زاکانی: از سر سیری نیامده‌ام!

علیرضا زاکانی، نماینده تهران و نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با حضور در دانشگاه شاهد، مواضع خود را درباره فعالیت سه دولت پس از انقلاب مطرح و به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

علیرضا زاکانی، نماینده تهران و نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با حضور در دانشگاه شاهد، مواضع خود را درباره فعالیت سه دولت پس از انقلاب مطرح و به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علیرضا زاکانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به این که شرایط سخت و دشواری در پیش داریم، گفت:این انتخابات هم یک تهدید بالقوه است و هم می‌تواند با برنامه‌ریزی درست به یک فرصت طلایی تبدیل شود، بنابراین ما باید هم جنبه‌ی تهدیدی آن را مدنظر قرار دهیم و هم به آینده نگاهی پرامید داشته باشیم.

او ادامه داد: این انتخابات ریاست جمهوری از نظر تغییر جهت‌گیری کشور مهم‌ترین انتخابات است، ما سه رییس‌جمهور بعد از دفاع مقدس داشتیم که هریک با حضورشان رویکردهای جدیدی داشتند و تحولاتی رقم زدند، هاشمی رفسنجانی با شعارهایی در حوزه‌ی اقتصاد برای جبران کاستی هایی که در زمان جنگ و دوره‌ی طاغوت بود به عرصه آمد و این امید را ایجاد کرد که فاصله با کشورهای توسعه یافته کاهش پیدا کند، شعار او شعار خوبی بود اما همه‌ی مطالبات مردم اقتصادی فرض شد.

وی ادامه داد:‌ راه حل او هم اقتصاد آزاد با مدل غربی بود، بنابراین هرچند در دوره‌ی حضور او خدماتی را مشاهده کردیم اما آسیب‌های جدی هم در جهت‌گیری انقلاب پیدا شد و مهم‌ترین آنها این بود که روند غربی شدن فرهنگ ایرانی در دل و جان مسوولان نمود پیدا کرد.

این نماینده مجلس با اعتقاد به اینکه در آن دوران نه تنها نسبت به فرهنگ دفاع مقدس بی‌مهری شد بلکه فرهنگ مصرف‌خواهی، تجمل‌گرایی و تبارگرایی به وجود آمد، افزود: به همین دلیل بود که تنها دو ماه بعد از روی کار آمدن هاشمی، رهبری بر مبارزه با فساد و فرهنگ غربی تاکید کردند، در حوزه‌ی سیاسی دوره‌ی هاشمی هم تنگ‌نظری‌هایی اتفاق افتاد، آن زمان ما دانشجو بودیم و فقط به ما می‌گفتند درس بخوانید و وارد مسائل سیاسی نشوید که این مساله اشتباه بود.

زاکانی بخش دیگری از صحبت‌هایش را به دوره‌ی هشت ساله ریاست‌جمهوری سید محمد خاتمی اختصاص داد و گفت: سال 76 که خاتمی آمد شعار تغییر را داد و با شعار آزادی پیش رفت اما همان راه غلطی را که اقتصاد هاشمی رفته بود تکرار کرد و در حوزه‌ی سیاست و فرهنگ هم الگوی غلط عاریه گرفته شده از غرب، شرایط را به سمتی برد که آسیب عمیقی بر کشور وارد شد.

وی ادامه داد: آنها آزادی را برای کسانی می‌خواستند که به تعریف و تمجید از آنها و یا در جهت فعالیت‌های خودشان از آن استفاده می‌کردند وگرنه هیچ سخن مخالفی را برنمی‌تابیدند، در آن زمان بود که مرزبندی جدی در داخل کشور شروع و سازش و کرنش نسبت به بیگانگان آغاز شد، همه‌ی داشته‌های ما را به کسانی دادند که اندک حق حیاتی برای ملت ایران قائل نبودند اما در مقابل همه این کوتاه آمدن‌ها در برابر دشمن ما محور شرارت شدیم.

نماینده مردم تهران درباره هشت سال ریاست جمهوری احمدی‌نژاد هم گفت: در سال 84 شعار عدالت‌طلبی و مبارزه واقعی با فقر، فساد و تبعیض بسیاری را امیدوار کرد اما دولت کنونی از شعارها فاصله گرفت و مسیر دیگری را برای خود انتخاب کرد.

زاکانی با بیان این‌که همه‌ی دولت‌ها خدماتی ارایه دادند، تاکید کرد: امروز می‌بینیم اشکالاتی در صحنه وجود دارد و باید از آنها درس بگیریم، اولین ویژگی که وجود دارد حرکت در مسیری غیر از انقلاب اسلامی است، نکته‌ی دوم فراموشی تفکر انقلابی در جامعه و نکته‌ی سوم عدم شایسته‌سالاری واقعی در جامعه است.

وی بر اساس این سه نکته خاطرنشان کرد: ما نباید مثل دوران سازندگی فقط بگوییم اقتصاد یا مثل دوران اصلاحات آزادی را مطرح کنیم و یا مثل دولت اخیر فقط به عدالت بپردازیم، امروز همه‌ی اینها برای ما مهم است و باید به آنها توجه کنیم.

این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با اشاره به پیام هشت ماده‌ای که در اردیبهشت ماه سال 82 به سران سه قوه ارایه شده، گفت: یکی از دردهای ما این است که به فرمایشات رهبری بی توجه هستیم، بی‌توجهی به این پیام کار را به جایی برده که رهبری تاکید اساسی داشتند که چرا این پیام عمل نشده و در حد شعار باقی مانده است.

زاکانی در ادامه به تشریح برنامه‌های خود پرداخت و ادامه داد: ما در صحنه‌های بین‌المللی فرصت‌های طلایی داریم که باید با تعامل‌گرایی عزت‌طلبانه با کشورهای مختلف به میزان قرابتشان با جمهوری اسلامی رابطه داشته باشیم، دیپلماسی خارجی ما باید فعال‌تر از چیزی باشد که الان هست، ما معتقدیم با برنامه‌ریزی می‌توان امید داشت که راه نویی برای خدمت‌گذاری در جامعه باز شود.

او از مبارزه با مفاسد اقتصادی هم صحبت کرد و گفت: پاک بودن نامزدهای انتخاباتی کافی نیست بلکه آنها حتما باید با فساد مبارزه کنند و نگذارند فرصت‌های اقتصادی به نفع یک عده مصادره شود، باید با فرهنگ‌سازی عمومی و ایجاد تحول در زیرساخت‌ها با فساد مبارزه کرد که زمینه‌ی فساد به سمت صفر نیل کند.

به گزارش ایسنا، زاکانی در ادامه به برخی پرسش‌های دانشجویان پاسخ داد که رابطه با آمریکا یکی از آنها بود.

این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در این‌باره گفت: ما دو خط قرمز در نظام داریم که یکی اسراییل است که همیشه خط قرمز باقی می‌ماند و هیچ وقت برداشته نمی‌شود و بعدی آمریکا است که آن هم به خاطر بدمنشی خود آمریکا است، اگر آمریکا تصمیم بگیرد رفتار جنایتکارانه‌ای با ایران نداشته باشد در آن صورت راه باز می‌شود، ملاک هم در این قضیه حسن نیت عملی است که آمریکا گذشته‌اش را جبران کند، هرچند امروز آمریکا خط قرمز ماست و رابطه با آن هیچ منفعتی برای ما ندارد و اگر کسی دعوت به مذاکره کند دعوت به ذبح کردن همه‌ی داشته‌های ما پیش شیطان بزرگ است.

او در پاسخ به پرسش دیگری درباره‌ی بحران اقتصادی و تحریم‌ها هم طرح سه مرحله‌ای را مطرح کرد که در میان‌مدت به حل مشکلات منجر می‌شود.

زاکانی گفت: گام اول ما تثبیت قیمت‌ها و شکستن حباب قیمت‌ها و واقعی کردن آنهاست، در همین گام بحث تغییر زیرساخت‌ها و شفاف‌سازی اطلاعات هم مطرح است، برخورد با مفاسد اقتصادی هم در گام اول انجام می‌گیرد که برای این کار بین 12 تا 15 ماه وقت لازم داریم.

این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ادامه داد: در گام دوم دو حرکت جدی در تولید اتفاق می‌افتد، سعی می‌کنیم موانع تولید را از جلوی راه تولیدکننده برداریم و تامین اجتماعی را به صورت جدی توسعه دهیم، گام سوم هم محرومیت‌زدایی و ایجاد توازن بین مناطق مختلف کشور است.

این نماینده مجلس در ادامه از هدفمندی یارانه‌ها هم صحبت کرد و گفت: این طرح ضروری است و باید ادامه پیدا کند اما نه با این راهی که در پیش است؛ توزیع علی‌السویه یارانه‌ها عدالت نبود بلکه عین بی‌عدالتی بود، به‌علاوه قرار بود 30 درصد از پول یارانه‌ها به تولید اختصاص پیدا کند که این امر محقق نشد و تولید آسیب خورد.

بررسی نکردن جامع و کامل دهک های اقتصادی از دیگر مشکلاتی بودند که زاکانی برشمرد و اظهار کرد: در آینده به دهک‌های اقتصادی متناسب با محرومیت‌شان امکانات تعلق می‌گیرد، حتی ممکن است به دهک‌های پایین یارانه نقدی هم بدهیم اما این مساله بستگی به نیاز دهک‌ها دارد نه یک مساله‌ی یکسان و فراگیر بین همه باشد.

به گزارش ایسنا، در بخش پایانی پرسش‌های دانشجویان، زاکانی به وحدت بین اصولگرایان اشاره کرد و ادامه داد: اگر هاشمی یا یک دوم خردادی یا فردی منتسب به جریان انحراف وارد عرصه شود همه‌ی اصولگرایان باید وحدت داشته باشند اما خود من به قدری محکم در صحنه حاضر می‌شوم که نامزد مورد اتحاد خودم باشم، من از سر سیری نیامده‌ام بلکه با اعتقاد آمده‌ام و اگر خطراتی که برشمردم وجود نداشت قائل به تکثر بودم، یعنی افراد مختلف خودشان را برای انتخاب عرضه کنند.

او در پایان این نشست با پرسشی در مورد هولوکاست مواجه شد که در پاسخ به آن عنوان کرد: ما این تاریخ‌سازی را قبول نداریم اما این‌که بخواهیم چیزی را که یک باور عمومی در غرب است به کلی انکار کنیم و روبه‌روی آن بایستیم موافق نیستم؛ چون اگر حرف حرف درستی بود آقا یا امام (ره) آن را مطرح می‌کردند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۹:۰۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92021007175
  • خبرنگار :