حسن روحانی با اشاره به اینکه زن و مرد از دیدگاه اسلام و انقلاب اسلامی، دارای برابری کامل هستند، گفت: دولت آینده، دولت فرصت برابر زنان و مردان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن روحانی در سخنرانی خود در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی با اشاره به اینکه زنان و مردان در اسلام و انقلاب اسلامی برابری کامل دارند، اظهار کرد: دولت آینده، دولتی است که فرصت برابری برای زنان و مردان ایجاد میکند.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه قرآن بیان میکند که ابتدا زنان مایه حمایت و زیبایی مردان هستند، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) بارها تکرار کردند که در صحنه انقلاب اسلامی نقش زنان کمتر از مردان نبوده است. این بیان امام خمینی است که بیان منزلت و مقام زنان از مردان کمتر نیست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه در تمام نهضتهای ایران زنان نقشآفرین بودهاند، تصریح کرد: اگر زنان نقش برابری در رشد اجتماعی و توسعه دارند، پس باید دارای حقوق و فرصتهای برابری در کنار مردان باشند.
به گفته وی، با منطق انقلاب اسلامی سازگار نیست که مطالبات زنان مورد توجه قرار نگیرد.
روحانی افزود: در برنامه دولت تدبیر و امید، تقویت نهاد خانواده و افزایش رضایتمندی در زندگی خانواده، تقویت جایگاه زنان و نگاه برابر به استعدادهای علمی، پژوهشی و سیاسی و اجتماعی زنان، جبران تفاوت فاحش بین نرخ بیکاری زنان و مردان، ارتقای مشارکت زنان در عرصههای مدیریت، برخورداری همه زنان از پوشش تامین خدمات اجتماعی، مورد توجه قرار میگیرد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه زنان باید خود برای نقشی که میخواهند به عهده بگیرند، تصمیمگیری کنند و نیازی به قیمومیت دیگران ندارند، افزود: زنان باید با سیاستهای صحیح فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مورد حمایت واقع شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه در پنج سال گذشته، 23 درصد از حضور زنان شاغل کاسته شده است، خاطرنشان کرد: باید نسبت اشتغال زنان با نسبت اشتغال به تحصیل آنها برابری کند و در دولت آینده این نسبت نزدیک میشود.
روحانی با انتقاد از طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها اظهار کرد: درباره این طرح از مردم سوال نشد و کار کارشناسی صورت نگرفت. در قانون اساسی کشور هیچ اشارهای به طرح تفکیک جنسیتی نشده است.
به گفته وی، دولت آینده میان زنان و مردان در کسب موقعیتهای شغلی، تبعیضی قائل نمیشود، امنیت اخلاقی و اجتماعی را مورد توجه قرار میدهد و به زن ایرانی نگاه جنسیتی نخواهد داشت.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امنیت اخلاقی با ایجاد دلهره و هراس، در دل دختران ایرانی شایسته انقلاب و ایران نیست، تصریح کرد: دولت آینده به زنان سرپرست خانواده توجه میکند و معتقد است که بیمه برای این زنان ضروری است.
این عضو تشخیص مصلحت در ادامه با اشاره به اینکه لایحه حمایت از خانواده، موجب حمایت از خانواده نمیشود، افزود: زنانی که به دلیل طلاق از همسران خود جدا میشوند، باید سهمی از ثروت آن خانواده داشته باشند. در دولت آینده لوایح خاصی برای حمایت از زنان تدوین و به مجلس ارائه میشود.
وی همچنین گفت: دولت آینده معتقد است که فقه اسلامی در شرایط امروز از سوی حوزه علمیه نیاز به بازنگری دارد و ما از حوزههای علمیه تقاضا میکنیم که به اصل زمان و مکان توجه بیشتری بکنند. ما نمیتوانیم بگوییم که یک دختر 9 ساله اگر جرمی مرتکب شد، باید مجازات شود، اما پسر 14 ساله مجازات نشود.
روحانی با بیان اینکه باید رابطه بین بلوغ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فکری با بلوغ عبادی مورد بازنگری قرار بگیرد، گفت: دولت تدبیر و امید در چارچوب فقه با توجه به زمان و مکان، لوایحی برای حمایت از زنان به مجلس ارائه میکند.
وی در پایان گفت: عدالت به معنای فرصت برابر در فعالیتهای علمی، اجتماعی و سیاسی است و دولت تدبیر و امید این برابری را بین مردان و زنان برقرار میکند.
انتهای پیام