با مورد توجه قرار دادن مباحث مربوط به سیاست خارجی و نوع گفتمان دولتهای گذشته نسبت به این موضوع، مناظرهای در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد که دو طرف این مناظره حجتالاسلام و المسلمین رسایی و محمدجواد حقشناس بودند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رسایی در ابتدای این مناظره با تاکید بر اینکه سه حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست خارجی در قوه مجریه نسبت به سایر بخشها از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت: خمیر مایه و ریشه انقلاب اسلامی که ما تا اینجا برای آن هزینههای زیادی دادهایم و البته عزتمند هم بودهایم، گفتمان فرهنگ و سیاست خارجی بوده است.
وی افزود: نوع گفتمان ما در مواجهه با مسائل مربوط به سیاست خارجی، قبل از انقلاب نسبت به بعد از انقلاب متفاوت بوده و بعد از انقلاب بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت گفتمانمان را پیش بردهایم و البته مرجع تشخیصدهنده این سه اصل مهم نیز رهبر معظم انقلاب بوده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در طول پشت سر گذاشتن دولتها و دورههای گذشته ما هر وقت بر اساس اصول تبیین شده حرکت کردهایم موفقیت بیشتری در حوزه سیاست خارجی داشتهایم و هر کدام از این دولتها که از این اصول فاصله گرفتهاند و یا آن را خوب اجرا نکردهاند، باعث به وجود آوردن مشکلاتی شدهاند.
وی در ادامه ابراز داشت: انتقادات اصلی که امروز متوجه دولت کنونی است، پیرامون این موضوع است که چرا از آن شعارهایی که روز اول میداد و باعث روی کار آمدنش شد عدول کرد؟ همچنین شاهد بودیم که در دولت اصلاحات علیرغم اینکه شعار تنشزدایی سر داده میشد، اما متاسفانه در همان دوره شاهد غضب و بدترین تهمتها از طرف مجامع استکباری قرار گرفتیم و اصلا ایران محور شرارت شد.
وی با تاکید دوباره بر اینکه دولت دهم با دولت نهم در این بحث متفاوت است، گفت: نوع مواجهه قدرتهای بزرگ با ما متفاوت شده است. هر چقدر ما به آرمانهای انقلاب نزدیکتر بودیم، هم خدمتگزاری ما بیشتر بوده و هم اینکه محبوبیت دولت نزد مردم بیشتر بوده است.
در ادامه محمدجواد حقشناس تاکید کرد: یکی از شاخصهایی که میتواند کارنامه یک دولتمرد را در عرصه اداره کشور روشن کند و روی افکار عمومی و صحنه جامعه تاثیرگذار باشد عرصه سیاست خارجی به عنوان یکی از مهمترین عرصههای تصمیمگیری است.
حقشناس با بیان اینکه عنصر منافع ملی مهمترین موتور محرکه در عرصه سیاست خارجی مورد توجه سیاستمداران، احزاب سیاسی، دولتها و پارلمانها بوده است، گفت: در سالهای پایانی جنگ و بحث پذیرش قطعنامه 598 میبینیم که تصمیمات از این تاریخ به بعد در چارچوب منافع ملی دنبال شد، چنانچه وقتی بحث جنگ در جنوب لبنان پیش آمد و عدهای از فرماندهان نزد امام آمدند و بحث رفتن به لبنان را مطرح کردند، امام (ره) اولویت اول را کشور خودمان دانستند.
وی در ادامه گفت: در دولت احمدینژاد در بحث سیاست خارجی بلایی سر کشور ما آمد که ما تا به امروز نتوانستهایم از آن خلاصی پیدا کنیم.
در ادامه رسایی نیز با تاکید بر اینکه رهبری امام (ره) و مقام معظم رهبری هیچ تفاوتی با هم نداشته است، گفت: همه دشمنان امام امروز دشمنان مقام معظم رهبری هستند و این نشان میدهد مسیری که رهبر معظم انقلاب طی کردهاند همان مسیری است که امام آن را طی کردند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگرچه برخی خود را به امام سنجاق کردند، ولی همواره دشمنان از این شخصیتها حمایت تمام قد میکنند، بنابراین این آدمها و جریانات هستند که عوض شدهاند و دشمنان دیروز امام امروز حامی آنها شدهاند. کسانی که خود را وا دادهاند و ارتباطشان با مردم قطع است، همچنین برخی کاندیداهایی که برای جمع کردن رای بحث کدخدا بودن آمریکا را مطرح میکنند همه اینها مواضعی ذلیلانه اتخاذ کردهاند. از طرف دیگر اعتقادات هم ضعیف شده است.
رسایی در ادامه در واکنش به بخشی از صحبتهای حقشناس مبنی بر اینکه ما بعد از جنگ، منافع ملی را مدنظر قرار دادیم، گفت: مگر ما قبل از جنگ بر اساس احساسات عمل کردیم. اینکه امام گفتهاند راه قدس از کربلا میگذرد به این معنی نبوده است که دیگر به اسرائیل کار نداشته باشیم، امام میگفتند نقطه هدف ما قدس است و ما از آن کوتاه نمیآییم، ولی برای رسیدن به آنجا باید از همین جا بگذریم و امام (ره) هیچگاه یک قدم در برابر کشور غاصب اسرائیل عقبنشینی نکردند و اصلا همه دعواهای ما با قدرتهای استکباری همین بوده است. اینکه این موضوع مورد توجه قرار گرفته است که هر وقت رسانههای بیگانه از شما تعریف، تمجید و تبلیغ کردند به خودتان شک کنید ریشه قرآنی دارد.
در ادامه نیز حقشناس خاطرنشان کرد: پدیده دشمن صهیونیستی پدیده جدیدی نیست، جنگ هم از سال 59 آغاز شد. اینکه وقتی در سالهای پایانی جنگ و زمان حمله اسرائیل به لبنان، برخی فرماندهان آمادگی خود را برای رفتن به لبنان اعلام میکنند و امام آن موضع را میگیرند، دلیلی مشخص دارد. زمانی که به کشور ما عراقی حمله کرده که همه دنیا پشت سر اوست اول باید مساله خود را حل کرد و باید دید که اصلا عزت، مصلحت و حکمت کجاست.
وی افزود: در همان سالهای جنگ دیدیم که دولت عربستان با حجاج ایرانی چه کرد، ولی دو سال بعد رابطه ایران با عربستان به اوج خود رسید، بنابراین بحث این است که در سیاست خارجی عقل میگوید هیچ وقت دشمن، دشمن دائمی نیست و دوست، دوست دائمی نیست. چرا میخواهیم خود را فریب دهیم؟ زمانی که منفعت ملی حکم میکند، بزرگترین دشمن ما بهترین دوست ما میشود.
ادامه دارد ...
انتهای پیام