رییس سازمان بورس اعلام کرد:

افزایش حجم و ارزش بازارها با به کارگیری ابزارهای مالی اسلامی

وقتی ابزارهای معاملاتی همراه با ویژگی‌های متمایز و شفاف در بازارهای اسلامی پذیرش شوند می توان با خیالی آسوده از شفافیت و درستی آن اطمینان حاصل کرد.

وقتی ابزارهای معاملاتی همراه با ویژگی‌های متمایز و شفاف در بازارهای اسلامی پذیرش شوند می توان با خیالی آسوده از شفافیت و درستی آن اطمینان حاصل کرد.

به گزارش ایسنا، علی صالح آبادی - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار- در مراسم گشایش پنجمین دوره بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی گفت: از زمان آغاز بیداری اسلامی شاهد افزایش تقاضا برای ورود مذهب اسلام به بازارهای مالی جهان هستیم، اکنون مسلمانان رویکرد بیشتری به بازارهای مبتنی بر شریعت و افزایش تقاضا برای ورود به این بازارها از خود نشان می دهند.

وی افزود: ما در نقطه حساسی از تاریخ قرار داریم و وظیفه کشورهای اسلامی و قدرت‌های غیر متعهد این است که در این برهه زمانی، با هم متحد شوند.

رییس سازمان بورس بر لزوم استفاده از بازوی نظارتی در بازارهای مالی اسلامی اشاره کرد و اظهار کرد: نوآوری در طراحی و بکارگیری ابزارهای مالی اسلامی می تواند حجم و ارزش بازارها را افزایش و سودهای مناسبی را عاید سرمایه گذاران کند.

وی خاطرنشان کرد: برای بازاری با عملکردی بهتر و مفید تر که سرایت آن به سایر کشورها نیز اجتناب ناپذیر است، داشتن قوانین نظارتی یکی از اصول اولیه است.

سخنگوی سازمان بورس با تأکید به استاندارد کردن ابزارهای مالی اسلامی خاطر نشان کرد: بدون شک این حقیقت روشن است که در بازارهای سرمایه اسلامی، عدالت و قضاوت نکته اساسی و زیربنایی محسوب می شود. به همین دلیل معاملات اسلامی مبتنی بر عدالت و قضاوت بوده و شفافیت نیز هسته اصلی این اوراق را تشکیل می دهد.

وی افزود :نکته دیگری که برای اجرای عدالت در بازارهای سرمایه اسلامی مورد تأکید است، استاندارد کردن ابزارهای معاملاتی است. وقتی ابزارهای معاملاتی همراه با ویژگی های متمایز و شفاف در بازارهای اسلامی پذیرش شوند می توان با خیالی آسوده از شفافیت و درستی آن اطمینان حاصل کرد.

صالح آبادی بازار سرمایه اسلامی را عضو جدا ناپذیر سیستم مالی اسلامی اعلام کرد و افزود: بازارهای مالی می توانند نقش تکمیل کننده سرمایه گذاری در بخش بانکی و تجهیز و بهینه کردن منابع بنگاه های اقتصادی باشند.

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به رشد روز افزون بازار سرمایه ایران تصریح کرد: پس از تصویب قانون بازار اوراق بهادار در سال 84 موفق به توسعه قوانین ابزارهای مالی اسلامی در بورس تهران شدیم. کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ایران که وظیفه آن بررسی ابزارها از نظر فقه شیعه و مبتنی بر قوانین اسلامی است در ماه های اخیر با بهره گیری از متخصصان مالی – اسلامی ابزارهای متفاوتی را بر اساس این اصول مورد پذیرش قرار داده است .

وی ادامه داد : به جز اوراق مشارکت که قدمتی طولانی در بازار ایران دارد صکوک اجاره نیز از سه سال گذشته در بازار ایران رواج یافته است، علاوه بر این اوراق، صکوک مرابحه نیز به مراحل پایانی پذیرش رسیده و به زودی وارد چرخه معاملاتی بازار سرمایه ایران خواهد شد.

دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار به رشد چشمگیر ارزش و حجم معاملات بازار سرمایه در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از افتخارات بازار سرمایه در این سال‌ها، افزایش حجم ارزش مبادلات آنلاین است که در مقایسه با سال‌های گذشته می‌توانیم ادعا کنیم که به رتبه‌های مطلوبی دست یافتیم.

صالح آبادی افزود :همچنین پس از موفقیت‌های پیاپی در بورس کالا و فرابورس، بورس انرژی از اواخر سال گذشته راه اندازی شده است تا بورس‌های ایران تکمیل شوند.

وی در پایان در خصوص راه‌اندازی بورس انرژی گفت: اهمیت کالاهای اساسی مانند نفت و گاز این مهم را پیشروی ما قرار داد تا با افتتاح بورس انرژی با همکاری وزارت نفت، یکی دیگر از بورس‌های کشور را راه اندازی کنیم.

پنجمین دوره بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی صبح امروز با حضور بیش از 30 اندیشمند و متخصص مالی اسلامی از 18 کشور و با همکاری بانک توسعه اسلامی (IDB)، در تهران آغاز به کار کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92020805196
  • خبرنگار :