یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تاثیر تحریمها بر وضعیت اقتصادی کشور گفت: تحریمها نه ورق پاره است، نه فلج کننده، بلکه اثرگذار است و باید با اتخاذ سیاست صحیح، تاثیر آن را به حداقل رساند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، محمدرضا باهنر در جمع مردم تبریز در مسجد کدخداباشی تبریز یادآور شد: با اتخاذ سیاست فعال در عرصه بینالملل میشد به جای 5 قطعنامه، 2 قطعنامه علیه کشور صادر شود.
وی با بیان اینکه «برای دفاع از اصول نظام باید هزینه داد» تاکید کرد: در دیپلماسی خارجی باید حداکثر لبخند و حداقل اخم تلفیق شود.
وی چالش اصلی کشور را ناکارآمدی برخی مدیران و کم تجربگی و عدم بهرهوری مناسب دانست و در خصوص سیاست خارجی دولت فعلی با بیان اینکه «در سیاست خارجه باید هزینههایی پرداخت شود» ادعا کرد: اما بعضا با سیاه نمایی، برخی هزینه را بالا بردهایم.
باهنر با بیان این اعتقاد که «اولین اشتباه دولت شعار من در دولت ژنرال نمیخواهم، بود» گفت: یک رییس جمهور باید تمهیدات خود را به دست دیگران اجرایی کند و خود مدیریت امور را به دست گیرد، در حالی که وظیفه سرباز صرفا بله قربان گفتن است و باید در بدنه دولت از ژنرالها استفاده کرد.
وی ادعا کرد که «دولت احمدینژاد اعتقادی به خرد جمعی نداشت»، انحلال سازمان برنامه و بودجه را از مصادیق این امر دانست و همچنین با این ادعا که «دولت در اقتصاد ساختار و سیاست راهبردی ندارد» گفت: سونامی سنگین از نقدینگی کشور ناشی از وامهای مسکن است که بانک مسکن از بانک مرکزی گرفته است. یک چهارم تورم سال گذشته نیز ناشی از پروژه مسکن مهر است.
وی مهمترین برنامه دولت خود برای کنترل تورم و گرانی را کنترل نقدینگی عنوان کرد و گفت: در هفت سال گذشته نقدینگی کشور به 500 هزار میلیارد تومان رسیده و بیش از 20 تا 25 درصد رشد داشته و به جای استفاده در بخش تولید به بازار سفته، طلا و ملک سوق پیدا کرده است. برخی چالشها در بخش بنگاههای اقتصادی (بین دولت و خانوار) وضع تولید مناسب نیست.
باهنر با انتقاد از نگاه دولت به بنگاههای اقتصادی و با بیان این اعتقاد که «متاسفانه مملکت به یک کمیته امداد بزرگ تبدیل شده است» ابراز عقیده کرد: دولت با حمایت مادی و اعطای وام به بنگاههای اقتصادی بدون توجه به تجربه و تخصص صاحبان آنها، خیل عظیمی از بیکاران بدهکار را به آمار جوانان بیکار اضافه کرد. متاسفانه واحدهای تولید از رهگذر اجرای هدفمندی یارانهها خیلی متضرر شدند که میتوان با تزریق صحیح بودجه بسیاری از آنها را از ورشکستگی نجات داد.
وی با بیان اینکه در بخش اجتماعی و اقتصادی با سه چالش روبرو هستیم، افزود: در بخش خانوار گرانی و بیکاری تعداد زیادی از خانوارها را آزار میدهد؛ متاسفانه در هر خانهای یکی دو نفر نیروی آماده به کار مجرب یا تحصیل کرده بیکار وجود دارد.
وی فاز دوم هدفمندی یارانهها را جزو برنامههای اصولی کشور دانست و تاکید کرد، دولت بعدی نیز لابد از اجرای آن است.
باهنر در ارزیابی خود از چگونگی اجرای فاز نخست هدفمندی یارانهها گفت: دولت احمدینژاد در اجرای این طرح همت والایی کرد، کار خوب شروع شد؛ اما در حین اجرا، به دلیل برخی ندانمکاریها، تولید از رهگذر هدفمندی یارانهها به شدت آسیب دید.
وی درباره انتخابات ریاست جمهوری نیز با بیان اینکه «با محدود و معدود شدن تعداد کاندیداها، صحنه انتخابات به لحاظ حزبی میتواند به خوبی مدیریت شود» گفت: تا این لحظه فضای انتخاباتی در کشور سه قطبی است، از همه جریانات کشور باید یک نفر کاندیدا باشد؛ به طوری که هر کس یک کاندیدای مطلوب بین کاندیداهای تائید شده داشته باشد.
وی گفت: من 25 سال است که در مجلس هستم و 20 بودجه را کار کردهام، با توجه به اینکه بودجه سالانه کشور برشی از برنامه سالانه است؛ تجربه زیادی در این زمینه دارم، و در پنج برنامه توسعه کشور به غیر از برنامه چهارم نقش موثری در آنها داشتهام.
همچنین باهنر امروز در نشستی که به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شده بود با تبریک به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)با بیان اینکه درصورت این که مسوول شود اولین کارش احیای سازمان برنامه و بودجه است، اظهار کرد: من معتقدم تمامی جلسات و فعالیتهای دولت باید به اتاقهای شیشهای برود که همه مردم ببینند و ارزیابی کنند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر گفت: کسی که رییس جمهور میشود باید در برخورد با مشکلات داخلی و خارجی تواناییهای لازم را داشته باشد؛ چرا که نبض اقتصادی کشور نیاز به کنترل دارد.
وی با اشاره به برخی شاخصهای اقتصادی اظهار کرد: شاخصهای اصلی در چند سال اخیر تحتتاثیر فشارهای زیادی بودهاند و ما شاهد افزایش شدید قیمتها به خصوص در سال 91 بودهایم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین بالا رفتن امنیت در هشت سال گذشته را نقطه مثتبی ارزیابی کرد و گفت: امنیت اولین خواسته مردم است و در حال حاضر میتوانیم با نگاهی به کشورهای همسایه شاهد ضریب امنیت بالا در کشور باشیم.
باهنر خاطر نشان کرد: ضریب حضور مردم در انتخابات با ضریب امنیت در کشور ارتباط مستقیمی دارد.
به گزارش ایسنا، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به نقاط قوت دولت نهم و دهم، تصریح کرد: در کل این دو دولت جزو پرکارترین دولتها از ابتدای انقلاب بودهاند و انرژی زیادی از خود آزاد کردهاند، اما اینکه این انرژی مطلوب بوده یا خیر بحث دیگری است.
وی با بیان اینکه دولت کنونی به مسائل کشور پروژهای نگاه میکند افزود: شجاعتهای دولت در اعلام مواضع گاهی تبدیل به بیباکی میشود.
باهنر در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درخصوص نوع تعامل با مردم گفت: من به ملاقاتهای فردی با عامه مردم اعتقادی ندارم، اما معتقدم رییس جمهور باید گوشهای شنواتری داشته باشد و کمتر حرف بزند. کارهای دولت باید به اتاق شیشهای برود که همه مردم آن را ببینند.
وی با مطلوب دانستن آن بخش از سفرهای استانی که مردم با رییس جمهور دیدار میکردند مطلوب بود تنظیم در مدت کم را قابل قبول ندانست.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چرا مجلس جلوی تورم را نگرفته است اظهار کرد: من از همان روز اولی که احمدینژاد انتخاب شد و اولین بودجه را به مجلس ارایه کرد و در آن رشد هشتاد درصدی بودجه عمرانی درنظر گرفته شده بود این موضوع را مطرح کردم.
به گزارش ایسنا، یکی از دانشجویان در سوالی اینگونه مطرح کرد که اگر از افراد کم کفایت استفاده شده چرا وقتی به مجلس معرفی شدند رای اعتماد گرفتند که باهنر در پاسخ گفت: زمانی که قرار است کسی برای وزارت انتخاب شود باید توسط رییس جمهور به مجلسیان معرفی شده و رای اعتماد بگیرد؛ به طور مثال در دولت نهم برای وزیر نفت چهار نفر به مجلس معرفی شدند که نمایندگان به آنها رای ندادند، اما بعد از شش ماه مجلس مجبور شد برای حفظ ثبات درآمدها و هزینهها به کسانی که از نظر دولت نمره بیست و از نظر مجلس نمره 13، 14 داشتند رای دهد.
وی در ادامه در خصوص استیضاح وزیر کار و ضرورت آن در آن برهه زمانی اظهار کرد: من خودم موافق استیضاح نبودم و فکر میکردم درآمدش به دخلش نمیارزد.
نماینده مردم تهران همچنین بیان کرد: من در طول 30 سال پس از انقلاب با حدود 200 وزیر و 1000 نماینده کارکردم و تقریبا از اکثر مسوولین بعد از انقلاب شناخت کافی دارم و فکر میکنم از میان سایر کاندیداها چنین کسی با این شناخت وجود نداشته باشد هر چند افرادی هستند که در زمینههای تخصصی از من تجربه بیشتری دارند اما باید دانست که با بگم و نگمها نمیتوان دولت را اداره کرد و رقبا را ترساند.
وی با بیان اینکه هرکس به شما برنامه ارایه میدهد یک کارنامه هم از او بخواهید تصریح کرد: آقای احمدینژاد گفته که کشور را تا دو سال آینده به مدیریت جهانی میرساند، اما من میگویم حرف را راحت میتوان زد اما چگونه عملی شدن آن هم مهم است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: اگر یک وزیر پنج دقیقه بیشتر حرف بزند که نباید او را عزل کرد هیات وزیران خود شخصیت مستقلی دارند.
وی در ادامه بیان کرد: آقای احمدینژاد واقعا پرکار هستند و من فکر میکنم دو بار رفتن به ونزوئلا در عرض 15 روز کار هرکسی نیست. این سفرها واقعا سخت هستند و تصورشان هم آدم را خسته میکند.
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست دانشجوی با اعتراض به باهنر گفت که وقتی با احمدینژاد مشکل پیدا کرده که منافعشان در خطر افتاده و زمانی که احمدینژاد پایگاه مردمی داشت او هم طرفدار احمدینژاد بود باهنر در واکنش به این صحبت گفت: همه میدانند که من در سال 84 با اینکه سابقه 20 سال دوستی و کار تشکیلاتی با احمدینژاد داشتم رئیس ستاد انتخاباتی آقای لاریجانی بودم؛ چون منافع ملی را به منافع شخصی ترجیح دادم.
وی در پایان با بیان اینکه به احمدینژاد گفته است نایب رییسی مجلس را با هیچ مسوولیت دیگر عوض نمیکند اظهار کرد: به همین دلیل است که من در دولت احمدینژاد به دنبال هیچ پستی نبودم و ما مدیران مجلس همیشه درصدد همافزایی هستیم؛ مگر این که ببینیم قطار در حال خارج شدن از ریل است.
انتهای پیام