واعظ زاده: برقراری دولتی مستقل و مقتدر، چاره رفع مشکلات کشور است

رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان این‌که پیشرفت سریع در یک دهه آینده، نه فقط یک ضرورت، بلکه شرط بقای ایران در عرصه جهانی است، پیشرفت‌های عرصه علم و فناوری کشور را مناسب‌ترین نقطه شروع حرکت برای رفع مشکلات کشور و رسیدن به پیشرفت عنوان کرد و گفت: مدیریت تحولات کشور را باید به نخبگان دانشگاه و حوزه سپرد.

رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان این‌که پیشرفت سریع در یک دهه آینده، نه فقط یک ضرورت، بلکه شرط بقای ایران در عرصه جهانی است، پیشرفت‌های عرصه علم و فناوری کشور را مناسب‌ترین نقطه شروع حرکت برای رفع مشکلات کشور و رسیدن به پیشرفت عنوان کرد و گفت: مدیریت تحولات کشور را باید به نخبگان دانشگاه و حوزه سپرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران واعظ زاده که در اختتامیه بیست و یکمین کنفرانس مهندسی برق ایران در دانشگاه فردوسی مشهد سخن می‌گفت با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر کشور در سال‌های پس از انقلاب خصوصا در حوزه علم و فناوری اظهارداشت: در کنار دستاوردها و موفقیت‌های بزرگ، کارهای بر زمین مانده، اشتباه‌ها، انحراف‌ها و حرکت‌های زیگزاگی هم زیاد بوده و مسوولیتی که در این مقطع حساس از تاریخ کشور بر عهده ماست این است که با درس گرفتن از کارهای خوب و عبرت گرفتن از اشتباه و انحرافات یک قدم به جلو برداریم و این کشور بزرگ و این ملت پرافتخار را به سمت هدف‌های متعالی که در طول تاریخ داشته‌ رهنمون شویم.

وی با تاکید بر این‌که پیشرفت سریع طی یک دهه آینده نه تنها یک ضرورت که شرط بقای ملت بزرگ ایران در عرصه بین‌المللی است، گفت: پنجره زمان که به روی ما باز شده به سرعت در حال بسته شدن است. جمعیت ما امروز جوان است و پیشرفت سریع در جوانی جمعیت اتفاق می‌افتد؛ اما این جمعیت جوان به سرعت در حال پیر شدن است و منابع طبیعی ما هم که برخی از آنها با کشورهای همسایه مشترک است، در حال از دست رفتن یا در حال بطالت است و رقبای ما با سرعت زیاد و بعضا سریعتر از ما حرکت می‌کنند.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خاطرنشان کرد: وقتی وضعیت امروز خود را با گذشته مقایسه می‌کنیم راضی کننده است، اما باید به سرعت حرکت رقبا هم توجه کنیم. ما مجموعه ای از شاخص‌های معنوی داریم که خاص خودمان است و خیلی هم ارزشمند است و رقبای خارجی ما هم یک سری شاخص‌هایی دارند که ممکن است مورد توجه ما نباشد، اما بر اساس شاخص‌های مشترکی که هم ما و هم دنیا قبول دارد، اگر نتوانیم به یک پیشرفت سریع برسیم در عرصه رقابت بین المللی عقب خواهیم ماند.

عقب ماندنی بدتر از آن چه که در طول سال‌های طولانی با آن مواجه بوده ایم، لذا پیشرفت نه تنها ضروری است، بلکه شرط بقای این ملت با عظمت است.

رییس شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تاکید بر این‌که دستیابی به چنین پیشرفت سریعی با وجود همه مشکلات و کمبودهایی که با آن مواجهیم مطمئنا امکان‌پذیر است، اظهارداشت: این پیشرفت با بهره گیری از سرمایه‌های انسانی، معنوی و طبیعی فراوان موجود به دست همین نسل جوانی که تحصیلات عالی را پشت سر گذاشته و وارد بازار کار و سازندگی شده امکان پذیر است. ما همه چیز را برای چنین پیشرفتی در اختیار داریم. تمام قطعات پازل و همه حلقه‌های زنجیره پیشرفت در کشور وجود دارند و حلقه مفقوده یا قطعه ناپیدا و گم شده‌ای نداریم، اما بسیاری از این قطعات و تقریبا شاید هیچ کدام از آنها درست سر جای خود قرار ندارند، چون هیچ وقت یک تصویر کامل و جامع و زیبا از این پازل در اختیارمان نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که تصویر روشنی از آینده در ذهن مدیریت عالی جامعه نباشد، حتی اگر همه قطعات پازل پیشرفت هم موجود باشد چاره ای جز سعی و خطا نداریم. خوشبختانه با خودآگاهی ای که در مردم ما خصوصا نسل جوان ایجاد شده به تدریج به ترسیم چنین تصویری نزدیک شده‌ایم. نسل جوان ما امروز نیازهای جدید و جالبی را می‌بینند و به یک تعبیر دنیا را متفاوت از نسل قبل مشاهده می‌کنند و حقیقتا وارد عرصه‌هایی شده‌اند که ما تا آن اندازه آنها را نشناختیم و نسل قبل از ما شاید کمتر از ما با این عرصه‌ها آشنا باشد که این یک فرصت است.

واعظ زاده با بیان این‌که برای سامان دادن امور و رفع نقاط ضعف، مشکلات و موانع پیشرفت باید از نقاط قوت خود شروع کنیم، اظهار داشت: نقطه قوت عمده ما عرصه علم و فناوری است و این یک موهبت بی‌نظیر است. هیچ ملتی در تاریخ 400، 500 ساله جدید که دوره پیشرفت سریع دنیا بوده، موقعیت ایران را نداشته که ابتدا به علم در مقیاس جهانی دسترسی پیدا کند.

وی ادامه داد:نه اروپا و آمریکا، نه ژاپن و کره، نه مالزی و چین، هیچ کدام اول در حوزه دستاوردهای علمی‌ در مقیاس جهانی ندرخشیدند. یا مثل اروپا و آمریکا علم و محصول و کالا و خدمات و صنعت‌شان با هم پیشرفت کرده یا مثل ژاپن و چین و مالزی ابتدا در حوزه تولید محصولات صنعتی پیشرفت کرده اند. در واقع تجربه ایران برای اولین بار در تاریخ جدید است که در یک کشور ابتدا علم می‌درخشد و محصولات علمی در مقیاس جهانی مورد تایید همگان قرار می‌گیرد که این پدیده از نظر بسیاری از صاحب نظران و دانشمندان شگفت انگیز است.

وی دستیابی به این موهبت باارزش را ناشی از روحیه علم جویی ملت ایران دانست که با ورود اسلام و خروج علم آموزی از انحصار طبقه اشراف به شکوفایی علمی کشور منجر شده است.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که باید این نقطه قوت را مبنای جهش در پیشرفت کشور قرار دهیم، اظهار داشت: بر همین اساس در ماه‌های اخیر بعضی از دانشمندان بزرگ و مدیران ارشد و جوانان کشور بنده را به ورود به این عرصه فراخواندند. ما باید از این نقطه قوت استفاده کنیم و نه تنها دستاوردهای علمی‌مان را به کالا و خدمات و محصول تبدیل کنیم که بینش، روش و منش علمی را در جامعه تسری دهیم. در علم و فناوری که توانسته‌ایم در دنیا بدرخشیم حوزه های دشوارتری بوده اند که متخصص برجسته‌تر، تجهیزات پیشرفته‌تر و مدیریت دقیق تر لازم دارد و با وجود تحریم‌هایی که هر روز شدیدتر شده است در این حوزه مشکل موفق شده‌ایم. پیشرفت در حوزه اقتصاد مطمئنا ساده‌تر از این است؛ به شرط اینکه دستاوردهای حوزه علم و فناوری را سکوی پرش خود قرار دهیم.

این استاد دانشکده برق دانشگاه تهران که درجمع اعضای هیات علمی رشته های برق و کامپیوتر دانشگاههای سراسر کشور سخن می گفت ، خاطرنشان کرد: منظور از سکوی پرش قرار دادن حوزه علم و فناوری این است که در ساماندهی کلیه امور از روش علمی استفاده کنیم. دقت نظری که در محیط های علمی وجود دارد و خصوصا خضوع و افتادگی ای که در اهل علم هست اگر به همه بخش ها تسری یابد، کارها سریعتر و با کیفیت بهتر انجام می‌شود.

وی با انتقاد از فضای سیاسی کشور که صحنه منازعات و اتهام زنی‌های بی پایه و بیهوده جناحی و گروهی است، اظهار داشت: اگر قدری از خضوع و فروتنی ای که در جمع های علمی وجود دارد در فضای سیاسی و مدیریتی کشور نفوذ کند، این فضای آشفته سیاسی قدری آرامش پیدا می‌کند.

واعظ زاده با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که مدیریت تحولات کشور باید به دست نخبگان دانشگاه و حوزه باشد، اظهار داشت: دوستان جامعه شناس ما پیشرفت را یک تحول اجتماعی رو به جلو به سمت هدف‌های مطلوب و خوب معنی می‌کنند که مدیریت آن باید در دست نخبگان علمی قرار بگیرد. در این راستا ورود به عرصه مدیریت‌های عالی نه یک امتیاز که وظیفه جامعه علمی است. کسانی که در یک عرصه عملکرد مناسبی نشان داده اند باید پا به میدان عمل بگذارند. امیرالمومنین (ع) می‌فرمایند«اگر نبود که خداوند از علماء پیمان گرفته که عدالت را اقامه کنند من این حکومت را رها می‌کردم» یعنی وقتی که مردم برای پذیرش این مسوولیت به سمت ایشان هجوم آوردند، استدلالشان برای پذیرش درخواست آنها این بود که چون عالم هستند مسئولیت دارند. ورود به چنین حوزه‌های پر مخاطره ای برای کسانی که خدمتگزار عرصه علم بوده‌اند، امتیاز تلقی نمی شود.

وی عرصه علم بسیار برای ما امن‌تر و خوش‌گوارتر است، اما با این استدلال که بتوان پرتویی از این فضای زیبا و منظم را بر جامعه گسترش داده و این نقطه قوت را سکویی برای پیشرفت کشور کرد، دوستان ما در جامعه علمی راضی شدند که پا به این عرصه بگذارند و من امیدوارم که در پرتو این پیشرفت ها و تربیت این نیروی عظیم انسانی علمی و فرهیخته، فضا برای نقش آفرینی دوستان ما باز باشد.

استاد برق دانشگاه تهران در پایان با اشاره به فعالیت مستمر دبیرخانه کنفرانس مهندسی برق ایران در بیست و یک سال اخیر از برگزارکنندگان این کنفرانس تقدیر کرد و این قبیل همایش ها را زمینه ای برای ایفای نقش جدی تر جوانان و دانشگاهیان در عرصه های اجرایی و مدیریتی عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، واعظ زاده همچنین در جمع تعدادی از جوانان و دانشجویان، با تاکید بر اینکه "در فضای کنونی که صحنه سیاست کشور، عرصه منازعات و اختلافات توان‌فرسای جناحی و گروهی شده است، تنها راه حل مشکلات و برون‌رفت از وضعیت نامطلوب موجود، برقراری دولتی مستقل و مقتدر است"، گفت: دامن زدن به اختلافات سیاسی و قطبی کردن شدید فضای جامعه در ایام انتخابات تداوم منازعات پس از انتخابات را در پی خواهد داشت و مانعی جدی در حرکت دولت جدید خواهد بود.

وی با اشاره به برخی مناقشات ایجاد شده در جامعه اظهار کرد: متاسفانه امروز عمده فکر سیاسیون جامعه صرف اختلاف های بیهوده می شود و تا این نقیصه در کشور ادامه داشته باشد، پیشرفت امکان‌پذیر نخواهد بود. مسائل و مشکلات اساسی کشور را باید مورد بحث قرار داد تا برای مردم و پیشرفت کشور نتیجه‌ای داشته باشد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: بعضی از کشورها برای حل این مشکل، روش استبدادی را در پیش گرفته اند که این روش با فرهنگ واهداف نظام اسلامی مغایر است. روش دیگر حضور احزاب قوی و قدرتمند است که در ایران از آن برخوردار نیستیم. تنها راه باقی مانده نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به پیشرفت مطلوب روی کار آوردن دولتی است که از مناقشات سیاسی به دور باشد و کسی در راس دولت قرار گیرد که در عمل ثابت کرده باشد که اهل تشدید مناقشات سیاسی نبوده و در کارنامه فعالیت خود این اخلاق را نشان دهد.

رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت ادامه داد: اینکه به دعوت‌ها برای حضور در انتخابات پاسخ مثبت دادم، بر همین اساس بوده است که با ورود خود، مناقشات سیاسی کشو را کاهش دهم و دولت را از یک طرف مناقشات خارج کنم و با بهره مندی از فکر و اندیشه و علم اندیشمندان حوزه و دانشگاه و مدیران موفق راهبردی و جوانان، راه را برای پیشرفت کشور هموار سازم.

وی با بیان اینکه "مردم از درگیری ها و اختلافات خسته شده اند و انتظار ندارند بزرگان نظام را درگیر در مسایل سیاسی و شخصی ببینند و مشکلات اقتصادی هرروز بیش از روز قبل زندگی را برآنان سخت‌تر کند"، افزود: باید با تدبیر و عقل و حکمت وارد صحنه شد و ورق را برگرداند و دولت را به دور از درگیری‌های شدید سیاسی با استفاده از تدبیر اندیشمندان از این مناقشات نجات داد و برای پیشرفت و عدالت مطلوب آماده کرد.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه "تجربه نشان داده است مناقشات و درگیری های قبل از انتخابات به بعد از انتخابات منتقل خواهد شد و ادامه پیدا می‌کند"، گفت: اگر قبل از انتخابات به خاطر منافعی مردم را وارد مناقشات حاد کرده و جامعه را به شدت قطبی کردیم، این اختلافات بعد از انتخابات برای حرکت دولت جدید مشکل‌آفرین خواهد شد.

واعظ زاده یکی از راهکارهای برون رفت از مناقشات را توجه به جوانان و استفاده از این نیروی عظیم، خلاق و پر انرژی در راه پیشرفت کشور دانست و تاکید کرد: جوانان طالب پیشرفت هستند و به آینده خود می‌اندیشند و از برنامه های پیشرفت و عدالت استقبال می کنند و از هر مانعی که در راه پیشرفت کشور به وجود می‌آید بیزارند. شایسته است دولت راه را برای جوانان باز و آنان را برای پیشرفت کشور حمایت کند. امروز سن عالی‌ترین مدیران در بعضی کشورهای بین 40 تا 50 سال است و جوانان در تحولات اجتماعی می‌توانند نقش اساسی داشته باشند.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: حضور اندیشمندان و بزرگان علمی و راهبردی کشور در سیاست‌گذاری و برنامه ریزی، مطلوب و تحسین‌برانگیز است و باید از تجربه‌های عملیاتی و علمی بزرگان کشور بهره برد اما کار اجرای برنامه ها را به جوانان سپرد تا با انرژی و توانایی که دارند به حرکت پیشرفت کشور سرعت بخشند.

وی در پایان به تجربه هشت سال دفاع مقدس و موفقیت‌هایی که در عملیات مختلف به دست آمده بود اشاره کرد و گفت: اغلب فرماندهان بزرگ دفاع مقدس دانشجویان و جوانانی بودند که با اعتقاد کامل و انرژی فراوان افتخارات بزرگ و ماندگاری برای نظام جمهوری اسلامی به یادگار گذاشتند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92023019978
  • خبرنگار :