محمدرضا باهنر، کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت نهم و دهم در خدمترسانی به مردم خیلی حریص بود؛ این دولت برای خدمت به مردم ولع خاصی داشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدرضا باهنر بعد از ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران با بیان این مطلب افزود: دولتهای نهم و دهم نقاط مثبت و منفی بسیاری داشتند که از نقاط مثبت این دولتها میتوان به حریص بودن این دولت نسبت به خدمتگزاری مردم و همچنین ساده زیستی اشاره کرد.
وی افزود: ساده زیستی این دولت از کانون اصلی دولت یعنی رییسجمهور آغاز میشود و من شهادت میدهم که شخص رییسجمهور به شدت ساده زیست بوده و به اصطلاح هیچ بار و بونهای جمع نکرده است. این دولت یکی از پرکارترین دولتها در سی و چهار سال بعد از انقلاب بوده است. البته نباید این نکته را نادیده بگیریم که دولتهای دیگر نیز کارهای زیادی انجام دادند ولی دولت آقای احمدی نژاد در این زمینه رکورددار بوده است.
وی در ادامه به بیان نقاط ضعف دولتهای نهم و دهم پرداخت و گفت: یک از نقاط ضعف این بود که عملا کاری به خرد جمعی نداشتند و بیشتر به ذهن و حکمیت خودشان اعتماد داشتند. در دولت آنچنان که باید از خرد جمعی بهرهبرداری نمیشد. بیشتر از آنکه حوصله شنیدن را داشته باشند ر حرف میزدند.
باهنر با انتقاد از آن چه «بهم ریختن ساختارهای جامعی که در کشور وجود داشت» خواند، گفت: برای مثال انحلال سازمان برنامه و بودجه که یک مغز متفکر برنامهریزی و هدایت برنامههای کشور بود یکی از اقدامات نادرستی بود که در این دولت صورت گرفت. من نمیگویم که در سازمان برنامه و بودجه اشکالی وجود نداشت؛ بلکه معتقدم برای برطرف کردن این مشکلات نباید صورت مساله را پاک میکرد.
وی با تاکید بر اینکه روحیه خستگی ناپذیری رییس جمهور قابل تقدیراست اظهار کرد: آقای احمدینژاد اقدامات بسیار زیادی را به شخصه انجام میدهد و معتقدند که باید به اندازهی همه وزرا کار کنند. ولی من فکر میکنم که این امر نشدنی است. مدیر موفق کسی است که بتواند تمهیدات خودش را به وسیله دیگران انجام دهد و در صورتی که خودش همه کارها را انجام دهد دیگر نمیتوان او را مدیر موفق دانست بلکه او را باید کارگری موفق دانست.
باهنر خاطر نشان کرد: آقای احمدینژاد شجاعتی خاص داشت که این شجاعت قابل ستایش است، ولی بعضی اوقات این شجاعت به بیباکی تبدیل میشود که این قابل نقد است؛ چرا که بیباکی و شجاعت با یکدیگر فرق دارد. مثلا ایشان در سیاست خارجی معتقد بودند که قطعنامهها نه فلج کننده بلکه ورق پارهاند. در حالی که معتقدم این قطعنامهها تاثیرگذار هستند و حتما فشارهایی را روا میدارند، اما این فشارها هرگز ما را به تسلیم وا نمیدارند.
باهنر در بخش دیگر از صحبتهایش با بیان اینکه در بحث سیاست خارجی طبیعی است که با بعضی از کشورها اختلاف ارزش داشته باشیم و مشکلاتمان نیز هیچ گاه حل نشود گفت: بطور مثال در این مورد مقام معظم رهبری تکلیفمان را در ارتباط با رژیم صهیونیستی مشخص کردند.
وی افزود: در ارتباط با رابطه با آمریکا نیز بحث ما سر اختلاف ارزشهاست. چرا که در آمریکا دو حزب دموکرات و جمهوریخواه بر این باورند که بدون لابی با صهیونیستها نمیتوانند روی کار بیایند؛ بنابراین منافع ما در آمریکا در ارتباط با رژیم صهیونیستی در تضاد است و این تضاد نیز هیچگاه حل نخواهد شد. ولی ما با آمریکا میتوانیم منافع مشترک بسیاری داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، باهنر با اشاره به این که طبق چشمانداز 20 ساله کشور باید با همهی کشورهای دنیا تعامل سازنده داشته باشد تاکید کرد: ما به جز رژیم صهیونیستی که به حساب نمیآوریمش باید با همهی کشورها حتی امریکا تعامل سازنده و مثبتی داشته باشیم و در این مورد منافع ملی خود را محور تصمیمگیری قرار دهیم؛ چرا که در ارتباط با کشورهای دیگر نه قطع ارتباط واجب است و نه برقراری ارتباط حرام است.
نایب رئیس مجلس در ادامه اصل هدفمندی یارانهها را اقدامی ضروری و غیر قابل اجتناب دانست و گفت: دولت نهم و دهم این کار شایسته را به خوبی آغاز کرد، اما در مراحل بعدی اجرای آن از قانون مصوب منحرف شد که این نیز یک سری مشکلاتی به وجود آورد و شیرینی ابتدایی آن را تلخ کرد. من معتقدم به شرط این که مرحله اول هدفمندی یارانهها را آسیب شناسی کنیم میتوانیم مراحل بعدی را انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: اخیرا رئیس جمهور اظهار میکند که مجلس مانع پرداخت مبلغ 250هزار تومان یارانه به مردم است، ولی باید این نکته را ذکر کنم که منابع این کار نه بودجه دولت و نه پول حاصل از فروش نفت است؛ بلکه دولت میخواهد منابع این کار را با گران کردن فرآوردهای نفتی و کالاهای یارانهای تامین کند. به عبارت دیگر دولت 250 هزار تومان به جیب هر شهروند ایرانی میگذارد و از سوی دیگر با افزایش قیمت بنزین و کالاهای یارانهای 500 هزار تومان از جیب دیگرشان بر میدارد که ما مخالف این امر هستیم.
باهنر در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر این که «دولت آقا اجازه» به چه معنا است و چرا شما معتقدید که دولت «آقا اجازه» نیستید اظهار کرد: من معتقد هستم که تمهیدات و نظرات رهبری در جای جای قوانین کشور جاری است و باید جاری باشد. دولت من دولتی است که قانون را دقیق اجرا میکند؛ بنابراین ما تمهیدات رهبری را در جای جای اجرائیات کشور پیاده خواهیم کرد و دیگر لازم نیست برای هر کاری از مقام معظم رهبری اجازه بگیریم؛ چرا که ایشان در قانون اساسی به ما گفتهاند که چه کارهایی باید انجام دهیم. البته این نکته را نباید نادیده بگیریم که در قانون اساسی یک سری اختیارات مطلقهای وجود دارد که طبق آن ولی فقیه اجازه دارد جلوی اجرای یک قانون را بگیرد و یا این که یک حکم فراقانونی اعلام کند. ولی من شهادت میدهم که در طول 30 سال تجربهام در مجلس امام راحل و مقام معظم رهبری به اندازهی انگشتهای دست نیز از این اختیارات مطلقه استفاده نکردهام.
باهنر گفت: بعضیها هستند که کارهایشان را به گردن رهبری میاندازند؛ حال چنانچه نتیجه این کارها خوب شود میگویند که من رئیس جمهور خوبی بودم و اگر در اجرای این کارها اشتباهی صورت بگیرد میگوید که من بیتقصیر هستم و فقط به اوامر رهبری عمل کردم. این در حالیست که من معتقدم اگر در جایی خوب عمل کردیم نتیجهی تلاش همهی نظام است و اگر در جایی اشتباهی رخ داد باید به عنوان رئیس جمهور گردن کج کرد و به اشتباه خود اعتراف کرد. اشکالی ندارد که رئیس جمهور هر ساله بیاید و به خاطر اشتباهاتی که انجام داده است عذرخواهی کند.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه من مقلد مقام معظم رهبری هستم و دستورات ایشان را واجبالعطاعه میدانم گفت: مقام معظم رهبری مرجع تقلید من است ایشان رهبر انقلاب هستند و طبق اصل 110 قانون اساسی چه مجلس و چه دولت موظف است که زیر نظر ایشان عمل بکند.
باهنر در ارتباط با اظهارنظرهایش درباره محمد خاتمی گفت: بعضیها سعی دارند اسامی مختلف را به عنوان سران فتنه اعلام کنند. اینها سعی دارند جمع سران فتنه را افزایش دهند. حتی بیمیل نیستند که 13 میلیون نفری که به آقای موسوی رای دادند را فتنهگر بنامند.
باهنر ادامه داد: من با اصلاحطلبان هیچگاه در یک حزب نبوده و نخواهم بود. امام معتقدم که نباید همه اصلاحطلبان را با چوب فتنه راند. من آقای خاتمی را جزو فتنهگران نمیدانم، اما معتقدم ایشان در جریان فتنه وظیفهاش را در قبال نظام انجام نداد. البته ایشان در موارد بسیار زیادی تلاش کردند که این وظیفه را جبران کنند، ولی من احساس میکنم اقدامات ایشان کافی نبوده و باید سکوت معنا دارشان را به نحو دیگری جبران کنند.
وی در پاسخ به اظهارنظر یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه در شرایطی که هیچکدام از اصلاح طلبان در انتخابات حضور ندارند و این باعث کاهش مشارکت مردم میشود، اظهار کرد: در این انتخابات اصلاحطلبان کاندیدای زیادی دارند؛ آقایان عارف، جهانگیری، شریعتمداری و روحانی از کاندیدای اصلاحطلبان هستند.
باهنر در پایان گفت: من انتخابات را سه قطبی میدانم. یکی اصلاحطلبان، قطب دیگر رییسجمهور و تابعینش و قطب دیگر اصولگرایان که اصولگرایان خود ممکن است به قطبهای دیگری تقسیم شوند.
انتهای پیام