باهنر: در کابینه‌ام از وزرای دولت خاتمی هم استفاده می‌کنم

محمدرضا باهنر اظهار کرد: وضعیت کشور هم از لحاظ شرایط داخلی و درگیری‌ها و مسائل پیش آمده و هم از لحاظ جبهه بین‌المللی و تعاملات با دنیا در شرایط ویژه‌ای است.

محمدرضا باهنر اظهار کرد: وضعیت کشور هم از لحاظ شرایط داخلی و درگیری‌ها و مسائل پیش آمده و هم از لحاظ جبهه بین‌المللی و تعاملات با دنیا در شرایط ویژه‌ای است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نایب رییس مجلس شورای اسلامی که در یک نشست خبری در محل خبرگزاری فارس سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور تعدد کاندیداهای ریاست جمهوری هم می‌تواند یک فرصت باشد و هم می‌تواند به یک تهدید تبدیل شود، اما چیزی که مشخص است در شرایط فعلی این تعدد یک فرصت است.

وی افزود: البته اگر این تعدد تا انتخابات و نزدیک شدن به زمان رای‌گیری باقی بماند، شاید تبدیل به یک تهدید شود؛ چرا که جهت‌گیری و آرای مردم پراکنده خواهد شد؛ اما از این جهت که نظام توانسته است ظرفیت‌سازی خوبی برای خود بکند می‌تواند یک نکته‌ی مثبت باشد؛ چرا که در گذشته افرادی که بتوانند در عرصه‌ی انتخابات عرض اندام کنند بسیار محدود بودند.

این عضو ائتلاف پنج‌گانه با اشاره به لزوم حضور منسجم گروه‌ها در انتخابات گفت: من به‌شخصه معتقد به پیمان ائتلاف خود هستم و اگر در ائتلاف به کاندیدایی غیر از من برسیم کنار خواهم رفت و در مقابل، اگر کاندیدای اول ائتلاف بنده باشم این انتظار را دارم که دوستان دیگر به نفع من کنار بکشند.

وی هم‌چنین در مورد اولویت‌ها و برنامه‌های دولت احتمالی خود گفت: متاسفانه آفتی که در کشور وجود دارد بی‌توجهی به برخی از نهادها و ارکان مهم کشور است؛ به طوری که ما مشاهده می‌کنیم سازمان‌هایی مانند سازمان مدیریت و یا شورای پول واعتبار یا از اعتبار ساقط شده‌اند یا تاثیر چندانی در روند تاثیرگذاری کشور ندارند که بر این اساس قطعا مهم‌ترین اولویت من در دولت احتمالی، احیای این نهادها است.

باهنر افزود: در حوزه‌ی روابط خارجی نیز با محور قرار دادن منافع کشور به دنبال تعامل با کشورهای دیگر هستیم و به نظر می‌رسد در شرایط فعلی این ظرفیت به طور کامل مورد بهره‌برداری قرار نگرفته و ما می‌توانیم با کشورهای دیگری نیز مراودات سازنده‌ای داشته باشیم که اکثریت کشورهای دنیا را تشکیل می‌دهند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: آفتی که در کشور وجود دارد و اگر ادامه پیدا کند می‌تواند تبدیل به ناهنجاری شود عدم توانایی استفاده از ظرفیت‌های نظام برای رسیدن به اهداف کلی کشور است و برخی از بداخلاقی‌ها از این جنس نیز زمینه‌ی مشکلات زیادی را برای کشور فراهم نموده که در این میان مسوولین مقصر بوده‌اند و من فکر می‌کنم می‌توان با یک برنامه‌ریزی درست از ظرفیت‌ها و توانایی‌های گروه‌های مختلف برای پیشبرد اهداف کشور استفاده کرد.

وی ادامه داد: در مورد جریانات اصلاح‌طلب این اعتقاد را ندارم که مجموعه‌ی اصلاح‌طلبان به عنوان فتنه‌گر معرفی شوند؛ چرا که در جریانات سال 88 بخش کوچکی از اصلاح‌طلبان آتش‌بیار معرکه بودند و اگر بخواهیم همه‌ی آنها را فتنه‌گر بنامیم بی‌انصافی است و من ممکن است در کابینه خود از وزرای دولت آقای خاتمی نیز استفاده کنم و مهم این است که در دولت آینده کارآمدی مجموعه‌ی قوه مجریه مورد توجه باشد.

باهنر با انتقاد از صحبت‌های اخیر رییس‌جمهور در سفر استانی به استان خوزستان تصریح کرد: این سوال مطرح است که چرا ایشان اسناد در اختیارش از برخی افراد را نگهداشته و آنان را در اختیار نهادهای مرتبط قرار نداده تا به صورت قانونی با آن‌ها برخورد شود؟ اما مشخص است که باید اخلاق و جایگاه ریاست جمهوری رعایت شود.

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آینده در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با فعالیت‌های انتخاباتی دولت اظهار کرد: این‌که دولت می‌تواند کاندیدا داشته باشد یا خیر کاملا روشن است و قطعا دولت و احزاب وابسته به آن این حق را دارند که کاندیدا معرفی کنند اما آن‌چه که جرم به حساب می‌آید استفاده از منابع دولتی و یا تریبون‌های دولت به نفع کاندیدایی خاص است که باید با آن برخورد شود.

باهنر در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با چگونگی پی‌گیری هدفمندی یارانه‌ها و طرح پرداخت 250 هزار تومان توسط دولت به افراد جامعه گفت: دولت می‌تواند این 250 هزار تومان را پرداخت کند؛ به شرطی که 500 هزار تومان را از جیب دیگر مردم بردارد و ما فکر می‌کنیم این موضوع بار تورمی زیادی را به کشور وارد می‌کند و برای اقتصاد کلان و اقتصاد خانوارها قابل تحمل نیست. اما چیزی که من فکر می‌کنم می‌توان از رهگذر هدفمندی یارانه‌ها به آن دست یافت این است که برخی امکانات مانند حذف هزینه‌ی درمان یا بیمه بیکاری در گام‌های بعدی هدفمندی یارانه‌ها مورد توجه است.

وی با اعتقاد به این‌که مهم‌ترین ضعف دولت کنونی نداشتن یک هدف کلان و از کار انداختن ساختارهای اداری است، افزود: متاسفانه ما در دولت نهم و دهم شاهد آن بودیم که برخی از نهادهای اجرایی و حتی هیات دولت از اختیارات مناسب برخوردار نبودند و همه‌ی کارها به صورت دستوری انجام می‌شد و علاوه بر این نه در اقتصاد و نه در فرهنگ و سیاست یک برنامه‌ی راهبردی و سند چشم‌انداز وجود نداشت؛ در حالی که کلیت نظام چه در برنامه‌های توسعه‌ای و چه در سند چشم‌انداز 20 ساله این برنامه‌ها را دارد و لازم است تا دولت‌های آینده با توجه به این اسناد بالادستی و ضرورت تدوین یک برنامه‌ی بلندمدت و استفاده از همه‌ی بازوهای اجرایی، این نقاط ضعف را مرتفع کنند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مساله‌ی مهم دیگر این است که گرانی و تورم که ریشه در نقدینگی بالای جامعه دارد و در دولت فعلی به اوج خود رسیده است باید کنترل شود و این کنترل دو بخش خواهد داشت؛ بخش اول یک تورم حدود 20 درصدی است که ریشه در مسائل ساختاری کشور دارد و موضوع دوم تورم 20 درصدی دیگری است که اضافه بر تورم ساختاری بر کشور وارد شده است که می‌توان با یک برنامه‌ریزی درست و اصولی در کوتاه‌مدت حذف شود و مشکل ساختاری نیز با یک کار کارشناسی 3 الی 4 ساله قابل اصلاح است.

باهنر در پایان با اشاره به وجود کاندیداهای متعدد در عرصه‌ی انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا آن‌جا که بنده اطلاع دارم هیچ جریان و ائتلافی جز جبهه پایداری کاندیدای نهایی خود را معرفی نکرده است و شاید تا زمان رای‌گیری، تعدد کاندیداها کمی کاهش یابد اما توصیه‌ی من به جریانات دیگر مانند ائتلاف 1+2 این است که یک کاندیدای واحد معرفی کنند و همکاران بنده در فراکسیون‌های مجلس نیز این توصیه را از من بپذیرند که به صورت فراکسیونی از کسی حمایت نکنند اما می‌توانند به صورت شخصی به عنوان یک نماینده فردی را معرفی و از برنامه‌های او حمایت کنند.

همچنین مراسم پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، روز گذشته در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، باهنر دراین جمع دانشجویی با تاکید بر اینکه در سطح قوه مجریه و اداره‌ی کشور باید کارآمدی مطرح باشد، چالش‌های مهم کشور را خانوار، گرانی و اشتغال خواند.

نایب رئیس مجلس ابراز عقیده کرد:حداکثر 30 تا 40 درصد از مشکلات کشور مربوط به تحریم‌هاست و بقیه به ناکارآمدی‌های اداری در اجرای برنامه‌های توسعه کشور برمی­‌گردد.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری، در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص ائتلاف 5 نفری اصولگرایان و انتخاب فرد اصلح از طریق نظرسنجی پاسخ داد: اصول گرایان در ائتلاف به یک ساز و کار مشترک می رسند و باید به اصلح مقبول برسیم که در دموکراسی رای بیاورد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره‌ی جریانات بعد از انتخابات سال 88 اظهار کرد: مشکل با تندروی‌های بعد از انتخابات بود. در مجلس هشتم 50 نفر اصلاح‌طلب حضور داشتند ولی هیچ کدام جزء فتنه‌گران محسوب نمی‌شوند.

وی تصریح کرد: اصلاح‌گران یک جریان فکری با نکات مثبت و منفی‌اند مواضع اصولگرایان کاملا با آنها متفاوت است. از سویی نیز نمی توان 13 میلیون رای دهنده را با چوب فتنه‌گری راند.

باهنر در خصوص برنامه اقتصادی خود گفت: سالی 1میلیون و 100هزار شغل باید ایجاد کرد تا نرخ بیکاری افزایش نیابد و ثابت بماند. در سال گذشته تنها 500 هزار شغل در کشور ایجاد شده است. نباید شعار ایجاد 2.5میلیون شغل در سال را بدهیم.

وی درباره رابطه با کشورهای دنیا افزود: همانطور که در چشم اندازها ترسیم شده است باید با همه‌ی کشورها تعامل داشته باشیم. باید هم اخم کرد و هم لبخند زد.

وی همچنین درباره عملکرد دولت در برابر مجلس گفت: تاجایی که امکان داشت و مفید واقع بود، امور را اصلاح کردیم و جلوی دولت را گرفتیم.استیضاح دولت همچون طلاق است که تنها در روز مبادا از آن استفاده می ‌شود.چرا که تغییر مدیریت و عدم ثبات مدیریت ضررهای بسیاری برای کشور دارد و باید تلاش کرد که در نقطه تعادل حرکت کنیم.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری، داشتن فهم بالا، قدرت جمع بندی و استفاده از خرد جمعی را از ویژگی‌های مهم رئیس جمهور برشمرد و در ادامه بیان کرد: مسئولین دولت باید لایحه‌هایی که در مجلس به قانون تبدیل شده است را اجرا کنند.

وی در خصوص رابطه‌ی خود با مقام معظم رهبری نیز پاسخ داد: کسی که منویات رهبری را اجرا کند نیاز به "اجازه" ندارد و بی‌مسئولیتی خود را به سایر دستگاه‌ها نسبت دادن به مصلحت نظام جمهوری اسلامی نمی‌­باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92020301839
  • خبرنگار : 71184