پورمحمدی: یارانه روحانیون، هنرمندان و ورزشکاران باید افزایش یابد

یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز روحانی بودن نه امتیاز زیادی ایجاد می‌کند نه امتیاز منفی است، اگر فرد روحانی شرایط و مختصات عمومی مورد نظر جامعه را داشته باشد، رجحانی خواهد داشت.

یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز روحانی بودن نه امتیاز زیادی ایجاد می‌کند نه امتیاز منفی است، اگر فرد روحانی شرایط و مختصات عمومی مورد نظر جامعه را داشته باشد، رجحانی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی بعداز ظهر امروز در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: به نظر من امروز خودآگاهی قابل اتکایی در جامعه شکل گرفته که مردم به‌راحتی به نفع یا ضرر کسی رای نمی‌دهند، روحانی بودن نه امتیاز زیادی است نه یک امتیاز منفی، چهره روحانی اعتماد بیشتری ایجاد می‌کند.

وی گفت: در فضایی ادعا می‌شد که یکسره انتقاد می‌کنم، درست است اما مسوولیتم در سازمان بازرسی، نقد دولت، بیان اشکالات و تذکر به دولت بوده و هست، اما چون ما در جامعه نقدپذیر نیستیم، قصدم ایجاد یک چهره‌نقدکن و منتقد از دستگاه نظارتی بود، این نبود که فقط بخواهیم جلوه سیاسی به کار بدهم.

وی با رد این‌که به دلیل فشارها نقد به عملکرد دولت را تعدیل کرده باشد، گفت: ما همان روال قدیم را داریم، اگر بنابود با تهدید و حرف کنار برویم که مسوولیت قبول نمی‌کردیم، این حرف‌ها هم مربوط به دیروز و این مقطع نیست.

پورمحمدی وزارت کشور دوران مدیریت خود را «از قوی‌ترین وزارت کشورهای دوران جمهوری اسلامی» ارزیابی و تاکید کرد: به‌حتم ما عملکرد قابل دفاع و ارایه‌ای در آن زمان داشتیم، دستاوردهای ارزشمندی را به‌دست آوردیم.

وی با بیان این‌که تمرکزش در موضع ریاست‌جمهوری بر مسایل اقتصادی و پس از آن فرهنگی قرار خواهد گرفت، گفت: هر تحولی که بخواهد ایجاد شود نیازمند تحول در تولید است، باید تمرکز را برتولید گذاشت، باید جلوی پرت هزینه‌ها را گرفت و هزینه‌ها را کاهش داد و دولت را تا حد امکان کوچک کرد.

وی گفت: ما به طیف‌های نیازمند که سه دهک را شامل می‌شوند، یارانه را اختصاص خواهیم داد، یارانه باید در این طیف‌ها افزایش داشته باشد، این دهک‌ها شامل بخش فعال و مولد هم می‌شود، جامعه فرهنگ‌ساز، روحانی، هنرمند، ورزشکار، این‌ها درآمد مکفی ندارند و باید یارانه آنان افزایش یابد.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری «افزایش اعتماد در طبقه متوسط و پایین جامعه» را یکی از اولویت‌های خود برشمرد و در این راستا «تقویت تامین اجتماعی» را مد نظر قرار داد و گفت: بخش مهم دیگر در جامعه بخش تولید است، تولید پایدار، اشتغالزا، رقابتی و تولیدی که بتواند نیازهای تهدید شونده کشور را تامین کند، نیازمند حمایت است.

وی با بیان این‌که «با اجرای برنامه‌های اقتصادی می‌توان جلوی رشد تورم و رکود موجود را گرفت»، «کاهش قیمت‌ها» را یک مطالبه عمومی و مد نظر خود بیان و اظهار کرد: باید درآمد کسب شده توسط بخش زیادی از جامعه مکفی شود، تعداد زیادی شغل ندارند، این‌ها همه در قالب برنامه‌های اقتصادی و مشخصی دیده شده است.

وی در موضوع مقابله با مفاسد اقتصادی گفت: این‌که اجازه بدهیم یک فسادی ایجاد شود و بعد با آن برخورد کنیم،‌ نعل وارونه زدن است، باید روشی را به‌کار گرفت که جلوی ایجاد فساد را در هر بخش خصوصا در حوزه اقتصادی بگیرد.

پورمحمدی با اشاره به این‌که «برنامه‌هایی برای پیشگیری از وقوع فساد در بخش‌های مختلف دارم»، گفت: یکی از مهمترین برنامه‌ها، اصلاح نظام اداری، نظام مالیاتی، نظام بیمه‌ای و نظام تامین اجتماعی با استفاده از روش‌های نوین است.

وی خود و دولت آینده مد نظر خود را در سیاست خارجه تابع سیاست‌های کلان نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: طراحی و تبیین تمام سیاست‌های خارجی با رهبری است و ما اجرا کننده آن سیاست‌ها هستیم.

وی مذاکره با آمریکا را نیز تابع همین سیاست‌ها دانست و گفت: مذاکره و رابطه زمانی ارزشمند است که منافع ما تامین شود، اگر این شرایط فراهم شود، رهبری هم تدبیری خواهند فرمود و ما به‌عنوان کارگزاران از یک لحظه فرصت هم غفلت نمی‌کنیم، اما امروز آمریکا بیشتر از ما نیازمند رابطه است، اگر قرار باشد امتیازی بدهیم باید یک یا دو امتیاز بگیریم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر جهاد سیاسی و اقتصادی مد نظر مقام معظم رهبری شکل بگیرد، تحول در درون جامعه داشته باشیم، قدرت چانه‌زنی پیدا خواهیم کرد.

یکی پرسید: آیا در صورت کسب رای از آقای احمدی‌نژاد در دولت استفاده می‌کنید؟

پورمحمدی پاسخ داد: این عرف و جالب نیست،‌ البته ایده و نظرات ایشان استفاده می‌شود، اما باید شان و حرمت مدیران ارشد دولت‌ها در نظام جمهوری اسلامی را حفظ کرد. به حتم در حلقه اول هیات دولت از دوستان اصولگرا بهره‌خواهم برد اما مجموعه دولت هزاران پست تخصصی دارد و الزاما نباید در به‌کارگیری افراد سلایق سیاسی را مد نظر قرار داد، اکنون هم در حوزه اداری به سلایق سیاسی افراد کاری نداریم، به‌عنوان رییس‌جمهور حق نداریم که از یک موضع سیاسی حمایت کنیم، رییس‌جمهور متعلق به همه مردم و همه کشور است.

وی گفت: در این دوره از انتخابات رویدادهایی مشابه فتنه 88 را در کشور شاهد نخواهیم بود، اما اگر هم اتفاق بیفتد، قابل مدیریت است.

وی تصریح کرد: طراحی طبقاتی را در کسب رای قبول ندارم، این کار مفید نیست، ما باید پیام همبستگی، محبت و همگرایی را در کشور تسری بخشیم، طیف‌های مختلف جامعه نیازهای متفاوتی دارند و مساله اول همه طیف‌ها اقتصاد است بعد هم مسایل فرهنگی.

پورمحمدی گفت: درست است که مسایل اقتصادی طبقه متوسط و ضعیف را مستقیم و بیشتر تحت تاثیرقرار می‌دهد، اما طیف مرفه جامعه هم نمی‌تواند از این نیاز به‌راحتی بگذرد، مخاطب من و برنامه‌های اقتصادی‌ام همه طیف‌های جامعه هستند.

وی گفت: تفکیک جنسیتی را از زوایای مختلف باید نگاه کرد، بعضی از نقاط جهان امروز فضاهای آموزشی که قبلا مختلط بوده را جدا کرده‌اند، حتی در دانشگاه‌ها، اگر تعداد دانشجویان دختر و پسر، به‌حد کافی برای تشکیل یک کلاس باشد و امکانات هم اجازه بدهد، چه اشکالی دارد. دختران و پسران در کنار هم که قرار می‌گیرند، ملاحظاتی دارند، این حرف‌ها تعارف که ندارد، اما با تفکیک جنسیتی با نگاه بسته و مرز‌بندی‌های غلط مخالف هستم. اگر تفکیک جنسیتی منجر به رشد علمی شود، خوب و پذیرفتنی است اما در قالب و قاعده خود.

وی برگزاری زودهنگام امتحانات دانشگاه‌ها را یک راه‌حل برای جلوگیری از بروز مشکل در طولانی شدن ترم تحصیلی امسال دانست و با رد این‌که این تصمیم برای پیشگیری از حضور دانشجویان در عرصه مسایل سیاسی است، خاطرنشان کرد: من در جریان این تصمیم تاحدودی هستم، ارتباطی با آن خاطره(فتنه 88) ندارد، امسال دست وزارت علوم تاحدودی بسته شده است. انتخابات این دوره به حتم به دور دوم کشیده خواهد شد. در این صورت ممکن است ترم تحصیلی و امتحانات پایان ترم دانشجویان به تیرماه و حتی ماه رمضان برخورد کند که مناسب نیست. مسوولان به‌دنبال آن هستند که دانشجویان و فضای دانشگاه را با مسایل سیاسی بیشتر درگیر کنند.

پورمحمدی درباره احتمال حضور خاتمی در این دوره انتخابات نیز گفت: طبق اخبار خودشان، احتمال حضور آقای خاتمی نیست، اما اگر حضور پیدا کنند، به‌حتم به‌عنوان یک رقیب جدی وارد مبارزه انتخاباتی خواهیم شد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در یک نشست خبری در بوشهر هم گفت: بسیاری از آسیب‌های کشور ناشی از بی‌قانونی‌، بی‌نظمی‌ و بی‌برنامگی است که به این موارد، بداخلاقی هم اضافه شده است.

وی با اشاره به زلزله در این استان، گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سوابق زیادی در عرصه بازسازی مناطق زلزله‌زده دارد، ولی باید تقاضا کنیم که به کیفیت بیشتر توجه کنند. زیرا که برخی از ساختمان‌های ساخته شده توسط بنیاد مسکن نیز تخریب شده است. ساخت‌وساز کشور یک دغدغه عمومی است و ما همچنان با کیفیت پایین ساخت و ساخت مواجه هستیم. گاهی مصالح دارای کیفیت هستند ولی نظارت نظام مهندسی پایین است که منجر به این حوادث می‌شود.

وی سطح خدمات به آسیب دیدگان زلزله را مناسب توصیف کرد و گفت: سرعت فعالیت‌ها قابل قبول است. ولی جا داشت که آواربرداری با سرعت بیشتری انجام شود. برخی خانوارها از اقدامات تیم‌های کمکی که از استان‌های همجوار به اینجا آمده بودند، انتقاد داشتند.

پورمحمدی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که شما مطرح کردید که ائتلاف اکثریت اصول‌گرایان و ائتلاف پیشرفت قرار است به تفاهم برسند، اما به نظر نمی‌رسد اعضای این ائتلاف‌ها بخواهند به نفع هم کنار بکشند؟ گفت: آنچه من گفتم و تاکید می‌کنم این است که در ائتلاف پنج نفره قرار است تا زمان ثبت‌نام به نظر واحد برسیم. دوستان ائتلاف سه نفره هم ظاهرا قرار است به این موضوع برسند. اگر بعد از ثبت‌نام آرایش سیاسی اقتضای ائتلاف نهایی داشت، به ائتلاف می‌رسیم. مکانیزم اجرایی این ائتلاف وفای به عهد است و قانون الزام‌آوری در انتخابات وجود ندارد. ساختاری که بخواهد الزام بیاورد نه بین اصلاح‌طلبان و نه بین اصول‌گرایان وجود ندارد.

این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری در مورد شعار انتخاباتی‌اش، گفت: باورم این است که تحول در جامعه ما نیازمند نظم، برنامه و قانون‌مداری است. الان بسیاری از آسیب‌های کشور ناشی از بی‌قانونی‌، بی‌نظمی‌ و بی‌برنامگی است که به این موارد، بداخلاقی هم اضافه شده است. راه حل این است که از این مسیر انحرافی برگشته و به اخلاق و قانون باز گردیم. از این جهت شعار قانون را مطرح کردم. هدف از برنامه ما این است که دولت قانونمند شود

وی ادامه داد: در دولت قانونمند مردم ثروتمند خواهند شد که دیگر نیازمند یارانه نباشند، البته ما یارانه‌ها را افزایش خواهیم داد ولی قرار نیست مردم تا آخر با یارانه زندگی کنند. اگر دولت قانونمند شود و توان مالی مردم بالا برود، حتما کشور توانمند خواهد شد و می‌توانیم دیپلماسی خود را تقویت کنیم. امروز قدرت در دنیا اول اقتصاد و دوم انسجام و وحدت آن ملت است که اگر وجود داشته باشد، دیپلماسی هم موفق عمل خواهد کرد.

این عضو ائتلاف اکثریت اصول‌گرایان در پاسخ به سوالی در مورد انتقادات وی از برنامه‌های دولت، گفت: انتقادات من اخیرا نبوده است. وظیفه من نقد فعالیت‌های دولت است. به عنوان رییس سازمان بازرسی نقاط منفی و آسیب دولت را تذکر داده و نقاط مثبت آن را تقدیر می‌کنیم. انتقادهای بنده همیشه مستند است؛ بنابراین ژست انتخاباتی نیست.

پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که برنامه شما در زمینه اقتصادی و تحریم‌ها چیست؟ خاطرنشان کرد: اقتصاد، بحث اول مملکت است. بدون تردید دولت آینده باید تمام فعالیت‌های خود را حول توسعه و پیشرفت اقتصادی متمرکز کند. محور اقتصاد نیز تولید است و سرمایه‌ها باید به سمت تولید سوق داده شود. اگر به اقتصاد هوشمندانه با برنامه‌ریزی دقیق پرداخته شود، می‌توانیم گام‌های بلندی در حوزه فرهنگی، خدماتی و نیازهای اجتماعی برداریم. اقتصاد رکن تحول و عبور از شرایط فعلی است. در برنامه‌هایم به اقتصاد بسیار توجه شده است. این برنامه به صورت عمومی منتشر شده و در دسترس عموم قرار گرفته است.

وی درباره وضع فعلی مطبوعات و نگاه نسبت به مطبوعات بعد از رسیدن به کرسی ریاست جمهوری، اظهار کرد: این تحلیل را قبول ندارم که مثلا اکنون به مطبوعات ظلم می‌شود. برخی برخوردها درست نیست ولی این که کلی گفته می‌شود به مطبوعات ظلم شده است، آنقدر الان مطبوعات و رسانه‌ها در گرایش‌های سیاسی مختلف داریم که منجر به فضای آزاد انتقاد شده و تا امروز هیچ‌گاه دولت این قدر زیر ذره‌بین نبوده است. مطبوعات آزاد لازمه پیشرفت کشور است. رسانه‌ها هستند که دولت را پاسخگو می‌کنند. با رسانه‌های آزاد اعتمادسازی عمومی می‌شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: باید به اقتصاد کشور به طور جدی پرداخت. امروز اقتصاد کشور به توسعه زیرساخت‌ها نیاز دارد نه به گسترش خدمات. خدمات هزینه‌بر و تولید ظرفیت‌ساز است. برای این که اقتصاد کشور رشد کند باید به استان‌هایی که ظرفیت تولید دارند بیشتر توجه شود.

این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: ان‌شاءالله مسوولان با دغدغه و حواشی کم، انتخابات را برگزار کنند. برخی حرف و حدیث‌ها وجود دارد ولی نهادهای نظارتی نظارت می‌کنند.

وی در پاسخ به سوالی که ملاک شما برای تعیین استاندار چیست؟ گفت: در دولت نهم، در تعیین استانداران سهمی داشتم که همان سهم من نگاهم را نشان می‌دهد. بنده سعی کردم اگر چهره توانمند بومی وجود داشت، آن را به عنوان استاندار معرفی کنم، بسیاری از مدیران فعلی را افراد شایسته و توانمند می‌دانم و اگر مورد اقبال مردم قرار دارند حتما در سیستم باقی خواهند ماند. چرا که از نظر فکری و سلیقه سیاسی مشکلی با همدیگر نداریم.

پورمحمدی در مورد این که آیا کابینه شما مشخص است؟ بیان کرد: در صورت پیروزی تا حد زیادی افراد اصلی کابینه‌ام را مشخص کرده و یا حداقل دایره را محدود کردم. اما واقع امر این است که طیف گسترده‌ای از نیروها بین کاندیداها مشترک هستند و مایل نیستند اسم‌شان مطرح شود و برخی‌ نیز به دلیل این که قرار است با دیگر کاندیداها همکاری کنند، حاضر نیستند نامشان از سوی کاندیدای دیگر برده شود. از این جهت احتیاط می‌کنیم که اسمی از افراد نبریم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چند درصد احتمال موفقیت در انتخابات دارید؟ گفت: از امید بپرسید و از احتمال نپرسید. امیدمان زیاد است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92020302398
  • خبرنگار :