی مغز را افزایش داد. این راهکارها به شرح زیر است:
- بر خلاف تصور اکثر مردم، تمرکز کردن در محیط بسیار آرام چندان ممکن نیست. صداهای اطراف اگرچه نباید زیاد بلند باشد اما محیط فعال و دارای انرژی، نسبت به محیط های بیحرکت و ساکت به افزایش تمرکز و ارتقای فعالیت بیشتر ذهن کمک میکند.
- موقع تمرکز کردن، چیزی بجوید. وقتی موقع تمرکز آدامس بجوید نتیجه تمرکز بهتر خواهد بود.
- سه بار در هفته و هر بار برای مدت یک ساعت به فعالیتهای بدنی نظیر دویدن، پیادهروی سریع یا دوچرخهسواری بپردازید. این کار را مدت شش ماه ادامه دهید. این کار تا 20 درصد سرعت یادگیری شما را افزایش میدهد.
- صحبت با خود موقع یادگیری یک موضوع جدید میتواند فرآیند یادگیری را موثرتر کند. بر اساس یک تحقیق، حتی دوندههایی که هنگام دویدن با خود حرف میزنند، سریعتر میدوند. منظور از حرف زدن با خود استفاده از کلماتی کلیدی نظیر «خوبه»، «عالیه»، «حالا شد» و یا «همین جوری درسته» است.
- اگر زبان دیگری جز زبان مادری خود میدانید در مواقعی که خصوصا میخواهید منطقی باشید از آن زبان برای فکر کردن استفاده کنید. مثلا هنگامی که میخواهید تصمیمی مالی بگیرید.
انتهای پیام