سعیدی‌کیا: برای معرفی کابینه، فرصت آشنا شدن با دیگران را از دست ندهیم

یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر دولتی نقاط قوت و ضعف خود را دارد، اما نباید به صورت افراطی ضعف‌ها و یا قوت‌های یک دولت را مطرح کنیم.

یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر دولتی نقاط قوت و ضعف خود را دارد، اما نباید به صورت افراطی ضعف‌ها و یا قوت‌های یک دولت را مطرح کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، محمدسعیدی کیا در دومین نشست انتخاباتی دانشگاه بوعلی سینا که به همت بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی برگزار شد، ادامه داد: گفتمان انقلابی، ارتباط با مردم، شروع اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، سفرهای استانی و روستایی، ساماندهی صنعت، پرکاری دولت، ارتباط با آمریکای جنوبی و آفریقا از نقاط قوت دولت احمدی‌نژاد بود که برخی از این نقاط قوت بعدها به نقاط ضعف تبدیل شد.

وی ادامه داد: انجام پروژه‌های عمرانی در جایگاه خود کار بسیار خوبی بود اما به این علت که برنامه‌های عمرانی زیاد بود بسیاری از طرح‌ها نیمه‌تمام باقی می‌ماند؛ بنابراین این یک نقطه ضعف است.

وی آن‌چه «نابسامانی اقتصادی و افت ارزش پول» خواند را دیگر ضعف دولت برشمرد و در ادامه ابراز عقیده کرد: تورم، تغییرات شدید مدیریتی، بی‌توجهی به قانون از ضعف‌های دولت است. در حالی‌که یک قانون باید هرچند هم نادرست باشد به علت این‌که قانون بوده باید اجرا و سپس نسبت به اصلاح آن اقدام کند.

این کاندیدای احتمالی ریاست‌جمهوری هم‌چنین با بیان این‌که «لایحه محرومیت زدایی به علت ناقص بودن، کمکی به محرومان نکرد» ادامه داد: اساس و پایه دولت اخیر بر مبنای عدالت بود اما پیشرفتی حاصل نشد. عدالت به این معنی است که هر کاری باید درست انجام شود و هرکس که توانایی انجام کار دارد باید نقش خود را درست ایفا کند. در توسعه اقتصادی باید علاوه بر پیشرفت کشور، مردم نیز رشد اقتصادی داشته باشند تا توسعه اقتصادی معنای واقعی پیدا کند.

وی یادآور شد: در قانون اساسی اساس حرکت بر مبنای اسلام گذاشته شده است که بالاترین شخص در این راستا مقام معظم رهبری و سه قوه تحت نظارت ایشان است.

دانشجویی پرسید: در صورت انتخاب برای ریاست جمهوری تعامل شما با جهان غرب چگونه خواهد بود؟

سعیدی‌کیا گفت: سیاست‌های کلی نظام پیروی از قانون اساسی و عمل به دستورات مقام معظم رهبری است و این‌که مقام معظم رهبری در رابطه با آمریکا سخنی بگوید اما مخالف بیانات ایشان عمل شود درست نیست. برخی بر این باورند، در صورتی‌که با آمریکا رابطه ایجاد شود، تحریم‌ها شکسته خواهد شد اما باید بدانیم که اتحادیه اروپا با این هدف که آمریکا احساس قدرت نکند، تشکیل شد؛ بنابراین باید بر اساس دستورات مقام معظم رهبری عمل کنیم.

وی اظهار کرد: در مورد موضوع انرژی هسته‌یی برخی می‌ترسند که ما بمب اتم بسازیم. براساس قوانین موجود در قانون ان پی تی همه اعضا حق غنی‌سازی دارند؛ بنابراین باید ما غنی‌سازی را انجام دهیم که در این زمینه منطقی‌تر عمل کرده‌ایم.

دانشجوی دیگری پرسید: شما مستقل آمده‌اید یا از طرف گروهی حمایت می‌شوید؟

سعیدی‌کیا گفت: من از ابتدا گفته‌ام مستقل آمده‌ام و تا آخر نیز مستقل خواهم ماند.

وی تصریح کرد: در انتخابات 88 مردم حماسه آفریدند و در پای صندوق‌های رای شرکت کردند؛ چراکه همه در صحنه حضور داشتند و حتی 14 میلیون رای نیز محترم بود؛ چراکه با حضور خود حماسه آفریدند. در طول انتخابات اشتباهاتی اتفاق افتاد و کسی که رای آورد و کسانی که رای نیاوردند همگی دچار اشتباه شدند و فتنه شکل گرفت و غربی‌ها از شرایط سوءاستفاده کردند که در نهایت برنده خود مردم بودند و بازنده هر دو طرف شدند.

دانشجویی پرسید: آیا شما محافظ دارید؟

سعیدی‌کیا گفت: محافظ من خداست و تنها در دوره‌ای که در شورای امنیت ملی بودم مجبور به داشتن محافظ شدم.

دیگری پرسید: آیا شما در کابینه خود وزیر زن خواهید داشت و کابینه خود را معرفی کنید؟

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر کسی که مسوولیت خود را به خوبی ایفا کند و وفادار به انقلاب باشد و توانایی مدیریتی داشته باشد، می‌تواند به عنوان کابینه انتخاب شود و این موضوع فرقی بین زن و مرد ندارد. برای انتخاب کابینه تا مرداد ماه فرصت هست و هر روز با افراد تازه‌ای آشنا می‌شویم؛ بنابراین باید فرصت آشنا شدن با دیگران را از دست ندهیم و به نظر من معرفی کابینه از هم‌اکنون نشانه بی‌تدبیری است.

وی ادامه داد: من یا در دولت یا در نهادهای انقلابی کار کرده‌ام، دیپلماتی که در کشور جهادگونه کار کند مهم و تاثیرگذار است.

وی در بیان موضعش در ارتباط با تهاجم فرهنگی و مقابله با بدحجابی گفت: حجاب جزو دین اسلام است که باید به عفاف منجر شود و با زور و اجبار نمی‌توان حجابی را برقرار کرد که به عفاف منجر شود.

سعیدی‌کیا تصریح کرد: باید اخلاق اسلامی را با روش اسلامی برقرار کنیم، گشت ارشاد باید در چارچوب اسلام و اخلاق اسلامی و حرکت‌ها در این بستر باشد. به اندازه کافی منابع اسلامی در اختیار داریم اما آن‌ها را درست آموزش نداده‌ایم.

وی بر پاسداری از میراث فرهنگی تاکید کرد و گفت: برخی از میراث فرهنگی ما همچون بوعلی سینای همدان، مدعی پیدا کرده‌اند که باید با جدیت تمام آن‌ها را حراست کنیم.

وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر برپایی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: بیشتر حضور من در محافل دانشجویی و در جمع دانشجویان بوده و در این روزها می‌بینم که هنوز فضای دانشگاه‌ها انتخاباتی نشده است. دانشجو با فکر و تفکر چالشی و انتقادی موتور محرکه انتخابات را گرم می کند.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان این‌که «کرسی‌های آزاداندیشی باید در جامعه بسط داده شود» افزود: جلوی تضارب اندیشه را نمی‌توان گرفت، همه افراد به یک شکل فکر نمی‌کنند، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی دوطرف دارد؛ حاکمان و منتقدان. اگر منتقدان خط قرمز یعنی قانون را رعایت نکنند، خطر است و اگر حاکمان فضا را برای انتقاد فراهم نکنند نیز خطر است.

دانشجویی پرسید: رضایت رهبری برای شما مهم است یا رضایت مردم؟

سعیدی‌کیا گفت: اگر درست رفتار کنیم این دو با هم تطبیق دارند، در بهمن سال گذشته که مردم ثابت کردند پی انقلاب و رهبری هستند، برخی به من گفتند که ما پای انقلاب و رهبری هستیم و آن‌ها را قبول داریم ولی مسوولان را قبول نداریم، این نگرش زمانی ایجاد می‌شود که مسوولان قول می‌دهند و به آن عمل نمی‌کنند.

وی با بیان این‌که «تاکنون در چهار دولت و سه وزارتخانه کار کرده‌ام» اظهار کرد: نقاط ضعف و قوت این دول‌تها را لمس کرده‌ام؛ پتانسیل‌ها و توانمندی‌های کشور را می‌شناسم، جمهوری اسلامی برای من خرج کرده و من تجربه کسب کرده‌ام و باید تجربه خود را در اختیار جمهوری اسلامی قرار دهم. در هر پستی و سمتی که کار کردم به این اعتقاد دارم که تصمیم‌سازی باید با استفاده از نخبگان صورت گیرد و نه تنها دولت.

دانشجویی پرسید: نظر شما درباره همه زمینه‌ها چیست؟

وی گفت: معنای این جمله این است که یک رییس‌جمهور نمی‌تواند در همه زمینه‌ها تخصص داشته باشد، اما می‌تواند با دیدگاه‌های خود راهبر خوبی باشد.

وی درباره بهترین دولت بعد از انقلاب نیز گفت: واقعا نمی توانم بگویم، دولت مجموعه بسیار پیچیده و گسترده‌ای است.

سعیدی‌کیا درباره واگذاری و خصوصی‌سازی تیم‌های استقلال و پیروزی نیز اظهار کرد: یکی از مشکلات ورزش کشور دخالت زیاد در آن است، دولت باید در این زمینه سیاستگذار، برنامه‌ریز، هدایتگر و حمایتگر باشد، اما نباید این بخش را تنها به یک نفر واگذار کنیم تا استفاده‌های سیاسی و غیره انجام دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اقتصاد ما از افت سرمایه، تولید، اشتغال و افزایش تورم رنج می‌برد، باید بستر فراهم کنیم، البته شعار سال گذشته آن‌چنان که باید عملی نشد. هم‌اکنون 430 هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است که به جای سرمایه‌گذاری صرف خرید سکه و زمین و این کارها می‌شود. باید با ارزشگذاری به سرمایه ایرانی، ثبات مقررات، شفاف بودن مقررات و جلب اعتماد مردم اقتصاد را جراحی کرد.

وی درباره تحریم‌ها نیز اظهار کرد: همه مشکلات از تحریم نیست، برخی به مدیریت برمی‌گردد برای کاهش آثار تحریم‌ها باید به ترانزیت بیشتر توجه و از استراتژیک بودن نقس ایران در منطقه استفاده کنیم.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید آزاداندیشی در دانشگاه و در بین مردم جاری شود، نمی‌توان محیط را بسته اداره کرد، اما نمی‌توان از خط قرمزها هم عبور کرد.

وی با انتقاد از طرح مشاوران جوان ادامه داد: آدم کاردان و با تجربه باید دور میز دولت بنشیند، اما دولت نیز موظف است زمینه رشد جوانان را فراهم کند، مشاور جوان نتیجه مثبت نداشت.

وی درباره هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: این قانون باید حتما اجرا شود اما نه با تزریق نقدینگی، دو دهک اول که توانایی کار ندارد باید پول دربافت کنند که چاره‌ای نیست، اما برای بقیه دهک‌ها باید تامین اجتماعی قوی در نظر گرفت.

سعیدی‌کیا درباره وام ازدواج نیز اظهارکرد: جوانان به جای وام باید از دولت‌ها تسهیلات زمینه ازدواج دریافت کنند.

وی با انتقاد از گرانی، تورم و بیکاری نیز اظهار کرد: باید با پاسداری از صندوق توسعه ملی و پافشاری بر سازوکاری که در کشور وجود دارد موجبات شکل‌گیری سالانه 800 هزار تا یک میلیون شغل در کشور فراهم شود. باید سالانه 20 درصد به صندوق توسعه ملی اضافه شود نه این‌که برداشت کنیم و همین امر اداره قوی دولت را می‌طلبد.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از تورم نیز باید جلوی تزریق نقدینگی به ویژه یارانه‌ها به صورت مصرفی گرفته شود.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به این‌که «فرزندانم در نظام آموزشی داخل کشور درس خوانده‌اند» تصریح کرد: متاسفانه دانشجو دانش را از دانشگاه کسب می‌کند اما زمینه بکارگیری آن در جامعه وجود ندارد.

وی افزود: ایجاد زمینه اشتغال و تولید زمینه بکارگیری رشد فنی دانش را فراهم می‌کند به طوری‌که باید واحدها و دستگاه‌های تولید مجهز به واحدهای تحقیقاتی شوند تا از نظر کمی و کیفی محصولات‌شان رشد کند.

وی به دو مدل و الگوی اقتصادی که در اجرا ناموفق عمل کردند اشاره و اظهار کرد: مدلی موفق است که چارچوب پیشبرد عدالت را به سمت پیشبرد توسعه سوق دهد. البته با حضور افرادی که توانایی کارآفرینی و اداره محیط را دارند، نه فقط بنگاه‌های زودبازده.

سعیدی‌کیا معتقد است: با توجه به این‌که در حال حاضر بانک مرکزی تحت امر است، باید مستقل شود تا از این طریق بتواند بر سایر بانک‌ها نظارت داشته و جوابگو باشد. پول داخل بانک متعلق به مردم است نه دولت که تکلیفی به آن نگاه می‌شود و همین موضوع آفت نظام بانکی در کشور محسوب می‌شود. استقلال دستگاه بانک مرکزی به منظور برنامه‌ریزی مناسب، پاسخگویی و نظارت است به طوری‌که با کاهش تدریجی تکالیف، بانک‌ها به صورت تکلیفی عمل نکنند.

وی تاکید کرد: بستر جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی با اعتمادسازی از طریق شفاف‌سازی و تثبیت مقررات و برخورد صادقانه میسر است. ما در کشور برنامه می‌نویسیم، اما روش پایداری برای اجرای آن نداریم، حتی گاهی برنامه‌ها بر اساس آمال و آْرزوها نوشته می‌شود اما چگونگی عمل به این برنامه‌های تدوین شده وجود ندارد. به عنوان مثال تا زمانی‌که دولت از خودروسازی درآمد دارد، سه مورد حمل و نقل، ترافیک و آلودگی حل نمی‌شود؛ بنابراین باید به این سمت حرکت کنیم که برنامه‌های تدوین شده را به جد به دنبال تحقق آن باشیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92020503437
  • خبرنگار : 71489