دبیر انجمن واردکنندگان مواد غذایی گفت: حذف ارز مرجع واردات روغن قیمت انواع محصولات صنعت شیرینی و شکلات را بین 10 تا 15 درصد افزایش می دهد.
سیامک شمس حبیبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: روغن بیشترین کاربرد را در صنعت شیرینی و شکلات در تولید انواع بیسکویت، کیک و محصولاتی از این دست دارد و بسته به نوع محصول بین 10 تا 30 درصد از روغن در تولید این محصولات استفاده می شود که با حذف ارز مرجع واردات روغن قیمت این دسته از محصولات و شیرینی جات بین 10 تا 15 درصد افزایش می یابد.
او با اشاره به اینکه در تولید شکلات از روغن کاکائوی وارداتی استفاده می شود، اظهار کرد: سالیان سال قیمت ارز به صورت مصنوعی پایین نگه داشته شده بود و حالا که قیمت ارز در حال واقعی شدن است به هر حال افزایش قیمت انفجاری در بازار به وجود آمده است.
وی با بیان این که تحریم ها نیز بر افزایش قیمت مواد اولیه تولیدکنندگان تاثیر گذاشته است، گفت: قیمت ارز را نمی توان به صورت دستوری تعیین کرد و باید اجازه داد تا قیمت ارز در بازار به صورت شناور مشخص شود تا بازار نیز به ثبات برسد.
به گزارش ایسنا، از اول اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با حذف ارز مرجع واردات روغن خام سازمان حمایت با افزایش 30 تا 35 درصدی قیمت انواع روغن نباتی موافقت کرد. این افزایش قیمت در حالی رخ داد که در مهر ماه سال 1391 نیز قیمت روغن نباتی حدود 17 درصد افزایش یافته بود.
در تازه ترین رخداد هفته گذشته و در پی اظهارات مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره بازگشت ارز مرجع انجمن صنایع روغن نباتی اعلام کرد که کارخانه های تولید روغن نباتی قیمت های خود را 10 درصد کاهش می دهند که البته هنوز خبری از آن نیست.
انتهای پیام