انسان 2100 در تسخیر ربات‌ها + تصاویر

بسیاری از کارشناسان هوش مصنوعی پیش‌بینی می‌کنند که ایده ماشین‌های ابرهوشمند تا چند دهه آینده محقق شده و تا پایان قرن بیست و یکم جهان به تسخیر ربات‌ها درآمده و انسان‌ها به حاشیه رانده خواهند شد.

بسیاری از کارشناسان هوش مصنوعی پیش‌بینی می‌کنند که ایده ماشین‌های ابرهوشمند تا چند دهه آینده محقق شده و تا پایان قرن بیست و یکم جهان به تسخیر ربات‌ها درآمده و انسان‌ها به حاشیه رانده خواهند شد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برخی کارشناسان معتقدند که هوش مصنوعی (AI) تا کمتر از دو دهه آینده می‌تواند هوش انسان را پشت سر بگذارد، اما بسیاری از متخصصان علوم رایانه تحقق این ایده را تا سال 2100 امکان‌پذیر نمی‌دانند.

با پیشرفت هایی که در زمینه هوش مصنوعی و ربات های خودمختار صورت گرفته است، تا چند دهه آینده برخی محدودیت های انسانی با کمک ماشین های هوشمند برطرف خواهند شد؛ برخی کارشناسان نیز بر این باورند که انسان با چشم پوشی توانایی های ذاتی خود، در موجودات زنده مبتنی بر هوش مصنوعی (AI)‌ ترکیب می شود.

برخی از آینده پژوهان پیش بینی می کنند که تا سال 2045 رایانه ها، میلیون ها برابر قدرتمندتر از هوش انسان خواهند بود.

«بیل هیبارد» از محققان علوم رایانه دانشگاه ویسکانسین- مدیسون معتقد است، هوش مصنوعی در قرن 21 به سطحی معادل هوش انسان خواهد رسید و احتمالا این اتفاق در طول عمر افرادی که تازه متولد شده اند، روی می دهد.

با این حال «ارنست دیویی» از دانشگاه نیویورک دیدگاهی کاملا متفاوتی داشته و معتقد است: هیچ نشانه روشنی مبنی بر برتری هوش مصنوعی بر انسان وجود ندارد.

به گفته «دیویی»، اگرچه رایانه ها قادر به انجام کارهای محاسباتی پیچیده هستند یا رقیب قدرتمندی در بازی شطرنج محسوب می شوند، اما چندین سال نوری با توانایی های یک کودک هفت ساله در زمینه احساسی، دید، زبان، درک و بینش فاصله دارند.

تحقق برتری ماشین های هوشمند بر انسان

اگر ایده پیشتازی ماشین های هوشمند تا چند دهه آینده محقق شود، بسیاری از محدودیت های فیزیکی بشر برداشته شده و انسان می تواند با کمک بخش های سایبرنتیک بدن خود، کارهای غیرممکن را با صرف انرژی بسیار کم امکان پذیر کند.

اما این رویا می تواند زمین و حیات بشر را با خطرات جدی مواجه سازد، چراکه برتری ماشین های هوشمند باعث به حاشیه رانده شدن انسان می شود.

خودروهای خودران، هواپیما و پهپادهای مستقل و خودمختار، جراحان رباتیک، ربات پرستار سالمند و بیمار، ربات نظافتچی و ربات زندانبان اگرچه باعث افزایش ضریب امنیتی و ارتقاء کیفیت سطح زندگی می شوند، اما هزاران موقعیت شغلی را از دست انسان خارج می کنند.

انحطاط انسان با برتری ربات ها

انسان بسیاری از وظایف و کارهای پیچیده محاسباتی را به ماشین های هوشمند واگذار کرده است؛ در این شرایط انسان بتدریج جایگاه خود را از دست خواهد داد.

«جوآن اسلوزفسکی» میکروبیولوژیست کالج کنیون، آینده انسان در زمان پیشتازی ماشین های هوشمند را با وضعیت میتوکندری مقایسه می کند؛ میتوکندری زمانی که موجود زنده مستقل بود، اما سلول های اجدادی بر این باکتری اولیه مسلط شده و عملکردهای آن را تحت کنترل درآوردند، بطوریکه میتوکندری تنها به تولیدکننده انرژی مبدل شد.

انسان نیز درصورتی که تلاش کند وظایف خود را در بخش های مختلف به ماشین های هوشمند واگذار کند تا چند دهه آینده به استثمار ربات های هوشمند درخواهد آمد.

انتهای پیام

ربات نوزاد

ربات پزشک

ربات پرستار

ربات امدادگر

ربات کاشت مو

ربات ماساژور

ربات خدمتکار

ربات خدمتکار رستوران

ربات مربی رژیم غذایی

ربات پینگ پنگ باز

ربات خطاط

ربات زندانبان

ربات آتش نشان

ربات تمیزکننده استخر

ربات حفار

  • دوشنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۱:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92022315301
  • خبرنگار : 71452