واعظزاده گفت: خوشبختانه سرمایههای بسیاری در کشور وجود دارد که با برنامهریزی دقیق و مدیریت درست میتوانیم به پیشرفت سریع توأم با عدالت دست یابیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) صادق واعظزاده در نشست آشنایی با نامزدهای ریاست جمهوری که از سوی انجمن اسلامی مستقل دانشگاهها و در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، افزود: علیرغم دستاوردهای چشمگیر کشور در عرصههای علم و فناوری، مشکلات جدی در بخش اقتصاد وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم در طول یک دهه آینده به پیشرفت سریع دست یابیم دستاوردهای انقلاب در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
وی با بیان آنکه «مهمترین مشکل مردم در زمان کنونی تورم و اشتغال است» گفت: تورم فشار زیادی بر قشر متوسط و کمدرآمد بهخصوص بر کارمندان، کارگران، بازنشستگان، پرستاران و نیروهای خدماتی و دیگر حقوقبگیران وارد میکند. راهحل این مسائل، اجرای برنامه جامعِ رونقِ تولید است. با هدایت سرمایههای سرگردان از واسطهگری به سوی تولید میتوان از طریق افزایش عرضه کالا و خدمات، تورم را کنترل کرد. همچنین تولید اشتغالزا است.
واعظزاده با تاکید بر اینکه «راه حل تورم و بیکاری، رونق تولید است» اظهار کرد: مشکل اشتغال در حال حاضر مهمترین مساله بسیاری از مردم به ویژه جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است. این در حالی است که تمام حلقههای لازم برای تولید اعم از سرمایه، پژوهش، نیروی انسانی و بازار در کشور وجود دارد. لیکن گسستگی و شکاف میان آنها مشکلات زیادی برای بخش تولید ایجاد کرده است.
وی افزود: در سه دهه گذشته اقدامات زیادی شامل ایجاد زیرساختهای لازم و محرومیتزدایی نسبی انجام شد. اما اینها کافی نیست و دولت باید با شناسایی تمامی قطعات پازل پیشرفت و برنامه لازم، همه قطعات را در جای خود قرار دهد. برای پیشرفت سریع کشور و مردم همه چیزهای لازم را در اختیار داریم. اما تقریبا هیچ چیز از جمله دولت سر جای خودش نیست.
وی ادامه داد: قرار گرفتن یا قرار دادن هر چیز در جای خود عین عدالت است که متناسب با تعریف عدالت از نگاه امیرالمومنی(ع) و آموزههای مکتب اسلام میباشد. برقراری عدالت و رفع تبعیض و رانت باید در هر تصمیم دولت و در کل برنامهاش دیده شود.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان این اعتقاد که «یکی از مشکلات مهم آن است که دولت در جای خودش نیست» مدعی شد: بسیاری از امور توسط مردم قابل انجاماند که دولت در آن دخالت میکند و برعکس بسیاری از امور نیازمند دخالت و رسیدگی دولت هستند که رها و بلاتکلیفاند.
وی با تاکید بر اینکه «معتقد به دولت مقتدر هستم» افزود: دولت مقتدر دولتی است که بازیگری و بازیگردانی نکند و مدیریت عالی را انجام دهد مثل فدراسیون فوتبال که نباید خودش تیمی داشته باشد.
وی با تاکید بر تولید پایدار، راه حل اساسیِ رفع مشکلات اقتصادی را در برنامه تولید دانشبنیان و استفاده از دستاوردهای علمی در تولید ذکر کرد و یادآور شد: در این زمینه برنامههای گستردهای با مشارکت صاحبنظران و متخصصان تهیه شده و انشاءالله ما اقتصاد دانش بنیان را عملیاتی خواهیم کرد.
واعظزاده تصریح کرد: اعتقاد به مکتب اسلام به عنوان کاملترین مکتب حیاتبخش و رهاییبخش انسان، اصل بنیادین تفکر و برنامهها و اقدامات دولت باید باشد.
وی گفت: معتقدم دولت باید از جاروجنحالهای سیاسی پرهیز کند و از مرکز جاروجنجالها هم دور باشد و با کمک همه مدیران قوی و امین در خدمت حل مشکلات مردم و بهبود وضعیت زندگی آنها قرار بگیرد. دولت آینده باید از مرکز جنجالهای سیاسی به دور باشد تا بتواند مشکلات اقتصاد کشور و معیشت مردم را حل کند. رییسجمهور یازدهم باید مستقل باشد تا بتواند از همه مدیران شایسته استفاده کند و دولت مقتدر تشکیل دهد و مستقل بودن هم به ادعا نیست به بینش و سابقه است.
وی افزود: من جوانان را موتور و محرک پیشرفت میدانم و معتقدم با انرژی و فکر جوانان میتوان تحول و پیشرفت سریع را در جامعه ایجاد کرد همانطور که انقلاب و دفاع مقدس با نیروی آنها به پیشرفت رفت. جوانان موتور پیشرفت کشور هستند. باید آنها را از فشار شهریه دانشگاه و مقررات خشک اداری آزاد کنیم و طرح اشتغال پایدار فارغالتحصیلان را اجرا کنیم. طرح کاهش شهریه دانشگاههای غیر انتفاعی و افزایش کیفیت آنها با کمک دولت باید اجرا شود. فضای دانشگاهها بسته و آزاداندیشی فراموش شده است. فعالیتهای سیاسی و فرهنگی دانشجویان در چارچوب قانون، حق دانشجو و امتیاز دانشگاه است. استادان باید در مقابل اظهار تخصصی خود مصونیت رسانهای داشته باشند و مدیریت دانشگاه از حیثیت آنان دفاع کند.
رییس شورای عالی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت همچنین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: من به باندی متصل نبوده و عضو حزبی نیستم، من اگر تصمیم نهاییام را بگیرم، در انتخابات ریاست جمهوری مستقل میآیم.
وی در پاسخ به سوالات دانشجویان درباره اینکه اقتصاد دانشگاه دانشبنیان مورد نظر شما شبیه مکتب سکولاریسم بوده و مبنای اسلامی در آن توضیح داده نشده است، گفت: من اگر تصمیم به حضور در انتخابات ریاست جمهوری بگیریم، براساس اصولی خواهم آمد، اصل اول اعتقاد به اسلام به عنوان یک مکتب جامع کامل و حیات بخش برای زندگی بشری است.
وی ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما در چند سال اخیر خرافهگوییها پیرامون این مکتب شفاف و جوانپسند بیان میشود. اعتقاد به مکتب اسلام شرط اول است و هر دولت ملزم است که اعتقاد به اسلام داشته باشد.
رییس شورای عالی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در پاسخ به سوال دیگری درباره تیم اجرایی وی در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری افزود: من مستقل میآیم، اگر بخواهیم در جامعه پیشرفت سریع داشته باشیم، باید دولت را از مناقشات و جنجال سیاسی دور نگه داریم، البته این نکته را نباید فراموش کنیم که مناقشات و جنجال سیاسی جزء طبیعت دموکراسی است، اما دولت نباید در مرکز قرار گیرد.
وی افزود: دولت زمانی میتواند مستقل باشد که تشکیلدهندگان آن تفکر مستقل داشته باشند، من باند نداشته و دست به حزب ندارم، من از همه نیروهایی که به اصولی که من معتقد هستم، اعتقاد داشته باشند در تیم اجرایی خود استفاده میکنم.
این عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه اظهاراتش اضافه کرد: به سابقه قبلی من مراجعه کنید که من در معاونت علمی بنیاد نخبگان چه نیروهایی را به کار گرفتهام، من مشاوران جوان نخواهم داشت، مشاوران من همان تشکلهای دانشجویی هستند.
وی با بیان اینکه باید مسیر ارتقای جوانان را میانبر کرد، گفت: یک جوان میتواند ضعف 10 سال به جایگاه مناسب خود دست یابد به طور مثال یک جوان پس از ده سال میتواند وزیر شود. من این کار را میکنم، همانطور که در جبهه این کار را انجام دادهایم.
واعظ زاده در بخش دیگری از اظهاراتش درباره وضعیت سطح آموزش عالی ادامه داد: آموزش عالی و تولید علم در کشور نسبت به اقتصاد در جایگاهی خوبی قرار دارد، اما با توجه به استانداردهایی که ما معتقد هستیم، نقصهایی دارد باید کیفیت را ارتقا دهیم و در این زمینه نیاز به سیاستهای روشن داریم، ارتقای کیفیت یکی از برنامههای اصلی ما است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما در بنیاد نخبگان و معاونت علوم وفناوری فعالیتهای داشتهاید، اما چرا در دوران فعالیت خود نتوانستهاید تنها مسئله فرار از مغزها را حل کنید؟ تشریح کرد: من در طول هشت سال توانستم به استاد تمامی برسم و در بسیاری از امور اداری و اجرایی فعالیت کردهام، من ده برابر کتابهای مهندسی ، کتابهای علوم انسانی خوانده و آدم علمی و اجرایی هستم 20سال بودم که معاون اجرایی وزارت علوم را برعهده داشتم در طول 2.5 سال فعالیت خود در بنیاد نخبگان توانستم 4 تا 5 هزار نخبه را شناسایی کرده و به دید بسیاری از مسوولان کشور، یکی از دورههای طلایی بنیاد نخبگان در زمان فعالیت من در آن بنیاد بود.
انتهای پیام