صالحی اعلام کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران روابط با آفریقا ویژه و روابط با کشورهای دوست و برادر مانند گینه بیسائو ویژهتر است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه در دیدار با فوسیتنو ایمبالی، همتای خود از گینه بیسائو همچنین با اشاره به سفرهای رییسجمهور اسلامی ایران به کشورهای آفریقایی، افزود: امیدواریم دیدار شما از ایران در ادامه سفرهای قبلی مبداء حرکت جدیدی برای توسعه و گسترش روابط دو جانبه، آغاز مرحله جدید همکاریها و تسریع در اجرای پروژههای مشترک باشد.
او با تاکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای بسط و گسترش روابط با کشور دوست و برادر گینه و در اختیار قرار دادن تجارب ارزشمند کشورمان به این کشور، همکاریها در حوزههای بهداشتی، دارویی، کشاورزی، برق، فنی و عمرانی را مورد توجه قرار داد.
صالحی با اشاره به رایزنیها و همکاریهای دوکشور در عرصههای منطقهیی و بینالمللی، بحرانهای سوریه و مالی را مورد اشاره قرار داد و گفت: گسترش همکاری و افزایش رایزنی در چارچوب همکاری جنبش غیرمتعهدها، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه آفریقا میتواند در جهت ورود به مسائل مهم منطقه و گام برداشتن در جهت تخفیف آلام مردم تاثیرگذار باشد.
وزیر امور خارجه گینه بیسائو نیز با اشاره به امضای اسناد همکاری مهم میان دو کشور در سال گذشته، همکاری با جمهوری اسلامی ایران در حوزههای، معدن، بهداشت، دارو، کشاورزی، عمرانی و انرژی را مهم و مورد علاقه کشورش خواند و خواستار استفاده از تجربیات کشورمان شد.
ایمبالی با ابلاغ سلامهای گرم رییسجمهور کشورش به مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و صالحی، تصریح کرد: اهمیتی که جمهوری اسلامی ایران برای آفریقا قائل است قابل تقدیر است و گینه بیسائو روابط با جمهوری اسلامی ایران را راهبردی میداند.
وی با اشاره به رایزنی و همکاری دو کشور در محافل بینالمللی تاکید کرد: باید از همکاری اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری اسلامی و جنبش غیرمتعهدها برای ایجاد توازن در وضعیت جهان و مناسبات ناعادلانه بینالمللی استفاده کنیم.
ایمبالی همچنین گفت: مایلم حمایت گینه بیسائو را از فعالیتهای هستهیی مسالمتآمیز جمهوری اسلامی ایران اعلام کنم، چرا که برای اهداف صلحآمیز و انسانی است.
در این دیدار همچنین دو طرف دیدگاهها و مواضع کشور متبوع خود درباره تحولات سوریه و مالی را تشریح کردند و وزیر خارجه گینه بیسائو حل مشکلات سوریه در درون این کشور توسط خود سوریها و ضرورت خاتمه یافتن رنج و آلام مردم سوریه را مورد اشاره قرار داد.
فعال کردن همکاری و تماسهای بخشهای خصوصی، اتاقهای بازرگانی و ایجاد تسهیلات کنسولی از دیگر محورهای مذاکرات دو وزیر در این دیدار بود.
انتهای پیام