یک کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد : نظام مشروعیت فراوانی دارد، اما ناکارآمدیهایی که ما را از قانون اساسی دور کرده، میتواند این مشروعیت ما را خدشهدار کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن سبحانی در جمع دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: مساله توسعه مسالهای است که بیش از 200 سال است که در کشور مورد بررسی قرار میگیرد. ما در این مدت پیشرفتهای بسیاری را به دست آوردهایم، ولی هنوز از میل به توسعه و پیشرفت صحبت میکنیم و آرمان کشور نیز این است که در یک فاصله زمانی معقول به پیشرفت توسعه برسد.
وی با بیان اینکه تفکیک بین وجوه توسعه غیرمنطقی است، افزود: ترجمه توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ترجمه درستی نیست، چراکه اینها تنها وجوهی از مقوله توسعه هستند و در توجه به توسعه خیلی نمیشود گفت که یکی از وجوه قدر و منزلت نسبت به وجوه دیگر داد.
سبحانی گفت: توسعه یک پدیده کند و سطحی است که محتاج به گذران زمان است. توسعه، عوامل و لوازمی را میطلبد که کشور به وسیله قوانین و ارکانی که دارد اینها را تامین میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه تغییر رییس جمهور به معنای تغییر قوانین نیست، خاطرنشان کرد: رییس جمهور بخشی از حاکمیت است که طبق قانون وظایف خاص خودش را دارد که از جمله این وظایف میتوان به اجرای قانون اساسی اشاره کرد. قانون اساسی الگوی زندگی مردم است و قانونی است که خبرگان کشور در آن در مورد مسائل مختلف به بحث پرداخته و اصول را بیان کردهاند.
سبحانی ادامه داد: در سالهای گذشته تلاشها و فعالیتهای زیادی در کشور صورت گرفته است و این در حالی است که عمده این فعالیتها لزوما بر اجرای قانون اساسی نبوده است. ممکن است در این سالها کارهای زیادی انجام گرفته باشد، اما شاقول این کارها لزوما براساس قانون اساسی نبوده است و این باعث شده که ما از اهداف قانون دور شده و به هدف اصلی خود نرسیم.
سبحانی افزود: متاسفانه در شرایطی که در جامعهای آزاد زندگی میکنیم، قوانین مربوط به این اصل را نداریم و تاکنون نیز هیچ دولتی نسبت به ارائه لوایح مربوط به این قانون به مجلس هیچ اقدامی انجام نداده این در حالی است که ممکن است در یک جامعه آزاد عدهای نسبت به یک تصمیم خاص که از سوی دولت گرفته میشود، معترض باشند و قصد داشته باشند اعتراضشان را بیان کنند، ولی چون این قانون وجود ندارد، هر تجمعی که در مخالفت با دولت باشد، ممکن است به مخالفت و اخلال با نظام تعبیر شود.
سبحانی با بیان اینکه گفتمان «بازگشت به اصول و مبانی قانون اساسی» گفتمانی است که انتخاب کردهام، افزود: برگشت به اصول قانون اساسی به معنای نوشتن قوانینی است که اصول این قانون را عملیاتی کند و در صورتی که این اقدام صورت بگیرد، میتوان گفت که جامعه به سمتی میرود که مورد نظر قانون اساسی بوده است.
سبحانی بیان اینکه تحریمها مقولهای فراتر از دولت است، اظهار کرد: ما در سیاستهای خارجی اصلی داریم که همگان به آن افتخار میکنیم. ما در سیاست خارجی دو اصل نفی سلطه و نفی سلطهجو را داریم که باید این دو اصل مهم همواره رعایت شود، اما مسالهای که وجود دارد، این است که این اصول چگونه باید رعایت شود.
سبحانی خاطرنشان کرد: ما همواره همانطور که تاکنون در سیاست خارجی این دو اصل را رعایت کردهایم، از این به بعد نیز باید این سیاستها را دنبال کنیم، اما در چگونگی اعمال این اصول کاستیهایی داشتهایم که باید این کاستیها را برطرف کنیم وگرنه نباید اینگونه باشد که این همه دشمن علیه ما بسیج شوند و این همه تحریم علیه ما اعمال شود.
وی تاکید کرد: عامل تحریمها فقط سیاست خارجی نیست، بلکه ماهیت ظلمستیز انقلاب اسلامی عامل اصلی این تحریمها است.
سبحانی در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان در مورد اعلام مواضع خود نسبت به انتخابات سال 88 اظهار کرد: من هیچگاه معتقد به تقلب نبوده و نیستم؛ چراکه هیچگاه امکان تقلب وجود ندارد.
وی افزود: هرگونه سلیقهانگاری که مبتنی بر قانون اساسی نباشد، مورد تایید من نبوده و نخواهد بود.
انتهای پیام