عضو شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: کسانی که فقط صحبت از آرمانگرایی کنند و خود را مکلف به پاسخگویی به مشکلات امروزی ندانند و به همین دلیل به خود اجازه شعارهای غیر عملی بدهند و همین طور کسانی که به بهانه پاسخگویی به مشکلات، آرمانهای مردم را زیر سوال ببرند، هر دو قصد دارند صحنه انتخابات آتی را دچار ارتجاع و پسرفت کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کامران باقری لنکرانی شب گذشته (دوشنبه) در دانشگاه آزاد کرج تاکید کرد: گفتمان بالنده در انتخابات پیش رو گفتمانی است که کارآمدی را از دل آرمانگرایی استخراج کند و این احتیاج به تدبیر و برنامهریزی دقیق دارد.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات اظهار کرد: در کشورها انتخابات فرصتی برای تجدید حیات و بازسازی آن نظام و کشور است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و معمولاً در هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری در کشور شاهد شور و نشاطی هستیم که امیدآفرین است و جهتگیریهای کشور را بین 4 تا 8 سال تحت تأثیر قرار می دهد. به همین دلیل است که می گوییم انتخابات در کشور ما واقعی است و آراء مردم تصنعی نیست و اثرگذاری آن را در چرخش سلیقه های سیاسی طی این سالها شاهد بوده ایم.
این فعال سیاسی با بیان اینکه "ظرفیت حرکت انتخابات، حرکتی رو به جلو است و ما را به ظرفیت های بالاتری رهنمون میکند"، افزود: اگر نگاه ما به انتخابات اینگونه باشد، انتخابات می تواند فضایی بوجود بیاورد که کشور را بالنده تر کند. بر این اساس است که معمولاً انتخابات در کشور ما مطمع نظر دشمنان بوده است.
لنکرانی با اشاره به وقایع سال 88 یادآور شد: گروهی در آن زمان به بهانه های مختلف قصد داشتند اصل انتخابات را زیر سوال ببرند و خاطرات تلخی را رقم زدند و آشوب به پا کردند ولی با حضور مقتدرانه مردم در صحنه خاتمه یافت. در این دوره مخاطره ای که ما را تهدید می کند این نیست که ظاهراً دشمنی داشته باشیم که بخواهد فتنه به پا کند؛ هرچند نباید دشمن را دستکم گرفت و از حیلههای آن خود را بری دانست ولی باید خود را در برابر سناریوهای احتمالی آماده کنیم.
این فعال سیاسی افزود: آنچه دارد رقم می خورد این است که دشمن زمینه ای را برای آن جنس اقدامات سال 88 مبنای کار خود قرار نخواهد داد و با فضای عمومی که در کشور وجود دارد و بی اعتنایی مردم به دعواهای پوچ، تقریبا زمینه این نوع حرکت ها را نمی بینیم. مخاطره امروز این است که ما انتخابات را به جای اینکه به سوی حرکت رو به جلو و بالنده تر شدن ببریم، آن را به سمت حرکت عقبگرد، پسرفت و از دست دادن دستاوردها ببریم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در نوروز امسال اظهار کرد: ایشان فرمودند دولت یازدهم باید دولتی باشد که نقاط مثبت دولت های گذشته را داشته باشد و از نقاط منفی نیز بری باشد. این هشداری برای ماست که مسیر حرکتمان به سمت بالندگی باشد.
لنکرانی با بیان اینکه "این روزها اظهار نظرهای مختلفی در موضوع کلان کشور می شنویم و حرف های زیادی گفته می شود"، گفت: حدفاصلی بین این حرف ها می شنویم و خلاصه آن این است که باید برگردیم به قبل از سال 84 و مدیریت کشور و روند اجرایی کشور را باید به آن دوران ببریم. این حرف در فضای سیاسی امروز، بلندگوهای مشخصی دارد و خیلی ها سعی می کنند این حرف ها را پژواک دهند.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: گروه دیگر می گویند در این سالها دستاوردهای خوبی داشته ایم و اگر نقطه ضعفی هم داشتیم مربوط به این بوده که الزاماتی را رعایت کرده ایم و اکنون می خواهیم آن الزامات را زیر پا بگذاریم که این هم به نوعی برگشت به عقب و از دست دادن زمینه های حرکت رو به جلو است. جریان سومی هم هست که عمده حرف اش این است که ما با نگاهی منصفانه سعی کنیم نقاط حقیقی مثبت این 8 سال را ببینیم، نقاط منفی را کنار بگذاریم و حرکت را بالنده در انتخابات 92 دنبال کنیم.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه "تمایزبخشی در گفتمانهای 92 عمدتاً حول این محور قابل تحلیل است و مهمترین رکن در این بالندگی آن گفتمانی است که بتواند بین آرمانگرایی و واقعگرایی نوعی تطبیق فراهم آورد. یکی از مخاطرات امروز این است که صرفاً به حل مشکلات به هر نوعی نگاه کرده و به جای آنکه ارزشها محور امور باشد به نحوی شعاری و تزیینی بر رفع هر مشکلی تأکید کنند.
وی اضافه کرد: تضمین و بالندگی آینده انقلاب اسلامی ما به شرطی خواهد بود که ما بین آرمانگرایی که اساس و مبنای انقلاب است و واقع گرایی که لازمه کارآمدی و حل مشکلات کشور است بتوانیم هماهنگی و تطبیق ایجاد کنیم. هرکدام از اینها به تنهایی می تواند برای کشور مخاطره آمیز باشد. کسانی که فقط صحبت از آرمانگرایی کنند و خود را مکلف به پاسخگویی به مشکلات امروزی ندانند و به همین دلیل به خود اجازه شعارهای غیر عملی بدهند و همین طور کسانی که به بهانه پاسخگویی به مشکلات، آرمانهای مردم را زیر سوال ببرند، هر دو قصد دارند صحنه انتخابات آتی را دچار ارتجاع و پسرفت کنند.
این عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با تاکید بر اینکه "گفتمان بالنده در انتخابات پیش رو گفتمانی است که کارآمدی را از دل آرمانگرایی استخراج کند و این احتیاج به تدبیر و برنامه ریزی دقیق دارد"، افزود: حرف آرمانگرایی محض مشکلگشای امور کشور نخواهد بود و باید این آرمان ها را با یک برنامهریزی دقیق تبدیل به برنامه های عملیاتی کرد که پاسخگوی مشکلات امروز ما باشد.
لنکرانی در تشریح این مطلب خاطرنشان کرد: درست است که آرمانها با باورها و ارزشها سر و کار دارند اما معیارهایی را به ما می دهند که با آنها می توانیم برنامهریزیهایمان را انجام دهیم.
وی افزود: در ارزشهای اقتصادی دینی تأکید داریم که هر نوع برنامه ریزی حکومت باید به نحوی باشد که فشار معیشتی حکومت بر مردم وارد نشود؛ حال اگر ما تصمیمات اقتصادی بگیریم به این بهانه که می خواهیم تحولات اقتصادی در کشور ایجاد کنیم یا به بهانه اینکه توسعه کشور را رقم بزنیم یا شهرها را نونوار کنیم، اما اگر در این تصمیمات معیشت مردم را تحت تأثیر قرار دهیم، آرمانی نخواهد بود.
این عضو جبهه پایداری در پایان، با بیان اینکه "نگاه آرمانی به ما می آموزد که هر نوع ویژهخواری و امتیازدهی برای هر کسی در این نظام جایگاهی ندارد"، تصریح کرد: اقتصادی که برخی در آن میتوانند امتیازهایی ویژه به صورت دولتی و شبه دولتی دریافت کنند، با نگاه آرمانگرایانه تطابق ندارد. در نگاه آرمانی، عدالت مبنای اصلی همه برنامهریزیهاست و محوریترین مبنای تصمیمگیریها و شاغولی است که با آن می توان سنجید هرآنچه غیر از این باشد با آرمانهای ما متفاوت است.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، کامران باقری لنکرانی همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برای مدیریت و اداره کشور باید به دو رکن توجه بیشتری کرد؛ پیش بینی راه پیشرفت و آسیب شناسی مخاطرات و موضعگیری به هنگام، از ارکان مهم اداره کشور است.
وی افزود: رییس جمهور یک کشور باید بتواند راه پیشرفت را پیش بینی کند و با یک نگاه رو به جلو برنامهریزی داشته باشد و تلاش کند مشکلات روزمره کشور را به درستی و با تدبیر حل کند.
باقری لنکرانی تصریح کرد: رکن دوم در اداره کشور این است که مخاطرات را آسیبشناسی و در مقابل آنها به هنگام، موضعگیری و اصلاح امور انجام شود.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: دو آسیب اصلی، مدیریت کشور انقلابی ما را تهدید میکند؛ یکی از آسیبها این است که مدیریت کشور از آرمانها و ارزشهایی که براساس آن انقلاب شکل گرفته، گسسته و جدا شود و دومین آسیب، جدایی از مردم است. این آسیبها تهدید کنندههای اصلی انقلاب اسلامی در این زمان و همچنین در این 35 ساله گذشته بوده است. هر کجا که ضربهای به کشور وارد شده است، خوب که تحلیل کنیم می بینیم ناشی از این دو آسیب بوده است.
وی ادامه داد: در آستانه انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری مهم این است که این آسیبها به خوبی شناسایی و از زوایای مختلف تحلیل شوند و تلاش شود که دچار این آسیبها نشویم و دولتی را تشکیل دهیم که این دولت از این آسیب ها جدا باشد. اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند"من انقلابیام" یک اسوه روشن و یک نشانه بارز برای مدیریت کشور است.
باقری لنکرانی گفت: بخش مهمی از حساسیت این انتخابات به این دو آسیب مربوط می شود. اگر مدیریت کلان کشور هم ظرفیتهای کشور را درک کند و دغدغههای او دغدغههای مردم باشد و به مردم متعهد باشد، حتماً فضای مدیریتی کشور عوض خواهد شد.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری اظهار کرد: امروز در کشور با آفت حزبگرایی به عنوان یک بیماری جدی مواجه هستیم و تعبیر برخی از حرکتهای اجتماعی عمدتاً به همین گروه گراییها باز میگردد. آنچه که می تواند انتخابات یازدهم را متمایز کند این است که ما باید اصولگرایی واقعی را تجربه کنیم و نه اصولگرایی حزبی را و شاهد حضور نیروهایی باشیم که از عمق جان به دنبال حل مشکلات مردم هستند، نه افرادی که توجه خود را به کسانی معطوف کردهاند که به نوعی ثروت را در اختیار دارند. انتخابات یازدهم از این جنس خواهد بود.
وی افزود: برای حل مشکلات کشور باید آرمانگرایی خود را مستحکمتر کنیم، نه اینکه از آرمانها و ارزشهای خود دست بکشیم. در سالهای گذشته کسانی که از آنها انتظار میرفت، بر روی آرمانها پافشاری کنند، از آرمانها جدا شدند. اگر پرچمداری به وظیفه خود درست عمل نکرد، به این معنا نیست که پرچم را ساقط کنیم، بلکه به این معناست که پرچم را مستحکمتر و با دیدی روشنتر برافراشتهتر سازیم.
باقری لنکرانی با بیان اینکه آرمانگرایی لازمه آینده انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: ما بدون آرمانگرایی هویتی متفاوت از سایرین نخواهیم داشت. آنچه که کشور ما را در طول زمان و در مخاطرات مختلف حفظ کرده، همین آرمانگرایی است.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: امروز در عرصههای مختلف به ویژه در عرصه اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم و حل این مشکلات هم از راه آرمانها امکان پذیر است و با گذشت از آرمانها نمی توان مشکلات را حل کرد. افرادی که راه حلهایی مانند جدایی از آرمانگرایی برای حل مشکلات را ارایه دادند، به نوعی کرنش و عقب نشینی در برابر فشارهای خارجی را در پیش گرفته اند؛ این ساده انگاری و باور غلطی است که بعضی خیال کردهاند اگر برابر غرب کرنش کنیم مشکلات کشور حل میشود.
وی بیان کرد: البته با اصل مذاکره با غرب در شرایط مناسبتر مشکلی نداریم، ولی غرب در حال حاضر بنا دارد این موضوع را به کشور ما تحمیل و قصد دارد ایران را از استقلال و عظمتی که دارد، تهی کند. نگاه غرب اکنون همان نگاهی است که در سالهای پایانی شوروی به این کشور داشت. غرب گمان می کند که میتواند شاهد فروپاشی کشور با عظمتی مانند ایران باشد و دقیقاً در این جهت کسانی که حرف از مذاکره میزنند در جورچین دشمن حرکت میکنند و ساده انگارانه به موضوع مینگرند.
باقری لنکرانی گفت: ما باید مشکلات اقتصادی را با استفاده از ظرفیتهای درونی کشور خود و با توجه به ظرفیتهای غیر قدرتهای زورگوی جهان حل کنیم. جهان امروز جهان کوچکی نیست و قدرتهای متعددی در جهان در عرصههای اقتصادی ظهور کردهاند و اگر ما خیال کنیم تنها راه تعامل با دنیا از مسیر آمریکا و اروپای شمالی میگذرد، بی شک فرصتهای خوب را از دست میدهیم.
وی افزود: ظرفیتهای درونی کشور بسیار گسترده است و با یک مدیریت صحیح و با نگاهی آرمان گرایانه میتوان این ظرفیتها را برای حل مشکلات مملکت استخراج کرد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه "در صورت قرار گرفتن بر کرسی ریاست جمهوری انجام چه اقدامی را در اولویت قرار میدهید؟" گفت: رسیدگی به معیشت اقشار ضعیف و طبقات محروم اجتماع مهمترین اقدامی است که دولت یازدهم باید انجام دهد؛ ولی اصلیترین اقدام نیست. حتی در مقوله اقتصادی اگر صرفاً به همین نگاه بسنده کنیم در حقیقت به درمان علامتی پرداختهایم.
باقری لنکرانی عنوان کرد: حقیقت این است که باید به ریشهها بپردازیم. بیماری اقتصادی یک بیماری مزمن است و ریشههای آن باید در برنامهریزیهای دولت یازدهم مورد توجه قرار بگیرد. بخشی از ریشههای این بیماری مزمن به اقتصاد وابسته به نفت، بخشی از آن به نظام بانکی که احتیاج به اصلاحات اساسی دارد و بخشی از آن به زمینههای ویژه خواری که در اقتصاد دولتی ایران رخ داده، باز میگردد و بخش مهمی از آن نیز به مسایل فرهنگی بر میگردد.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: اقتصاد از فرهنگ جدا نیست. اقتصاد از ارزش ها و باورها جدا نیست و نگاه های اقتصادی متاثر از نوع نگاه ما به ارزشها و باورهاست. در نگاه عدالت محور مهمترین رکن، مراقبت از ثروت عمومی کشور و جلوگیری از انباشت این ثروت در اختیار عدهای خاص است. همه اقشار کشور باید بتوانند از فرصتهای مساوی برای ثروت آفرینی استفاده کنند. اینها مجموعه اقداماتی است که در برنامه اقتصادی به صورت منسجم باید دنبال شوند.
باقری لنکرانی گفت: اقتصاد ایران اقتصاد پویایی است و علی رغم این فشارها ایران رتبه هفدهم را در اقتصاد جهانی دارد. این بازار و تعاملات بالقوه موضوعی نیست که در فضای رکورد اقتصادی بتواند مورد غفلت دنیا قرار بگیرد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه اصولاً باید برون رفت از مشکلات اقتصادی را با ظرفیت های درونی خود دنبال کند، در عرصه بینالمللی هم باید فعالانه مشارکت داشته باشد و در این میان باید عزت خود را نیز حفظ کند و عقب نشینی نداشته باشد.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال یکی از دانشجوان در خصوص حل مشکلات اشتغال، مسکن، ازدواج و مهار تورم در کشور، گفت: ادعای انجام هیچ کاری خارقالعادهای را ندارم. انجام این اقدامات و دیگر مسایل مربوط به درمان، سالمندان، تأمین اجتماعی و غیره، در فصل اول قانون اساسی آمده است و رییس جمهور و دولت موظف است در جهت عمل به قانون این اقدامات را انجام دهد.
باقری لنکرانی اظهار کرد: با مردم با صداقت و شفافیت رفتار میکنم و بر وظیفهای که رییس جمهور برای خدمتگذاری، پاسداری از قانون اساسی و پرهیز از خودکامگی و همچنین وظیفهای که در خصوص اداره کشور بر اساس خرد جمعی دارد، متعهد باقی میمانم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره چگونگی مهار تورم در کشور و مبارزه با مفسدان اقتصادی، افزود: لازم است به حضور کاندیداها در این دوره توجه کنید. اگر دیدید کاندیدایی در تبلیغات خود پرخرج حضور یافت و مبالغی را هزینه کرد که معلوم نیست از کجا آورده و حضور او در عرصه تبلیغات مصرفانه بود، بدانید که چنین کاندیدایی نمیتواند مدافع حقوق ملت باشد. اگر صاحبان قدرت و ثروت از کسی در عرصه سیاسی و اجتماعی حمایت کنند حتماً اتفاقاتی پشت پرده رخ میدهد که قابل قبول نخواهد بود.
باقری لنکرانی خاطرنشان کرد: مهمترین نقشی که دولت میتواند ایفا کند این است که زمینههای فساد را از بین ببرد. در اقتصاد امروز ما، امکان ویژه خواری وجود دارد و در زمینههایی انحصار به وجود میآید؛ همین جاها محل فساد است، بنابراین وظیفه اصلی دولت این است که زمینه بروز فساد را برطرف کند و راه انجام این کار این است که شفافسازی شود. به لحاظ نقش مهم اقتصاد دولتی در اقتصاد امروز ما نقش قوه مجریه در مقابله با فساد از سایر قوا بیشتر است.
وی ادامه داد: قوه مجریه حداقل کاری که میتواند انجام دهد این است که فساد درون خود را اصلاح کند و این کار شدنی است.
باقر لنکرانی در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه کاندیداها تنها زمان انتخابات یاد مردم خوزستان می افتند و تنها زمانی که گرد و غبار به تهران می رسد، مسئولان به یاد حل این مشکل می افتند، گفت: تنها کاندیدای غیر پایتخت نشین هستم.
انتهای پیام