مدیر عامل سازمان بهرهوری انرژی ایران گفت: انرژی خورشیدی توان تولید کل برق کشور را دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، حسین سجادی صبح امروز در دومین همایش اقلیم، ساختمان و بهینهسازی مصرف انرژی با رویکرد توسعه پایدار، در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: حدود 40 درصد کل انرژی کشور در ساختمانها مصرف میشود و سهم انرژی الکتریکی منازل نیز 52 درصد است که این آمار اهمیت صرفه جویی در این بخش را آشکار میکند.
وی با بیان اینکه باید به تجربیات گذشتگان در معماری توجه کرد، افزود: منازل قدیم به نحوی ساخته میشد که با هزینه اندک و استفاده از منابع انرژی طبیعی میتوانستند از سرمایش، گرمایش، روشنایی و... با کمترین هزینه بهره ببرند.
وی ادامه داد: هر کجا که از سوختهای فسیلی استفاده شود به نوعی آلودگی زیست محیطی به آنجا سرایت خواهد کرد که متاسفانه آمار 10 تا 25 درصدی نوزادان ناقصی که از اثرات آلایندگی به دنیا میآیند قابل توجه است.
مدیر عامل سازمان بهرهوری انرژی ایران خاطر نشان کرد: خوشبختانه در کشوری هستیم که با برخورداری 280 روز آفتابی در سال میتوان از این منبع خوب انرژی استفاده کرد چرا که از هر متر مربع سلول خورشیدی یک هزارو 800 تا دو هزار و 200 کیلو وات ساعت انرژی برق تامین میشود.
سجادی با بیان اینکه مصرف کل انرژی برق کشور،200 هزار میلیون کیلو وات ساعت است، افزود: اگر 100 کیلومتر مربع مزرعه سلول خورشیدی ایجاد کنیم تمام برق کشور را میتوانیم تامین کنیم.
وی یادآور شد که هر مصرف کننده خانگی در سال 2500 کیلو وات ساعت برق نیاز دارد.
این کارشناس بهینه سازی انرژی در خصوص استفاده از نیروی باد در کشور، اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در هر منطقهای که باد با سرعت چهار متر بر ثانیه بوزد، میتوان به ایجاد نیروگاه بادی اقدام کرد که در حال حاضر حدود 18 نقطه مهم در کشور برای تامین این انرژی شناسایی شده است.
سجادی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: الزام به برخورداری برچسب انرژی ساختمان در راستای کاهش میزان مصرف در تاسیسات الکتریکی، گرمایشی، سرمایشی و ... از حرف A تا G در کشورهای پیشرفته الزامی شده است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در ایران دستور الزام برخورداری از این برچسب برای ساختمانهای بخش اداری ابلاغ شده است.
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی ایران تاکید کرد: نظام مصرف انرژی در کشور مورد توجه جدی است، اما مبحث 19 مقررات ملی ساختمان با توجه به نیازهای فنی و اجتماعی کشور باید مورد بازنگری قرار گیرد.
انتهای پیام