یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری گفت: با توجه به توانمندی نظامی ایران و تجربه هشت سال دفاع مقدس بدون آنکه نیازی به توانایی هستهیی باشد، هیچ دولتی فکر حمله به ایران را هم نمیکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از فارس، صادق واعظ زاده در همایش ملی خلیجفارس در شیراز، افزود: ایران تئوری مقاومت یا بازدارندگی هستهیی که در جهان مطرح است را تغییر داد و عملا به جهان اثبات کرد که میتوان بدون داشتن تسلیحات هستهیی، قدرت بازدارندگی داشت.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی مردم ایران، استعمارستیزی و مقابله با هرگونه استثمار از گذشته تاریخ تاکنون را یادآور شد و خاطرنشان کرد: ما یک سیاست موفق در عرصه بینالمللی پیش گرفتهایم که منحصر به فرد است و ملت ایران آن را به جهان معرفی کرد.
وی ادامه داد: در جهان نظریهای وجود دارد که اگر کشوری دارای توان هستهیی و تسلیحات هستهیی بود کشور مجاور آن میتواند با هدف داشتن قدرت بازدارندگی به آن امکان هستهیی دست یابد و دشمنان ما نیز بر اساس این تئوری باور نمیکنند که ما نه نیازی به سلاح هستهیی داریم و نه به آن فکر میکنیم. این تردید در کشورهای صنعتی و غربی باعث شده هرچه میگوییم به دنبال سلاح هستهیی نیستیم، تاکید کنند که حتما کاسهای زیر نیم کاسه است.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من برخلاف برخی دوستان و سیاستمداران داخل که ایران را در خطر تهاجم نظامی میپندارند و هر از گاهی دل مردم را خالی کرده و از احتمال تهاجم سخن میگویند، اعتقاد دارم قدرت بازدارندگی ایران به توانمندی این کشور باز میگردد و با همین قدرت بازدارندگی، هیچ کشور عاقلی حتی به اندیشهاش تجاوز را راه هم نمیدهد.
وی ادامه داد: البته اگر بنیههای کشور ضعیف شود، اگر در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست و سایر مبانی دچار ضعف شویم شاید دشمنان به فکر تجاوز نظامی هم بیفتند اما امروز آنچه در دستور کارشان قرار دارد تهاجم فرهنگی است، تهاجم اقتصادی است، تهاجم سیاسی است البته نباید سادهاندیش هم بود و کشور را باید همواره در برابر هرگونه اقدام نظامی احمقانهای نیز آماده نگه داشت.
وی تاکید کرد: نقطه ضعف ایران امروز مسائل اقتصادی است و نقطه قوتمان علم، فناوری و دانشگاه و نیروی متخصص است. اگر نقطه ضعفمان بیشتر شود و به حد بحران برسد احتمال تهاجم هم زیاد میشود. ما باید دانشگاه را که نقطه قوت است تقویت کنیم. باید مشکلات دانشگاه را برطرف کرد و به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکتی مستمر را آغاز کرد و تا نقطه قوت ادامه داد.
واعظزاده دستاوردهای علمی ایران را زبانزد جهانیان دانست و گفت: باور کنید من به عنوان یک فرد علمی میگویم که ایران از نظر دانشمندان جهان در عرصه علمی دستاوردهای فراوانی داشته و از نرم جهانی هم بالاتر رفته است.
وی با اشاره به روحیه علمجویی ایرانیان، گفت: این روحیه زمانی که اسلام به ایران آمد با اعتقادات دینی آمیخته و تقویت شد. این همان سخن پیامبر(ص) است که اگر علم در ثریا هم باشد ایرانیان به آن دست مییابند اما شرط دارد و آن این است که فضای آزاداندیشی، مناظرههای آزاد، نقد و فضای سخن گفتن مطلوب در دانشگاه ایجاد شود، این سیاست نظام است؛ نقد در چارچوب مصالح. مصالح نظام فضای وسیعی را ایجاد کرده است؛ لذا آنقدر فضا باز است که اصول نظام با نقد خدشهدار نشود. باید بلندنظر بود، آنان که بلندنظر نیستند هر نقدی را موجب خدشهدار شدن نظام میدانند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سالهای پس از انقلاب دولتها کمتر در جایگاه واقعی خود قرار داشتند. دولت یک بازیگر بوده در کنار سایر بازیگران. وقتی دولت یک کشور رقیب مردم باشد مطمئنا دولت برنده میشود. دولت نباید مانند بنگاه اقتصادی وارد تجارت، معامله و سود و زیان شود و ما پس از انقلاب این موضوع را کم و بیش داشتهایم.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: من به دولتی که مقتدر بر کرسی عظمت بنشیند، انصاف و عدالت را برقرار کند اعتقاد راسخی دارم اما این غالبا وجود نداشته است. دولت شرکت تولیدی تشکیل میدهد، اتومبیل میسازد و بعد میخواهد قیمت را تعیین کند آن هم به نفع مردم، آیا امکانپذیر است؟ دولت باید از کف صحنه اقتصاد به جایگاه رفیع خود باز گردد.
وی گفت: به دولت ضعیف معتقد نیستم. بعضیها میگویند دولت باید کوچک شود، کوچک شدن دولت به معنای ضعیف شدن آن نیست. در کشوری که این همه منابع بالفعل هنوز وجود دارد این همه نیروی انسانی متخصص هنوز مشغول به کار نشدهاند باید دولت قوی باشد تا بتواند مردم را ثروتمند کند و از محل مالیاتها به کسب درآمد بیندیشد.
وی افزود: دولت باید از مناقشات سیاسی فاصله بگیرد. اگر دولتی پای اصلی مناقشات سیاسی باشد نه به پیشرفت میرسد و نه میتواند اقتصاد را رشد دهد. دولت آینده اگر از جناحها و گروههای سیاسی باشد که یک پای دعوای سیاسی و مناقشات هستند ادامه تجربه گذشته است، مناقشات دارد انفجاری میشود. دعوا و جنجال سیاسی یکی از نمادهای دموکراسی است اما اگر دولت محور این مناقشات و دعواها بود پیشرفت حاصل نمیشود.
واعظزاده تاکید کرد: رییسجمهور باید دید سیاسی، علمی و حکمت داشته باشد.
یک دانشجو پرسید: در حالی که قانون برگزاری اعتراضهای آرام را پیشبینی کرده، چرا در جامعه ما اعتراض به هیچ مشکلی دیده نمیشود؟
واعظ زاده پاسخ داد: قانون اساسی تجمعها و راهپیماییها را مجاز میداند، تجمعهایی که شاید اعتراضی هم باشد اما کلمه اعتراض یا تجمع اعتراضی در قانون نیامده است؛ اگرچه برگزاری راهپیمایی و تجمع در چارچوب قانون آزاد است و گمان نمیکنم مشکلی ایجاد کند. ما در این زمینه احتیاج به دو چیز داریم؛ اول تجربه سیاسی و دوم گسترش دید مسوولان. مردم ما غروری دارند که گمان میکنند همه چیز را میدانند، ما نیازمند تجربه بیشتر در عرصه دموکراسی هستیم، از طرفی گمان میکنیم که هر اعتراضی شد بنیانهای نظام را نشانه رفته است. حوادث بعد از انتخابات 88 هم ناشی از همین تفکر بود. امروز اگر دانشجویان یا بازاریان اعتراض کنند یا بخشی از بازار به دلیل اعتراض به مشکلات اقتصادی تعطیل شود گمان میکنیم حرکتی کوبنده شکل گرفته، ما بیش از اینکه به قانون احتیاج داشته باشیم نیازمند تجربه دموکراسی هستیم، اگرچه شفافیت قانون هم نیاز است.
دانشجوی دیگری درباره رابطه با آمریکا پرسیده که وی گفت: رابطه ما با آمریکا برقرار بود، آنها رابطه را قطع کردند. قطع رابطه با آمریکا جزء اصول انقلاب نیست، اگر کسانی فکر میکنند که تا ابد باید قطع باشد درست نیست اما سیاست بسیار پیچیده است و قطع رابطه میتواند دفعی و آنی باشد، اما برقرار کردن آن نیازمند زمینههایی است. برای ایجاد ارتباط باید آمریکا ابتدا از فاز تخاصمی خارج شود زیرا قطع رابطه به معنای ورود به فاز تخاصمی است.
وی تصریح کرد: البته توجه داشته باشید که با برقراری رابطه با آمریکا تمام مشکلات حل نمیشود. روسیه هم با آمریکا ارتباطی دوستانه و نزدیک دارد اما آمریکا میخواست انتخابات ریاستجمهوری آن را زیر سوال ببرد. نباید سادهاندیش بود اما دشمنتراشی هم نباید کرد. اینکه رهبری میفرمایند حکمت را حاکم کنیم همین جاست. ما باید حکمت را بر عزت و مصلحت حاکم کنیم. باید عقل و تدبیر و حکمت بر کشور حاکم باشد تا هزینه بیخودی ندهیم، دستانمان را هم بالا نگیریم.
دانشجویی پرسید: شما چرا از گذشته تاکنون هیچ بسته فرهنگی ارائه ندادهاید؟ هیچ سخنرانی در جمع دانشجویان نداشتید؟ هیچ رویکردی را ارائه نکردید؟ الان که زمان انتخابات است به میان دانشجویان آمدید؟!
واعظ زاده پاسخ داد: من حتی اگر داغترین حرفهای سیاسی را بزنم هیچ رسانهای آن را تیتر نمیکند. من دنبال جریان سیاسی مستقل هستم. علت اینکه تاکنون هم به دنبال تریبونهای عمومی و مطرح کردن مسائل نبودم این بود که به دنبال دستورالعمل سیاسی برای این جریانسازی بودم اما امروز احساس میکنم این امکان وجود دارد.
وی تصریح کرد: البته اگر صحبتهای من در شورای انقلاب فرهنگی همان بخش صحبتهای من منتشر شود شما متوجه میشوید که این حرفها را در گذشته هم گفتهام، این اندیشهها در من در دوران نوجوانی وجود داشته است. من در زمان گزینش دانشجوی دکتری این مسائل را عنوان کردم. در زمان مطرح شدن بحث ایجاد کرسی آزاداندیشی در دانشگاه اینها را مطرح کردم.
یک دانشجوی دیگر پرسید: چه تضمینی وجود دارد که بعد از انتخاب شدن از رهبری فاصله نگیرید؟
این کاندیدای احتمالی انتخابابات ریاست جمهوری گفت: رابطه من با رهبری به گونهای است که من به او معتقد هستم. اعتقاد دارم که وقتی ایشان میگوید آزاداندیشی، نظر قلبی و ذاتی خودشان است، دلشان میخواهد دانشجو به دلیل نبود فضای گفتمان بغض نکند، احساس نکند که نمیتواند حرفی مخالف بزند، اما عاشق نظام هم باشد. اعتقاد دارم رهبری هیچگاه اپوزیسیون دولت نبودهاند ولو اینکه بعضی از سیاستهای بعضی از دولتها را قبول نداشتند. اعتقاد دارم هر دولتی که با رهبری زاویه گرفت موفق نخواهد شد. رهبری فردی فرهیخته، روشنفکر و دانشمند است. در زمان تدریس بیش از آنکه طلبه حوزه پای صحبتهای ایشان بنشیند دانشجویان دانشگاه در مباحث درسی ایشان حضور داشتند.
وی تصریح کرد: اگر من انگیزه دارم که به عرصه رقابت انتخاباتی وارد شوم این است که میخواهم ورق را برگردانم، باید کاری کنیم؛ بر اساس روشهای اسلامی و اصول اسلامی.
به گزارش ایسنا، رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت در جمع دانشجویان فنی مهندسی دانشگاه شهید باهنر شیراز نیز با بیان اینکه "یکی از عمده علل گرانی و تورم موجود، منابع سرگردان در دست جامعه است"، اظهار کرد: اگر دولت در جایگاه واقعی خود قرار گرفته و این منابع را به سمت تولید ملی هدایت کند، مشکل گرانی و تورم برطرف خواهد شد.
واعظ زاده با اشاره به سوابق فعالیتهای دانشجویی خود در دوران انقلاب گفت: یکی از مهمترین اقدامات دانشجویان انقلابی و تشکلهای دانشجویی تصمیم برای تحول اساسی در دانشگاهها و انقلاب فرهنگی بود که این حرکت ماندگار در نظام جمهوری اسلامی توسط دانشجویان به ثمر نشست. دانشجویان مسلمان با لبیک گفتن به ندای امام، خود نقش قابل توجهی در جریان انقلاب فرهنگی ایفا کردند و در مقطع تعطیلی دانشگاهها به همراه استادان خود، حضوری موثر در برنامهریزی جدید دانشگاهها داشتند.
وی با اشاره به گسترش چشمگیر دورههای آموزش عالی در کشور، به روند شکلگیری و اهداف راهاندازی دانشگاههای غیرانتفاعی پرداخت و گفت: هدف از ایجاد این دانشگاهها در بدو امر این بود که کسانی که وضع مالی خوبی دارند، بتوانند با پرداخت شهریه ادامه تحصیل بدهند تا بدین ترتیب باری از دوش دولت برداشته شود، اما با گسترش این دانشگاهها و توجه خانوادهها به تحصیل فرزندان، در حال حاضر حدود 80 درصد دانشجویان در دانشگاههایی تحصیل میکنند که باید تمام یا بخش عمدهای از هزینههای تحصیل خود را بپردازند و در واقع بار بزرگی بر دوش خانوادهها گذاشته شده است.
رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با بیان اینکه "دولت، وظیفه قانونی خود را در گسترش تحصیلات عالی رایگان تا سر حد خودکفایی کشور به فراموشی سپرده است"، اظهار کرد: امروز یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان و فارغ التحصیلان مساله اشتغال و برنامه ریزی برای آینده است که این مهم را می توان با گسترش تولید از طریق به کارگیری فارغ التحصیلان دانشگاه ها حل کرد و بر بسیاری از مسائل و نارساییهای اقتصادی کشور فائق آمد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره شرایط ضروری نامزدهای این انتخابات گفت: اعتقادات راسخ، شجاعت برای تغییر و تحول، اعتماد به نفس، داشتن تصویری روشن از آینده کشور بدور بودن از جنجال های سیاسی و حاشیهها، عدالتخواهی عالمانه، توانمندی هدایت ظرفیت های موجود علمی و فناوری در جهت تحقق تولیدملی و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بعضی از شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری است.
وی افزود: امروز که در حوزه علم و فناوری به پیشرفتهای چشمگیری رسیده ایم باید با برنامه ریزی اصولی، نیروهای جوان و خصوصا دانش آموختگان دانشگاه ها را در مسیر تولید و خودکفایی اقتصادی فعال کنیم. باید برای حل مشکلات از نقاط قوت استفاده کنیم و علم و فناوری یکی از نقاط قوت ماست که می توانیم آن را به سکوی پرش کشور تبدیل کنیم.
واعظ زاده تصریح کرد: برای رفع مشکلات و ناتوانیهای موجود نیازمند دولتی مقتدر وقوی هستیم که به دور از جنجال ها و مناقشات سیاسی با تمام توان در جهت ساماندهی امور و قرار دادن صحیح حلقه های مختلف زنجیره توسعه و پیشرفت کشور در کنار یکدیگر تلاش کند.
وی در عین حال تاکید کرد که به منظور زمینه سازی برای تولید باید تبعیض، فساد و بی عدالتی را از پیش رو برداریم و البته با سر و صدا و دزد دزد کردن نمیتوان جلوی فساد را گرفت. واعظ زاده با اشاره به درخواست جمعی از دانشمندان و اساتید برجسته و مدیران سابق کشور از وی برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در صورتی توفیق خدمت در این سمت در نظر دارم تحول اساسی به امور داده و با یک دولت مقتدر و قوی شروع به کار کنم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد که به عنوان نامزد مستقل وارد عرصه انتخابات خواهد شد و در صورت انتخاب برای اداره کشور از همه گروه های سیاسی استفاده خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت همچنین با آیتالله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز دیدار و گفتوگو کرد.
وی در این دیدار با بیان اینکه "دولت آینده باید از تحمیل هزینههای سنگین آموزش و درمان به مردم جلوگیری کند"، افزود: تامین هزینه های آموزش، سلامت و تحقق رفاه عمومی وظیفه دولت در تمام کشورهاست. متاسفانه در کشور ما در حوزه آموزش و حوزه سلامت بخش قابل توجهی از هزینه ها بر عهده مردم است که لازم است برای اصلاح این وضع اقدامی اصولی صورت گیرد.
واعظ زاده همچنین رشد چشمگیر علمی و فناوری کشور در سالهای اخیر این پیشرفت ها را از برکات و معجزات انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: با وجود پیشرفت های علمی چشمگیر کشور که مرهون توجه ویژه به علم و دانش است، هنوز مشکلات و کاستیهایی خصوصا در حوزه آموزش عالی کشور وجود دارد از جمله هزینه های سنگینی که برای تحصیل در دانشگاه ها به خانواده ها در بسیاری از دهک های پایین تحمیل می شود.
انتهای پیام