محسن رضایی:

وارد ائتلاف‌های جدید نمی‌شوم/ادامه مذاکرات هسته‌ای طولانی به نفع ما نیست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تحریم‌ها مهمترین عامل شرایط سخت اقتصادی کشور هستند که دولت و مردم باید در کنار هم آن را چاره کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تحریم‌ها مهمترین عامل شرایط سخت اقتصادی کشور هستند که دولت و مردم باید در کنار هم آن را چاره کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، محسن رضایی در جمع صنعتگران زنجان اظهار کرد: مشکلات اقتصادی در حال حاضر مهمترین مساله کشور به‌شمار می‌آید؛ به طوریکه متاسفانه در حال حاضر شاهد کاهش قدرت خرید و بیکاری جوانان هستیم.

وی با اشاره به اینکه "تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نیز تحت تاثیر مشکلات اقتصادی کشور تحت فشار هستند"، افزود: دلیل تحریم ایران از پای درآوردن نظام و مردم انقلابی کشور هستند. آنها به دنبال این هستند که با اعمال فشار ایران را در مذاکرات شکست دهند و نظرات خود را تحمیل کنند که قطعا چنین چیزی را نمی‌پذیریم.

رضایی با تاکید بر اینکه "تحریم‌ها نباید مانع کار و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای در کشور شود"، تصریح کرد: ضعف اقتصادی تهدید جدی برای کشور به‌شمار می‌رود و باید اذعان کرد دولت به تنهایی نمی‌تواند در این عرصه موفق باشد بلکه نیاز به نیروی عظیم مردمی در این عرصه دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "کشور نیاز به نوسازی اقتصادی دارد"، تاکید کرد: اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی یکی از بهترین راهکارهایی است که مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند و دولت‌ها باید به این نکته توجه داشته باشند. اولین راهکار برای نوسازی اقتصادی بهبود محیط کسب و کار است.

وی شرایط کسب و کار در ایران را سخت دانست و گفت: بنگاه‌های اقتصادی در ایران معجزه می‌کنند که در این شرایط سخت به فعالیت خود ادامه می‌دهند. محیط های کسب و کار به مثابه موجودی زنده هستند که در شرایط سخت از بین می‌روند و باید مراقب زیادی از این فضا کرد. معتقدیم هر محیط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌تواند یک فضای کسب و کار باشد و باید از این شرایط استفاده کرد.

رضایی با تاکید بر لزوم حمایت قاطع از کارآفرینی و اشتغال در کشور تصریح کرد: یکی از راه‌ها، ایجاد فدرال اقتصادی و واگذاری اختیارات اقتصادی به استان‌ها در بخش‌های مختلف کشاورزی، تجارت، بهداشت، درمان و سلامت است. شرایط فعلی اقتصاد دلایل مختلفی دارد و تحریم‌ها مهمترین عامل شرایط سخت اقتصادی است. یکی دیگر از مشکلات، سوءمدیریت است و در صد سال اخیر هیچگاه هیچ اقتصاددانی در بخش دولتی حضور نداشته و دولت و کارآفرین با یکدیگر غریبه هستند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ایران سه دوره تورم جدی را در 40 سال اخیر تجربه کرده است، یادآور شد: در سال‌های 43 تا 53 کشور بدلیل کارآفرینی بخش خصوصی شاهد رشد خوبی بود، ولی در سال 53 که یک‌باره درآمدهای نفتی چند برابر و دولت وارد عرصه اقتصادی کشور شد، آسیب جدی به این بنگاه‌ها وارد شد و شاهد یک موج تورم در جامعه بودیم. در سال‌های 73 و 74 نیز شاهد موج تورم بودیم و موج سوم نیز از سال گذشته شروع شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در کنار تحریم اقتصادی و سوءمدیریت باید به ساختار اقتصادی ایران که مبتنی بر صادرات تک محصولی و همچنین موج ورود کالاهای چینی است که طی چند سال اخیر کشور ما را به شدت تحت تاثیر قرار داده اشاره کرد.

رضایی با تاکید بر اینکه "در شرایط موجود دولت آینده‌ساز می‌تواند مسائل کشور را حل کند"، گفت: باید نهادهای اقتصادی، بار دیگر معماری و مدیریت شود تا از اوج فشار بر مردم کاسته شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با تاکید بر اینکه "کشور در شرایط حساسی قرار دارد"، تصریح کرد: راه حل عبور از این بحران و مقابله با مشکلات و تحریم‌ها صداقت از سوی مسئولان و فداکاری از سوی مردم است و باید با درایت کامل با گرانی برخورد شود.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: چون مردم از نظر اقتصادی تحت فشار هستند، کارآمدی دولت مهمتر از مسائل جناحی است. بنابراین باید یک دولت کارآمد بر سر کار بیاید تا شرایط به نحو مطلوب مدیریت شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "ائتلاف‌های جدید می‌توانند سرآغاز تفرقه در کشور باشند"، تصریح کرد: وارد ائتلاف جدید نمی‌شوم چون ائتلاف‌هایی به این شکل ممکن است سرآغاز تفرقه جدید باشند.

وی با تاکید بر اینکه "در عرصه انتخابات نیاز به رقابت جدی وجود دارد"، گفت: اجماع اصولگرایان را در معرفی کاندیدا قبول ندارم، زیرا در عرصه انتخابات نیاز به رقابت جدی داریم ولی موافق کمتر شدن کاندیداها هستم.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفت: مذاکرات هسته‌ای هیچ فلسفه‌ای نداشته و آمریکا دنبال وقت‌کشی است، زیرا در مذاکرات اخیر ایران چند پیشنهاد سازنده داد تا بازی برد - برد تحقق یابد اما آنان به هیچ‌وجه روی برد وارد گفت‌وگو نشدند و در این شرایط ادامه مذاکرات طولانی به نفع ما نیست، بلکه باید مذاکرات کارآمد باشیم.

وی به چالش‌های جوان ایرانی در افق 1404 اشاره کرد و افزود: در ده سال آینده سن نسل اول و دوم انقلاب هفتاد سالگی را پشت سر خواهد گذاشت و این حرف به معنای آن است که تنها ده سال زمان فرصت داریم تا نسل سوم و چهارم انقلاب را برای آینده کشور آماده کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "متاسفانه دولتمردان در سال‌های گذشته از امیدهای آینده یعنی نسل جوان غفلت ورزیده‌اند که باید به این مهم توجه ویژه مبذول داشت"، به دغدغه‌های نسل گذشته با امروز اشاره کرد و گفت: نسل اول و دوم انقلاب فاکتورهای امنیت، دفاع و سیاست را مشغله اصلی خود قرار داده بود، اما نسل کنونی بیشترین دل‌مشغولی خویش را به زندگی، فرهنگ، ثروت اختصاص داده است.

رضایی با بیان اینکه "مشکل عمده نسل گذشته در انتقال آرمان‌ها، ارزش‌ها و تجربیات خویش به نسل حاضر است که در این حیطه نیازمند نزدیکی خط مشی‌های این دو نسل به یکدیگر هستیم"، امور اجتماعی را مهمترین مساله جوانان کشور قلمداد کرد و افزود: در حیطه امور اجتماعی، اقتصاد در معیشت و فرهنگ، از تفریح تا مسائل ارزشی، قابل طرح و بررسی است؛ ارزش پولی 45 هزار تومان امسال با 15 هزار تومان سال گذشته برابری می‌کند که همین امر، فشار معیشتی غیر قابل باوری را بر جوانان تحمیل می‌کند و باید برای حل آن به فکر چاره بود و یا بیکاری بر جامعه ایرانی سایه افکنده و مشکلات غیر قابل تحملی را به دنبال خود داشته است.

وی خاطرنشان کرد: جوان امروزی می‌خواهد بر اساس الگوهای ایرانی - اسلامی زندگی کند، اما قصد دارد با سلیقه ویژه خود در این حیطه به زندگی بپردازد و دوست ندارد که نسل گذشته سلایق خود را بر آنان تحمیل کند. متاسفانه از هم پاشیدگی در فرهنگ و انتقال آن به چشم می‌خورد که نمونه بارز آن در معماری امروز مشهود است که تولید خشونت می‌کند و این فروپاشی از دوره پهلوی آغاز شده و همچنان پابرجاست.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92020301723
  • خبرنگار :