یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: اقتصاد ایران دولتی شده است، ولی برخی دولتمردان از درد و رنجهای مردم و نداری آنها اطلاعی ندارند. ای کاش به جای اینکه نفت را سر سفره مردم میآوردند، خود دولتمردان سر سفرهها حاضر و از مشکلات آنها مطلع میشدند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محسن رضایی در دانشگاه تربیت مدرس در جمع دانشجویان مستقل با بیان اینکه «در مسائل دفاعی و امنیتی گامهای بزرگی برداشتهایم ولی از آنجا که نتوانستیم در سایر حوزهها به تحولاتی دست یابیم، امروزه با مشکلات زیادی روبهرو هستیم» گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی و امنیتی جزو 10 قدرت اول منطقه و دنیاست. به همین دلیل سوریه و حماس و فلسطین به ما تکیه کردهاند.
وی با انتقاد از بخشهای اقتصادی و فرهنگی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی با قدرت عملی که دارد، میتواند انقلاب فرهنگی در کشور ایجاد کند. ولی این اتفاق نیفتاد. حال سوال من این است که با گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی، آیا ما در کشور دانشگاههای اسلامی داریم؟ البته نمیگویم که دانشگاههای ما غیراسلامی هستند و قبول دارم که اصلاحاتی هم صورت گرفته است، اما دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران باید الگوی سایر کشورها میشد.
وی با بیان اینکه «ایران در بحث بیداری اسلامی و مبارزه با ظلم و مردمسالاری الگویی برای ارائه به سایر کشورها دارد» اظهار کرد: این سوال مهمی است که چرا ایران را تحریم میکنند ولی مانند قبل حملهای صورت نمیگیرد؟ باید بگویم از آنجایی که ما در بحث اقتصادی ضعیف هستیم، تحریمها جواب میدهد ولی حمله جواب دلخواه آنها را نمیدهد چون در این زمینه قوی هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران باید از نظر مادی، معنوی و تعالی در حد استانداردهای اسلامی باشد»، افزود: اگر تلاش کنیم جامعه ما در مباحث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به تعالی دست یابد، نظام هم در خطر نمیافتد، ولی در غیراینصورت خطر جدی ما را تهدید میکند.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران نباید از نظر اقتصادی بهانهای به دست ابرقدرتها بدهد و ما باید این انقلاب را ادامه دهیم و مسیر انقلاب امروز از اقتصاد و فرهنگ عبور میکند» ابراز عقیده کرد: این سوال که چرا امروز مال و آبروی مردم اهمیتی ندارد و چرا دین ما سیاسی شده است سوال مهمی است زیرا قرار بود سیاست در خدمت اخلاق باشد نه برعکس. امروز اقتصاد، فرهنگ و آموزش و پرورش و دانشگاههای ما سیاسی شدهاند در حالی که باید انقلابی باشند. همچنین لازم است از امور غیرسیاسی کشور، سیاستزدایی شود و دین جایگزین آنها شود.
وی با طرح این سوال که «چرا خلاء سیاست را میخواهیم با دین پر کنیم؟» گفت: این انقلاب نیمی از راه را به خوبی طی کرده ولی در نیمه دوم دچار انحراف و کندی شده است؛ زیرا دولتهای قبلی نتوانستند انتظار نیروهای انقلاب را برآورده کنند. من میخواهم جامعهای پیشرفته و تولیدی داشته باشیم تا نظام هم تقویت شود.
یکی از حاضران پرسید: ممکن است شاهد ائتلاف شما با گروه یا فرد دیگری باشیم و آیا با ورود هاشمی کنار خواهید رفت؟
وی تاکید کرد: نه این اتفاق نمیافتد، تاریخ تلخ ائتلافها را پشت سر گذاشتهایم، به اندازه کافی ائتلاف کردهام و نتیجهای جز ادامه تفرقه و نزاع حاصل نشد. به هرکدام از این ائتلافها که وارد شوم، سایر اعضا گمان میکنند ضد آنها هستم و همین امر به تفرقهها دامن میزند و همچنین من با در نظر گرفتن این احتمال که هاشمی و خاتمی و کاندیدای دولت وارد صحنه میشوند، کاندید شدهام و تا آخر هم ایستادهام.
رضایی در مورد نوع مدیریتش در قبال مذاکرات 1+5 و تحریمها پاسخ داد: ما در سال 1360 نیز در آستانه تحریم بودیم و من در وسط عملیات فتحالمبین صحبتهایی در این زمینه کردم که شهید باقری آنها را یادداشت کرد مبنی بر اینکه آمریکا از جنگ منافقین و بنیصدر به نتیجهای نرسیده ولی از این به بعد ما را در دنیا به انزوا میکشاند و به جای اسرائیل مقابل اعراب قرار خواهد داد یا اینکه تحریمهای سنگینی برایمان اعمال میکند. من همان زمان دریافتم که از این پس جمهوری اسلامی ایران با مشکلات اقتصادی روبهرو خواهد شد؛ بنابراین از رشته مکانیک به اقتصاد تغییر رشته دادم و تمام تلاش خود را صرف بحث اقتصاد کردم، زیرا به عقیده من تحریمها میتوانست همچون گذشته باشد و از سوی آمریکا و اروپا مطرح شود نه شورای امنیت. متاسفانه ما در طی این سالها بهانههای زیادی دست آنها دادیم، این در حالی است که در گذشته میتوانستیم مذاکرات را با داشتن حق غنیسازی و بدون تحریمها پایان دهیم.
یکی از حاضرین درباره رفع مشکل اقتصادی کشور از طریق مدل کشور چین سوال پرسید و رضایی پاسخ داد: مدل اقتصادی چین را برای کشور توصیه نکردم؛ زیرا اقتصاد هر کشور مقتضیات خاص خود را دارد. اینطور گفتم که دو مدل اقتصادی در دنیا وجود دارد. یکی مدل تدریجی که غرب و اروپا طی 200 سال با به کارگیری آن به توسعه دست یافتند و دیگری توسعه شتابان بود که در شرق و توسط کشورهایی مانند چین، کره و مالزی بیشتر استفاده میشود و تنها گفتم ایران میتواند از مدل توسعه شتابان در چارچوب مربوط به کشور استفاده کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره هدفمندی یارانهها و تصمیمش در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: گفته بودم پرداخت یارانهها را شش ماه به تاخیر میاندازم و معتقدم روش پیشنهادی من در وهله اول منهنی عرضه و تولید را تکان میدهد و بعد وارد بازار میشود و اثر ضدتورمی دارد.
یکی از حاضرین پرسید: تعریف شما از توسعه و پیشرفت با نظرات مقام معظم رهبری تفاوت دارد؟
رضایی پاسخ داد: توسعه از نظر من یعنی پیشرفت مادی و معنوی و دستیابی به هویت انقلابی و اسلامی است. همچنین منظور از پیشرفت و توسعه همراه با هویت یکی است؛ زیرا توسعه تنها از یک دل ادبیات فلسفی لیبرالیزمی بیرون آمده است. اندیشه ما پیشرفت یا توسعه متعالی بر مبنای مردم است. یعنی اقتصاد اول اجتماعی است بعد سیاسی. اقتصاد اسلامی به اقتصاد اجتماعی نزدیکتر است. همچنین الگوی ما عمل به سخنان مقام معظم رهبری بوده و تلاش میکنیم تا اسلام ما در مباحث اقتصادی، بانکی و... در نظر گرفته شود.
نحوه اداره مذاکرات 1+5 و نقطه قوت دولت فعلی نیز یکی دیگر از سوالاتی بود که از سوی حاضرین در جلسه دانشجویان انجمنهای مستقل اسلامی دانشگاهها صورت گرفت.
وی پاسخ داد: ما سهام عدالت را اصلاح میکنیم و در رابطه با آن بورس عدالت نیز ایجاد میکنیم. همچنین ممکن است در منابعی که از بانک مرکزی گرفته شده، نقدینگی را بالا ببریم و منابع را قطع کنیم. از سوی دیگر تلاش شود تا یارانههای مرحله اول مصرفی باشد ولی در مرحلههای بعدی درآمدی. در ضمن یارانه سبز را نیز برای تحول در کشاورزی در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: در مورد کارهای مثبت دولتهای قبلی هم باید بگویم که هرکار درستی که آنها انجام داده باشند بیشک ادامه خواهیم داد ولی از اشتباهات آنها پرهیز میکنیم. در رابطه با 1+5 هم بستر خوبی فراهم شده بود ولی متاسفانه علیه ما استفاده شد و شاهدیم که آمریکا تحریمهای خود را از طریق 1+5 مشروع ساخت و کاری کرد تا روند مذاکرات عکس شود.
فرد دیگری پرسید: شما در نشستی فتنهگران را عمله آمریکا خواندید آیا حاضرید دوباره سخنان خود را تکرار کنید؟
رضایی پاسخ داد: قبلا صحبتهایی در یک جلسه خصوصی داشتم و قرار نبود که این صحبتها رسانهای شود ولی متاسفانه این اتفاق افتاد ولی معتقدم که قصاص قبل از جنایت صحیح نیست. آنها امروز زندانی هستند و من علاقه ندارم وارد این معقولات شوم.
تعدادی از حاضرین اصرار کردند که او موسوی و کروبی را عمله آمریکا بخواند و صحبتهای قبلیاش را تکرار کند.
رضایی گفت: بحث را ادامه نمیدهم.
با این حال یکی از حاضرین گفت: موضع گرفتن درخصوص فتنهگران وظیفه شرعی هرکس است شما مقابل فتنه موضعگیری قوی داشتید امروز هم باید آن را تکرار کنید.
رضایی باز هم از تکرار سخنان قبلیاش امتناع کرد.
وی درباره سادهزیستی نیز اظهار کرد: خانواده ما به طور کلی ساده زندگی میکنند و بچههای من زندگی متوسطی دارند. همچنین ما در خانه سازمانی سپاه زندگی میکنیم و حقوق من از بازنشستگی سپاه و تدریس در دانشگاه است.
وی در بخشی از سخنانش گفت: برخی گفتهاند که آمریکا در آلماتی اجازه نداد مذاکرات به نتیجه برسد، زیرا منتظر هستند انتخابات ایران برگزار شود ولی مگر مذاکرات در اختیار رییس جمهور است؟ نه اینطور نیست. سیاست خارجی و دیپلماسی ما در اختیار نظام و شخص مقام معظم رهبری است و رییسجمهور تنها باید آنها را عملی کند. در مورد مذاکره با آمریکا هم باید بگویم که رهبری اجازه دادند که دولتها با حفظ خطوط قرمز با یکدیگر مذاکره کنند هرچند به نتیجه بخش بودن آن خوشبین نبودند.
انتهای پیام