یک فوق تخصص گوارش و کبد، با بیان اینکه لاغری سریع نیز خود یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به کبد چرب است، درباره کاهش وزن سریع هشدار داد و گفت: کاهش وزن باید به تدریج و در یک بازه زمانی مناسب انجام شود و مناسب ترین آن کم کردن نیم تا یک کیلو وزن در هفته است.
مهدی زبیری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، با اشاره به وجود دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی، علت این بیماری را رسوب چربی (تری گلیسرید) در سلولهای کبد بیان کرد.
زبیری چاقی، بیماری قند، افزایش چربی خون(تری گلیسرید)، مصرف برخی داروها و بیماری هپاتیت c را از جمله عوامل زمینه ساز در ایجاد بیماری کبد چرب غیرالکلی عنوان کرد.
وی افزود: نوع الکلی این بیماری نیز همانطور که از نام آن مشخص است در اثر مصرف الکل به وجود می آید.
به گفته زبیری شیوع کبد چرب غیرالکلی در جوامع تا 20 درصد گزارش شده و تعداد مبتلایان به آن روز به روز در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی ممکن است درجاتی از التهاب را نیز در بافت کبد خود داشته باشند که این مسئله به طور معمول در 20 درصد مبتلایان به کبد چرب غیر الکلی مشاهده می شود.
زبیری با اشاره به احتمال ایجاد آسیب پیشرونده کبد در مبتلایان به کبد چرب غیرالکلی، گفت: این امکان وجود دارد که بیماری به صورت پیش رونده منجر به اختلال عملکرد و در نهایت موجب نارسایی کلیه شود که در این گونه موارد فرد بیمار به پیوند کبد نیاز پیدا خواهد کرد.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه در افراد مبتلا به کبد چرب احتمال بروز حوادث قلبی و عروقی بسیار است، افزود: بیشتر موارد مرگ و میر در بیماران مبتلا به کبد چرب به علت مشکلات قلبی و عروقی است.
زبیری اظهار داشت: بیماری کبد چرب در اکثر موارد بدون علامت بوده و یک فرد با شناسایی فاکتورهای خطر این بیماری در خود باید بصورت سالیانه نسبت به انجام سونوگرافی از کبد خود اقدام کند تا وجود یا عدم وجود این بیماری در او تشخیص داده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در مواردی وجود درد در قسمت سمت راست زیر دنده و یا احساس خستگی، ضعف و بی حالی از جمله علائم غیر اختصاصی این بیماری است.
زبیری با اشاره به اینکه کبد چرب درمان قطعی ندارد، اظهار داشت: این بیماری را تنها می توان از طریق تعدیل ریزفاکتورهای خطر آن تعدیل کرد.
این فوق تخصص گوارش و کبد کاهش وزن را مناسب ترین شیوه کنترل این بیماری عنوان کرد و افزود: این کاهش وزن به شرطی می تواند در کنترل بیماری موثر واقع شود که در یک بازه زمانی مناسب صورت گیرد.
زبیری با بیان اینکه لاغری سریع نیز خود یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به کبد چرب است، درباره کاهش وزن سریع هشدار داد و افزود: کاهش وزن باید به تدریج و در یک بازه زمانی مناسب انجام شود و مناسب ترین آن کم کردن نیم تا یک کیلو وزن در هفته است.
انتهای پیام