یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: بعد از ثبتنام کاندیداها چنانچه شورای نگهبان بخواهد میتواند درخواست ارائه برنامه کاندیداها را مطرح کند و ما در قالب نامه برنامههایمان را ارائه میدهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منوچهر متکی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب، در مصلای تهران در پاسخ به سوال ایسنا درباره پیشنهاد شورای نگهبان مبنی بر ارائه برنامه کاندیداها به این شوراها گفت: این تقاضا از سوی هر کسی مطرح شود خوب است صرف نظر از اینکه چارچوبهای قانونی کاندیداها چگونه باید مورد بررسی قرار گیرند؛ اینکه کاندیداها برنامههای خود را نه شفاهی بلکه به طور مکتوب ارائه کنند اصل درستی است.
وی ادامه داد: بعد از ثبتنام کاندیداها شورای نگهبان چنانچه بخواهد میتواند این درخواست را مطرح کند و ما در قالب نامه برنامههایمان را ارائه میدهیم.
متکی در پاسخ به اینکه آیا این پیشنهاد محدودکننده کاندیداها نیست؟ گفت: شورای نگهبان در چارچوب قانون اساسی وظایفی دارد که براساس آن صلاحیت کاندیداها را مورد بررسی قرار میدهد بنابراین در چارچوب قانونی خود عمل میکند. اینکه بررسی برنامه کار کاندیداها جزء این وظایف است در تفسیر قوانین است که تفسیر قوانین هم اتفاقا بر عهده شورای نگهبان است.
این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بازدیدش از نمایشگاه کتاب گفت: در مقایسه سالهای قبل اولین چیزی که به چشم میخورد افزایش چشمگیر قیمتها است و این مساله خریداران و مخاطبان را قطعا دچار مشکل میکند.
وی تاکید کرد: اگر دولت به کتاب به عنوان یک سرمایهگذاری نگاه کند نه یک هزینه، باید در این سرمایهگذاری مشارکت داشته باشد.
متکی با اشاره به موضوع تامین کاغذ و گرانی آن تصریح کرد: در زمینه تامین کاغذ برای چاپ کتابها و دسترسی به کتاب در اقصی نقاط کشور به صورت کتابخانههای دیجیتالی دولت میتواند مشارکت کند.
وی همچنین معیشت نویسندگان و مولفان را از موضوعات مهم در عرصه کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: نویسندگان عصاره فکر و اندیشهشان را به جامعه تقدیم میکنند اما دریافتی آنها کفاف معیشتشان را نمیدهد.
وی همچنین تاکید کرد: مخاطبان باید در یک شرایط مناسبتری بتوانند کتاب مورد نظرشان را خریداری کنند.
متکی به برخی از مشکلات ناشران کتاب اشاره کرد و افزود: متاسفانه شمارگان کتابها روزبه روز پایین میآید و الان نشر کتابهای زیر هزار جلد دیده میشود که باید در این زمینه فکری کرد همچنین باید در زمینه صدور مجوز برای چاپ مجدد کتابها تجدید نظر شود. یک کتاب وقتی مجوز انتشار گرفت میتوان به دفعات آن کتاب را منتشر کرد و دیگر نیازی به مجوز نباشد البته اگر کتابی مورد خاصی دارد آن بحثی جدا است.
وزیر پیشین امور خارجه کشورمان نمایشگاه امسال کتاب را پر نشاط خواند و گفت: من حضور جوانان و نشاط خوبی در این نمایشگاه میبنیم اما در مقایسه با سالهای قبل بستههای کتاب در دست خریداران کم است و این گویای این است که فقط به نمایش کتاب میرویم نه اینکه فضایی را فراهم کنیم تا زمینه عرضه و تقاضای کتاب به طور مناسب فراهم شود. متاسفانه متوسط قیمت کتاب در حال حاضر نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته است و فکر میکنم با توجه به افزایش نرخ ارز این مساله در کتاب های خارجی نیز وجود داشته باشد.
متکی در پاسخ به سوال دیگری درباره اولویت برنامههای فرهنگیاش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده کشور گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری در سالهای قبل در حوزه فرهنگ دغدغههایی را مطرح کردند معتقدم در این زمینه به تغییرات نیاز داریم باید در وضعیت مخاطبان در حوزه فرهنگ و اندیشه روشها و شیوههای نوین گفتمان فرهنگی در نظر گرفته شود همچنین در حوزه فرهنگ عمومی جامعه دانشگاهها، ارتباط با دانشجویان و اساتید و هنر به تجدید نظر نیاز داریم. وزیر علوم باید توجه کند که آیا توانسته ارتباطی منطقی و دوسویه با اساتید ودانشجویان برقرار کند یا نه به نظر من در این زمینه نقایصی مشاهده میشود. همچنین وزیر ورزش و جوانان باید بداند در بخش جوانان نیاز به کار بیشتری داریم. در این حوزه باید در یک رفت و برگشت گفتمانی با جوانان بتوانیم در شناخت مشکلات آنها و ارائه راهکارها مشارکت داشته باشیم. امروز مشکلات جوانان متفاوت از آن چیزی است که ما تصور میکنیم و دولت و مسوولان باید به این مسائل توجه کنند.
متکی تاکید کرد: دولت نمیتواند در اتاقهای دربسته مشکلات جوانان را بررسی کند و بعد همانجا راهکار دهد.
به گزارش ایسنا، متکی بعد از ظهر روز پنجشنبه از سالن ناشران عمومی و تعدادی از غرفههای کتاب حاضر در این سالن بازدید کرد و از نزدیک با ناشران و مولفان دیدار و گفتوگو کرد.
انتهای پیام