مدیر مدرسه علمیه حجتابنالحسن (عج) گفت: اگر بتوانیم زوایای پنهان زندگانی دختر پیامبر (ص) را برای مردم روشن کنیم یقینا بانوان ما بهترین الگو را فاطمه (س) قرار میدهند و در دنیا و آخرت بازنده نخواهند بود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی مطلبی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «یکی از شخصیتهایی که میتواند برای همه زنان جهان الگو قرار گیرد شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) است» افزود: دلیل اینکه میگوییم ایشان الگو برای همه جهانیان است به خاطر این است که ایشان از عصمت بهرهمند و برخوردارند و کسی که معصوم باشد خطا، لغزش و نسیان ندارد و تمام کارهایش بر اساس ثواب و صحیح است.
وی با اشاره به اینکه «شخصیت آن بانوی بزرگوار را میتوان از ابعاد مختلف بررسی کرد» گفت: یکی از زوایای شخصیتی آن حضرت که کمتر به آن پرداخته شده سیره زندگی کردن ایشان است. سیره زندگی آن حضرت دقیقا مطابق خواست اسلام و قرآن کریم و هماهنگ با فطرت و وجود و شخصیت هر زن مسلمانی است.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در بررسی زندگی حضرت فاطمه (س) و شیوه رفتاری زندگانی ایشان میبینیم طریقه برخورد با پدر، همسر، فرزندان و اطرافیان خود میتواند درسی برای مسلمانان باشد. ایشان با توجه به عصمتی که داشتند و تمام شیوههایشان مطابق با آیات قرآن و سیره نبوی بوده است در همه ابعاد زندگی، انسان موفقی بودند.
مطلبی یکی از ابعاد زندگانی حضرت زهرا (س) را بحث تربیت فرزندان بر اساس آموزههای اسلامی عنوان کرد و افزود: این مادر بیمثال چهار فرزند تربیت کردند که جهان اسلام به آنان افتخار میکند به طوری که دو فرزند ایشان به مقام امامت رسیدند و دو فرزند دخترشان از شخصیتهای بزرگ علمی، جهادی و همراه با عفت و حجاب شناخته شدند.
وی ادامه داد: در شیوه شوهرداری میبینیم آن حضرت به بهترین وجه از همسر بزرگوارشان استقبال میکنند و هم در اداره زندگی به نحو احسن آنچه وظیفه یک مسلمان است حضرت فاطمه (س) انجام میدهند و هماهنگ و همدل با امیر مومنان علی (ع) قدم برمیدارند.
مدیر مدرسه علمیه حجتابنالحسن (عج) با بیان اینکه «سیمای فاطمه (س) یک سیمای قرآنی و الهی است که هر کس از آن پیروی کند در دنیا و آخرت بازنده نخواهد بود» گفت: مغبون و بازنده کسانی هستند که از زندگی حضرت فاطمه (س) و شیوه زندگانی آن حضرت درس لازم را برای اداره زندگی خود نگرفتند در حالی که در خطبه آن حضرت میبینیم که شیوه برخورد ایشان با مردم چگونه است و حکمتهایی که فاطمه زهرا (س) در خطبه معروف فدکیه مطرح کردند سراسر درس و دارای پیام برای همه ماست.
مطلبی یادآور شد: حضرت زهرا (س) در این خطبه عبودیت خداوند را بالاترین کمال انسان بیان میکنند و قرآن را بهترین وسیله برای نجات انسانها و ظواهر قرآن را حجت برای به دست آوردن احکام الهی قرار میدهند و تمام آنچه پیامبر اسلام در آن 23 سال برای مردم تشریح کردند حضرت فاطمه (س) به صورت خلاصه و چکیده بیان میکنند، لذا معلوم میشود اگر کسی خود را همراه با ایشان قرار دهد هیچ وقت پشیمانی و شکست در زندگی او نیست.
وی با بیان اینکه «دختر پیامبر (ص) عمر کوتاه اما بابرکتی داشتند» افزود: خداوند در حق ایشان سوره کوثر را نازل کرده که از آن به خیر کثیر یاد میشود چرا که او یک زندگی بابرکت داشته و هم خود شخصیت بابرکتی بوده و هم فرزندان پرخیر و برکتی تحویل جامعه دادند. همانطور که در تعریف برکت میگویند چیزی که زوالناپذیر باشد. سیره آن حضرت یک سیره زوالناپذیر است.
مدیر مدرسه علمیه حجتابنالحسن (عج) تصریح کرد: شیوه زندگی آن بانوی بزرگوار برای همه عصرها و دورانها میتواند الگو به نحو احسن قرار گیرد و اگر نویسندگان، گویندگان و صاحب قلمان این زاویه زندگی آن حضرت را برای مردم که مملو از نورانیت است درست بیان کنند آمار طلاقها، بیعفتیها و بیحجابیها، تخلفات و دوری از ایمان پایین میآید.
مطلبی خاطرنشان کرد: اگر مردم به حقیقت ایمان با شیوه زندگی زهرا (س) آشنایی پیدا کنند به حقیقت ایمان پی بردهاند و میدانند چه چیزی را باید وسیله موفقیت خود قرار دهند.
این پژوهشگر و کارشناس مسائل دینی تاکید کرد: اگر این زاویه زندگی حضرت زهرا (س) برای مردم تبیین شود مردم معنای امر به معروف و نهی از منکر، معنای نیکی به پدر و مادر، خوبی به دیگران، صله ارحام، نحوه برخورد با همسایگان و نزدیکان و فقرا و مسکینان را میفهمند.
وی با بیان اینکه «متاسفانه هنوز این سیره و زاویه زندگی حضرت زهرا (س) آنگونه که باید در دستور کار همه نویسندگان قرار نگرفته است» تصریح کرد: اگر بتوانیم این زوایای پنهان را از زندگانی دختر پیامبر (ص) برای مردم روشن کنیم یقینا بانوان بهترین الگو را فاطمه (س) قرار میدهند و همه مردم راه سعادت را پیدا خواهند کرد و در دنیا و آخرت پیروز خواهند بود.
انتهای پیام