یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری گفت: پل بین دانشگاه و قوه مجریه شکسته و باید ترمیم شود و این کار فقط نیاز به عقل و تدبیر دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صادق واعظ زاده در جمع اساتید دانشگاهی در دانشگاه علم و صنعت، با بیان این مطلب، افزود: برای ترمیم پل بین دانشگاه و قوه مجریه ذهنیتها و ساختارها باید اصلاح شود و طراحی بزرگی انجام شود. البته برای نیل به این هدف بزرگ باید در این مسیر گام برداشت.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران در برهه تاریخی استثنایی قرار دارد، گفت: کشور از آشفتگی در نظام برنامهریزی و اجرا رنج میبرد و البته درمان این آشفتگیها به دست دولت است. این آشفتگی به صورت سیستماتیک در وزارتخانهها نیز ساری و جاری است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: هماکنون در حوزه اجرا با "مدیریت بریده" روبرو هستیم، علاوه بر آن سیاستگذاریهای کشور گاهی روشن و دقیق نیست، در حالیکه سیاستهای عالی کشور باید از بین مجموعه سیاستها گزینش شوند.
واعظ زاده تصریح کرد: در حال حاضر سیاستهای کلی مجمع تشخیص نظام که مدتهای زیادی از وقت اعضای این مجمع را میگیرد بایگانی میشود و توسط قوه مجریه به اجرا در نمیآید. با وجودی که مدتهای زیادی برای بررسی و تصویب سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزههای تولید، فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و سایر زمینهها بررسیهای دقیق و جامعی در مجمع تشخیص مصلحت نظام میشود و این سیاستها در نهایت توسط رهبری ابلاغ میشود، ولی متاسفانه اجرا نمیشود.
وی با بیان اینکه از 20 سیاست کلی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری فقط سیاستهای اصل 44 اجرا شده است، گفت: از 20 سیاست کلی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری فقط سیاستهای اصل 44 قانون اساسی آن هم با حرف و حدیثهای زیادی اجرا شده است و این مساله بسیار برایم حیرتآور است که در کشوری با سیاستهای عالی اینچنین رفتار میشود.
رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه با امور کلان کشور با شوخی رفتار میشود، گفت: درمان آشفتگیهای کشور به دست دولت است، اما این آشفتگی به صورت سیستماتیک در دستگاههای اجرایی ساری و جاری است و باید به آنها رسیدگی شود.
واعظ زاده با نقد سیاست عدالت، گفت: تحقق عدالت در گرو علم و عقل است. عالمان و علما مستحقترین افراد برای پیادهسازی عدالت هستند، عدالت از طریق شعار و فریاد پیاده نمیشود، بلکه وارستگی علما از دنیا زمینه تحقق عدالت توسط دانشگاهیان را به وجود میآورد.
وی یادآور شد: به پیشنهاد گروهی از اساتید و علمای دانشگاهی وارد عرصه رقابتهای انتخاباتی شدم و شیفتگی به قدرت ندارم.
امروز پل بین دانشگاه و قوه مجریه شکسته شده و باید این پل ترمیم شود و فقط عقل و تدبیر میتواند این پل شکسته را ترمیم کند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از نظام اداری کشور، گفت: برخی اساتید دانشگاهی اصولی را در زمینه مقرراتزدایی، سادهسازی و روانسازی مقررات، الکترونیکی کردن خدمات اداری و افزایش اختیار نیروی انسانی در ادارات و تامین اقتصادی کارکنان ادارهها را تدوین کردهاند که انشاءالله با انتخاب بنده به اجرا در خواهد آمد.
واعظ زاده با طرح این پرسش که وزارت امور خارجه آمریکا چطور توانسته است کشورها را مدیریت کند؟ گفت: از چین تا عراق توسط وزارت خارجه آمریکا مدیریت میشود، اما این کار چطور اتفاق میافتاد؟ با بررسی این موضوع به راحتی میتوان متوجه شد حلقههای تخصصی دانشگاهها در آمریکا به کمک وزارت خارجه آمریکا آمده و سیاستمداران این کشور را برای اداره کردن چین، افغانستان، سوریه، کره شمالی، ایران و عراق و حتی آمریکای لاتین یاری میرسانند، اما در ایران دانشگاهها برای نوشتن پایاننامه و مقالات علمی به خدمت گرفته میشوند.
وی در ادامه پیشنهاد دادکه نهاد دانشگاهها باید به صورت سیستماتیک به قوه مجریه متصل شوند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در گذشته شورایی تحت عنوان شورای اقتصاد به مسائل اقتصادی کشور سر و
سامان میداد، اما چند سالی است که اقتصاد کشور بیسر و صاحب شده است. اگر دولت برای سر و سامان دادن به اقتصاد عزم راسخ داشته باشد میتوان حرکت بزرگی را شکل داد.
واعظ زاده افزود: کمیسیونهای دولت باید به حلقههای دانشگاهی متصل شوند تا سیاستهای دولت توسط دانشگاهها طراحی، تولید و توسط اساتید دانشگاهی در مجامع سیاسی و علمی دفاع شود.
وی متذکر شد: در جامعهای که احزاب قدیمی و تشکیلاتی وجود ندارد نقش دانشگاهها باید پررنگتر شود. وقتی در ایران حزب قوی وجود ندارد پس نقش نهادهای علمی و دانشگاهها باید نمود بیشتری یابد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سیاستمداران و رسانهها خواست تا اجازه دهند گرداب فضای سیاسی آرام گیرد تا نسیم مساعدی در فضای علمی کشور وزیدن بگیرد.
واعظ زاده اظهار کرد: باید فضایی به وجود آید که مسائل راهبردی که سر میز ناهار در دانشگاهها بیان میشود در محافل جدیتر قابل دنبال شدن باشد در این صورت تاثیر و نقش اساتید دانشگاهها در مسائل جدی کشور هویدا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بررسیهای انجام شده فرهنگیان و دانشگاهیان مورد اعتمادترین اقشار جامعه هستند، گفت: این افراد نه اهل زر و زور هستند و نه اهل ریا و نفاق، پس طبیعی است که مردم به آنان اقبال نشان دهند، هر چند که علم و علمجویی نیز در اقبال مردم به دانشگاهیان موثر است و دانشگاهها از این جنبه نیز برتری دارند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز تاسف از اینکه تاثیرگذاری دانشگاهها بر اجتماع مطلوب نیست، گفت: امام خمینی (ره) گفتند دانشگاه منشاء سعادت یا شقاوت ملت است و مقام معظم رهبری نیز فرمودند مدیریت تحولات کشور باید دست نخبگان و دانشگاهیان باشد، اما ملاحظه میشود تا یک تاثیرگذاری جدی در این حوزه فاصله معناداری وجود دارد.
وی افزود: علل و موانع آسیبشناسی و زمینه رفع آنها باید به وجود آید اقتدار کشور در گرو تاثیرگذار شدن دانشگاههاست.
واعظ زاده با طرح این پرسش که دستور کار اجتماع را چه کسی تعیین میکند، گفت: اذهان خانوادهها، سیاسیون و نهادهای اجتماعی توسط چه کسی مشخص میشود، علیالقاعده کسی باید دستور کار اجتماع را مشخص کند که اهل دانشگاه یا حوزه علمیه باشد. جامعه امروز ایران در رقابت بسیار فشردهای با دنیا قرار دارد و رقبا با سرعت پیش میروند و ما هم با در اختیار داشتن سرمایههای معنوی، نیروی انسانی، منابع، استقلال و امنیت خارجی باید در این مسیر گام برداریم.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: متوسط سن جمعیت جوان ایران 29 و 30 سال است و 10، 12 سال دیگر در سن میانسالی قرار میگیریم، بنابراین بسیاری از تجربیات و عزمها قبل از پیوستن به تاریخ باید در دوران تحول و رشد جوانی اتفاق بیفتد.
وی گفت: دانشگاه چه زمانی میخواهد تجربه تولید علم و تولید فناوری را وارد عرصههای اقتصادی و اجتماعی کند، بحثهای زیادی طی دو سه سال اخیر در این حوزه توسط دانشگاهها مطرح شده است، ولی هنوز به اراده عمومی مبدل نشده است تا آثار علمی آن در جامعه قابل مشاهده باشد.
واعظ زاده گفت: جار و جنجالهای سیاسی و تخریب افراد، دستور جاری کشور است. این مسائل اذهان عمومی را مشغول کرده است. مناقشات حاد سیاسی در جامعه فراوان است، اما در دانشگاهها چنین مسائلی را هیاهو برای هیچ میپندارند در حقیقت جامعه دانشگاهی در یک گرداب خمودگی فرو رفته است.
واعظ زاده فضای سیاسی، سیاستمداران، دولت و دانشگاهیان را در شکلگیری فضای خمودگی در دانشگاهها موثر دانست و افزود: فضای عمومی جامعه باید آرام شود تا بتوان مسائل عقلی و معرفتی را در این فضا دنبال کرد، اما اگر وضع همینطور ادامه یابد آینده کشور را مطلوب پیشبینی نمیکنم.
انتهای پیام