روحانی:آموزش عالی مهم ترین رکن توسعه سرمایه انسانی است

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آموزش عالی مهم ترین رکن توسعه سرمایه انسانی است و مسئولین وظیفه دارند در جهت ارتقا آموزش عالی تلاش کنند.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آموزش عالی مهم ترین رکن توسعه سرمایه انسانی است و مسئولین وظیفه دارند در جهت ارتقا آموزش عالی تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن روحانی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد کرج افزود: همه مدیران، اندیشمندان و فرهیختگان در دانشگاه ها تربیت می‌شوند و این دانشگاه‌ها هستند که جوانان را برای پذیرش نقش خود در جامعه و مسئولیت پذیری آماده می‌کنند.

وی اظهار داشت: دانشگاه آزاد یکی از بهترین دانشگاه‌های ایران است و حتی در بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر دانشگاهی یافت می شود که چنین فضایی را به خود اختصاص داده باشد.

روحانی اضافه کرد: پس از انقلاب اسلامی ما شاهد رشد چشمگیری در زمینه افزایش دانشگاه‌ها بوده‌ایم، به طوری که تعداد دانشگاه ها و میزان پذیرش دانشجو را نمی‌توان با قبل از انقلاب مقایسه کرد.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: اما متاسفانه فضای دانشگاه‌ها از لحاظ کیفی مطلوب نیست و اگر دانشجوها در این زمینه اعتراض می کنند، حق با آن‌ها است.

روحانی گفت: امروز آموزش عالی ما گرفتار دو مسئله است، یکی کیفیت به خصوص در زمینه نوآوری علم و دیگر سرنوشت فارغ التحصیلان پس از اتمام دوره تحصیل.

وی با اشاره به وجود بیش از سه میلیون و 500 هزار بیکار در کشور یادآور شد: 768 هزار نفر از بیکاران ما فارغ التحصیلان مقاطع مختلف آموزش عالی هستند که بسیار جای تاسف است.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: یکی از اهداف آموزش عالی این است که دانشجوها پس از اتمام تحصیلات خود وارد عرصه کار شوند، حال اگر پس از پایان تحصیلات نتوانند جذب بازار کار شوند، معلوم می شود که به هدف دست نیافته ایم.

وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که به بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها دامن می زند کاربردی نبودن علومی است که در دانشگاه ها تدریس می‌شود، بنابراین باید زمینه‌ای فراهم کرد تا دانشجویان متناسب با نیازهای جامعه به تحصیل بپردازند.

وی افزود: برخی افراد تصور می کنند استفاده از تجربه های دیگران در زمینه چگونگی بهره وری از علم و دانش به استقلال فرهنگی کشور لطمه وارد می‌کند، در حالی که چنین تصوری غلط است.

روحانی ادامه داد: در سال‌های اخیر حلقه اتصال دانشجویان ایرانی با خارج از کشور بسیار کم شده است و این امر موجب شده تا اطلاعات دانشجویان مطابق علم روز پیش نرود.

وی گفت: دانشگاه‌های کشور باید با دانشگاه‌های خارجی ارتباط داشته باشند، تا بتوانند از محصولات علمی یکدیگر استفاده کنند و علم خود را مطابق با تغییرات روز توسعه دهند.

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان سخنان خود گفت: برای برقراری ارتباط با دانشگاه های خارج از کشور و اتصال به علم روز دنیا آموختن زبان بسیار ضروری است و دانشجویان باید یادگیری زبان را در اولویت قرار دهند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92021912944
  • خبرنگار :