برای نخستین بار

صدای ترکیدن ذرات هم شنیده شد

محققان یک پژوهش جدید ماده تاریک توانسته‌اند اولین صدای ترکیدن ذرات را به شکل حباب‌های ریز بشنوند.

محققان یک پژوهش جدید ماده تاریک توانسته‌اند اولین صدای ترکیدن ذرات را به شکل حباب‌های ریز بشنوند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تیم COUPP-60 اخیرا پژوهش خود را برای ذرات نامرئی آغاز کرده که به تصور فیزیک‌اخترشناسان حدود یک چهارم ماده و انرژی جهان محسوب می‌شود.

دانشمندان این تجربه به بررسی بیشتر برای تشخیص این که آیا ماده تاریک مسبب اولین حبابهای این آشکارساز بوده یا خیر، نیاز خواهند داشت.

این آشکارساز انرژی تاریک سرمایه خود را از اداره علوم وزارت انرژی آمریکا بدست آورده و آزمایشگاه فرمی مونتاژ و نصب آن را انجام داده است.

COUPP-60 یک ظرف پر از آب تصفیه‌شده و CF3I(ماده موجود در کپسولهای آتش‌نشانی) است. مایع این آشکارساز در یک دما و فشار کمی بالاتر از نقطه جوش نگهداری شده اما نیازمند انرژی بیشتر برای ایجاد حباب است. هنگامی که یک ذره در حال عبور وارد آشکارساز می‌شود، یک اتم درون مایع زلال را مختل و انرژی لازم برای شکل‌گیری حباب را ارائه می‌کند.

ذرات ماده تاریک که دانشمندان فکر می‌کنند بندرت با ماده دیگر تعامل دارند، باید حبابهای منحصربفرد را در مخزن COUPP-60 ایجاد کنند.

ذرات رایج‌تر و تعاملی‌تر مانند نوترونها بیشتر امکان دارد که ردی از چندین حباب را در زمان عبور از میان مایع ایجاد کنند.

در چند ماه آینده، دانشمندان با بررسی حبابهایی که در این آشکارساز شکل‌گرفته به آزمایش عملکرد آن و تشخیص امکان مشاهده علائمی از ماده تاریک خواهند پرداخت. یکی از مزایای این آشکارساز این است که اگر دانشمندان بخواهند شیوه خود را تغییر دهند، می‌توان آنرا با یک مایع متفاوت پر کرد.

این آشکارساز جدیدترین ضمیمه تجربه‌های ماده تاریک بوده که در آزمایشگاه علمی زیرزمینی SNOLAB در اونتاریوی کانادا در حال کار هستند.

دانشمندان در زیر زمین آزمایشات ماده تاریک را انجام می‌دهند تا از آنها در برابر زمینه تحریف کننده ذرات دیگر که بطور مداوم از فضا به زمین می‌بارند، محافظت کنند.

دانشمندان همچنین برای حفاظت بیشتر این آشکارساز در برابر نوترونها و ذرات دیگر، آنرا در 7000 گالن آب قرار داده‌اند.

ابتدا در دهه 1930 وجود ماده تاریک مطرح شد که در آن زمان دانشمندان دریافتند که ماده مرئی نمی‌تواند مسئول سرعت گردش کهکشانها محسوب شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۹:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92021509511
  • خبرنگار :