پورمحمدی در دانشگاه امام صادق (ع):

به‌جای فرار از نفت باید روی آن خیمه زنیم/جامعتین ممکن است تا آخر به کاندیدای واحد نرسد

کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در رابطه با علت حضور زودهنگام خود در عرصه انتخابات پیش از رسیدن به کاندیدای واحد در جامعتین گفت: جامعتین ممکن است تا آخر هم به یک کاندیدای واحد نرسد و در جلسات متعدد این موضوع مشخص شده بود و هر چقدر برای نتیجه واحد در جامعتین تامل کردم، این نتیجه حاصل نشد.

کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در رابطه با علت حضور زودهنگام خود در عرصه انتخابات پیش از رسیدن به کاندیدای واحد در جامعتین گفت: جامعتین ممکن است تا آخر هم به یک کاندیدای واحد نرسد و در جلسات متعدد این موضوع مشخص شده بود و هر چقدر برای نتیجه واحد در جامعتین تامل کردم، این نتیجه حاصل نشد.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع)، خاطرنشان کرد: لازم دانستم با توجه به کمالی که در خود می‌بینم و آشنایی با حوزه‌های مختلف برای اداره کشور و ادامه مسیر حرکت کشور در حوزه مدیریت اجرایی، کاندیدا شوم؛ زیرا اعتقاد دارم کشور به یک مدیر نیاز دارد و کسانی که تجربه و این ظرفیت را در خود می‌بینند باید حضور پیدا کنند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با تشریح وضع کنونی کشور، گفت: دولت اول پس از جنگ بر اساس مشکلات و موانع آن روزهای کشور و خرابی‌ها و نابسامانی‌های گسترده، توجه خود را به مسائل اقتصادی معطوف کرد و در این راه تلاش زیادی انجام داد. البته نوع حرکت و فعالیتش به گونه‌ای بود که توازن در همه بخش‌ها ایجاد نشد و به برخی از نقاط رسیدگی و برخی از مشکلات به فراموشی سپرده شد و در حوزه‌های مهمی مثل فرهنگ و سیاست غفلت‌هایی صورت گرفت و صرفا توجه به موضوع سازندگی و اقتصاد بود.

پورمحمدی افزود: ادامه این مسیر دولت اصلاحات بود که با توجه به وضع موجود آن زمان کشور، با مطرح کردن شعارهای فرهنگی و استفاده از نیاز روز کشور توانست در انتخابات به موفقیت برسد، اما در حوزه اقتصادی تقریبا همان روشی را پیش گرفت که دولت سازندگی در پیش گرفته بود و با همان افراد و مهره‌ها کار اقتصادی خود را دنبال می‌کرد. ضمن آنکه رییس دولت اصلاحات توان و قدرت مدیریت اقتصادی کشور را همانند رییس دولت سازندگی نداشت.

وی در ادامه گفت: سپس ما شاهد حضور احمدی‌نژاد با مطرح کردن شعارهای اصلی انقلاب بودیم و او با بازگشت به شعارهای انقلاب و تاکید بر عدالت و محرومیت‌زدایی در عرصه انتخابات حضور پیدا کرد و پیروز شد و شروع خوبی هم داشت؛ اما متاسفانه دارای یک برنامه درازمدت و مدون در حوزه‌های اقتصادی، معیشتی و سیاسی نبود و به حوزه اشتغال و تولید کم‌توجهی شد و به تحریم‌ها نیز فرصت عرض اندام داد و اجازه داد آنها در کشور نهادینه شوند و همه این عوامل باعث وضع امروز کشور شد.

وی تصریح کرد: امروز یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور اصلاح نظام اداری و دیوان‌سالاری موجود است؛ زیرا دیوان‌سالاری و بروکراسی و بزرگی دولت یکی از اصلی‌ترین موانع پیشرفت است و من در سازمان بازرسی با رصد برش‌های میانی از مشکلات کشور، بروکراسی و دیوان‌سالاری گسترده را یکی از مسائل مبتلابه امروز می‌دانم.

این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری در تشریح برنامه‌های اقتصادی خود خاطرنشان کرد: من در طول مدت حضور خود در کشور و به طور جدی‌تر در شش ماهه اخیر با تیم‌های کارشناسی متعددی در تماس بودم و بر مبنای همین تجربیات و با توجه به دو موضوع مهم سیاست‌های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی مانند برنامه‌های توسعه، سیاست‌های اقتصادی دولت احتمالی خود را طراحی کردم. ضمن آنکه با آگاهی و شناخت شرایط امروز و مشکلاتی مانند تحریم‌ها و تطبیق آنان با اسناد بالادستی توانستم به طور نسبی یک برنامه مدون را طراحی کنم.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: بر همین اساس کانون توجه برنامه اقتصادی خود را تولید و جلوگیری از هرز منابع قرار دادم و بر این اعتقادم با توجه به رکود تورمی موجود و بحران اقتصادی، توجه به تولید و کاهش هزینه‌های جاری کشور و همچنین ساماندهی نظام گمرکی و حمایتی اصلی‌ترین راه عبور از بحران خواهد بود. ضمن آنکه تحول بنیادین در نظام اداری، زیرساخت‌های اقتصادی و عزم اجرای همه این برنامه‌ها کلید حل مشکلات کشور خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در رابطه علت کاندیداتوری خود گفت: من از تمام دوستان کاندیدا که تاکنون اعلام حضور کردند بیشتر در مدیریت‌های مختلف حضور داشتم و این انتقاد را وارد نمی‌دانم که صرفا مسوولیت‌های من قضایی و امنیتی بوده است؛ زیرا بنده مدت‌ها در دفتر مقام معظم رهبری وظیفه تحلیل‌گری و رصد را داشتم و در وزارت کشور نیز چندین سال در حوزه مدیریت اجرایی و حاکمیتی فعال بودم و حجم گسترده‌ای از مدیریت‌ها در حوزه‌های مختلف را در کشور تجربه کردم و از قوه مجریه شاید تنها کسی بودم که به قوه قضاییه بازگشتم؛ بنابرای نمی‌توان گفت همه تجربیات من در حوزه قضایی و امنیتی خلاصه شده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با برنامه خود برای رفع وابستگی به نفت، اظهار کرد: نکته مهمی که وجود دارد این است که با این اقتصاد رانتی و تحویل‌داری، قطع وابستگی به نفت بسیار سخت است؛ ضمن آنکه بر این باورم ما باید یک بازگشت به نفت داشته باشیم چرا که نفت موتور اقتصاد کشور است اما نه نفت خام و حتی نه فرآورده‌های نفتی به این شکل، بلکه باید همه توان خود را برای استفاده درست و اصولی از این سرمایه و پیشبرد اهداف خود با دیپلماسی انرژی به کار گیریم و باید اقتصاد بدون نفت خام را در پیش‌رو قرار دهیم.

پورمحمدی ادامه داد: کشور ما در حوزه فناوری نفت و گاز و دانش تئوری تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده و تجربیات و توانایی‌های فراوانی به دست آورده است و معتقدم ما به جای فرار از نفت باید روی نفت خیمه بزنیم، اما نه نفتی که امروز با آن مواجهیم و اگر بر روی صنعت نفت توجه کنیم به قله‌های علمی رفیع مانند قله علمی انرژی اتمی دست خواهیم یافت و نفت دارای یک ظرفیت بالا برای اشتغال‌زایی، ارزآوری و توسعه کشور است و می‌توانیم با تکیه بر فرآورده‌های پیشرفته و متعدد نفتی و گازی و میعانات آن و عرضه محصولات خاص پتروشیمی به جهان سودآوری در حد 100 تا 200 درصد را عاید کشور کنیم.

وی در ادامه تشریح برنامه‌های اقتصادی خود برای دولت احتمالی‌اش، خاطرنشان کرد: یارانه‌ها را ادامه خواهم داد و آن را افزایش می‌دهم اما برای چند دهک از جامعه. ضمن آنکه برنامه‌هایی برای بلوغ و تعالی معیشتی اقشار مولد جامعه اما کم‌درآمد مثل هنرمندان دارم. ضمن آنکه این انتقاد وارد است که با وجود 100 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت شده می‌توانستیم نرخ‌ها را نیز کنترل کنیم تا قدرت خرید مردم کاهش چشمگیری نداشته باشد یک موج رضایت عمومی در جامعه ایجاد می‌شد. ضمن آنکه راهکارهای مختلفی برای اصلاح نظام اقتصادی و یارانه‌ای کشور وجود دارد و حتی نوعی کوپن پیشرفته و اختصاص سهمیه کالاهای اساسی برای مردم با قیمت مناسب و کنترل شده نیز می‌تواند یکی از راهکارهای موجود باشد و قطعا این نکته و این اصلاحات با بانک مرکزی مستقل و بی‌تاثیر از سیاست قابل دستیابی است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با علت حضور زود هنگام خود در عرصه انتخابات پیش از رسیدن به کاندیدای واحد در جامعتین، گفت: جامعتین ممکن است تا آخر هم به یک کاندیدای واحد نرسد و در جلسات متعدد این موضوع مشخص شده بود و من هر چقدر برای نتیجه واحد در جامعتین تامل کردم این نتیجه حاصل نشد، اما این موضوع که رای ندادن مردم به کاندیدای روحانی در انتخابات به معنای بی‌اعتمادی مردم به روحانیت است نیز وارد نیست و مردم هر آنچه برنامه، شعار، عزم و جدیت بیشتری داشته باشند را انتخاب خواهند کرد.

پورمحمدی با تاکید بر این‌که «اخلاق مهم‌ترین موضوع فرهنگی در کشور است» گفت: دغدغه جدی برای بحث اخلاق در کشور دارم و معتقدم نمی‌توانیم در فضای بداخلاقی و سوء‌ظن کارهای کشور را پیش ببریم ضمن آنکه یک وظیفه سنگین بر عهده دولت آینده خواهد بود چرا که ایران با اقتدار، ایران موفق، ایران صنعتی و ایران منضبط مایه مباهات همه مسلمانان جهان است و قطعا باید این نکته را در پیش‌ روی خود قرار دهیم که اخلاق موتور محرک فعالیت‌های فرهنگی کشور است.

وی در رابطه با برنامه‌های خود در حوزه سیاست خارجی و مذاکره با آمریکا، اظهار کرد: سه رکن عزت، مصلحت و حکمت پایه و اساس سیاست خارجی است و معتقدم دشمن‌تراشی‌های بیهوده و انگ زدن به کشورها باعث تشدید موج ایران‌هراسی دشمنان خواهد شد و لازم است از این اتفاق پرهیز شود. ضمن آنکه باید بپذیریم که باید از تحریم‌ها عبور کنیم و آنان را بشکنیم و رسیدن به این هدف با انسجام داخلی و پویایی تعاملات دیپلماتیک امکان‌پذیر است و اگر در حوزه هسته‌یی نیز به این نتیجه برسیم که بهانه‌گیری و مشکل‌تراشی علت تاکید بر بازرسی‌ها نخواهد بود اجازه بازرسی از مراکز را خواهیم داد.

پورمحمدی افزود: در فضای دیپلماسی اصل تامین منافع و مصالح نظام است و هر جا این دو موضوع تامین شود ما در آن حضور خواهیم داشت و با قاطعیت به یک دیپلماسی فعال تن خواهیم داد اما یک نکته که دشمن اصلی ما اسرائیل است پیش ‌روی ما وجود دارد اما در حوزه مذاکره با آمریکا وضع کنونی آمریکا به گونه‌ای نیست که فرصت مذاکره برای ایران وجود داشته باشد چرا که آمریکا مستکبر و ناصادق است، به دنبال امتیاز گرفتن و براندازی است و قصد تامین منافع ایران را ندارد اما اگر آمریکا در یک فضای مناسب دست از سیاست‌های براندازانه خود بردارد و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد و بداند ایران به عنوان یک قدرت در مذاکره حاضر شده است و مصلحت کشور نیز بر مذاکره با آمریکا باشد بر اساس فرمایشات رهبری و این نکته که ایشان فرمودند خودم هر زمان لازم دانستم اعلام می‌کنم راه مذاکره با آمریکا بسته نیست اما به نظر نمی‌رسد با شرایط فعلی و با برنامه بلندمدت آمریکا این موضوع به سادگی محقق شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: متاسفانه فضای دیپلماسی ما به شکلی شده است که بسیاری از کشورها با ما مذاکره نمی‌کنند و دیپلمات‌های ما مجال تحرک دیپلماتیک و انگیزه‌ آن را ندارند و باید ما طوری حرکت کنیم که شرایط برای دیپلماسی فعال فراهم شود و انفعال امروز را به فراموشی بسپاریم. ضمن آنکه باید گام به گام تحریم‌ها را سبک کنیم و با پیگیری مذاکرات درست خارجی و استفاده از ظرفیت‌ها و توان ملی برای سازندگی کشور حرکت کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: صحبت‌هایی در مورد هزینه‌های انتخاباتی بنده وجود دارد که از کجا آمده و چگونه صرف می‌شود و لازم است بگویم که هزینه‌های انتخاباتی بستگی به مقبولیت ما در استان‌ها دارد و امروز در برخی از استان‌ها ما دفاتر منسجم و منظمی داریم و در برخی از استان‌ها حتی نتوانسته‌ایم یک ستاد تشکیل بدهیم، لذا نوع فعالیت بستگی به لطف و مقبولیت مردم نسبت به من دارد و حتی برخی از دوستان به من گفتند برای فعالیت انتخاباتی من وام گرفتند پس صحبت‌های مطرح شده در این رابطه شاید اخلاقی نباشد. همچنین مبلغ پرداخت شده توسط بنده در مدرسه مرزی به طلاب مبلغی بود که به نوعی بانی داشت و آن بانی با هماهنگی مدیریت مدرسه مرزی و هدف شخصی خود مبالغی را فقط به طلاب پرداخت کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92021006633
  • خبرنگار : 71184