رییسجمهور کشورمان با اشاره به مشکلات حاکم در عرصه جهانی گفت: به نظرم مهمترین علت مشکلات کنونی جهان فقدان نظام عادلانه بینالمللی و مدیریت شایسته در عرصه جهان است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اعزامی به غرب آفریقا، محمود احمدینژاد در سخنانی در جمع دانشگاهیان دانشگاه ابومه کالاوای بنین، با اشاره به نظام اقتصادی حاکم بر جهان گفت: این نظام به گونه ای است که به صورت سیستماتیک ثروت ملتها که حاصل تلاش و کار ملتهاست، به جیب سرمایهداران جهانی سرازیر میشود.
احمدینژاد با اشاره به حاکمیت اندیشه بردهداری و استعمارگری در دورهای از تاریخ در جهان گفت: اندیشه بردهداری و اندیشه استعمارگری از بین نرفته و این بار استعمارگران با روشهای جدید شعارهای جدید و با استفاده از ابزارهای جدید همان اهداف قبلی را دنبال میکنند. امروز نظام حاکم بر جهان در اختیار کسانی است که دوره طولانی استعمار را دنبال کرده اند.
وی با بیان اینکه استعمارگران و زورگویان با پیشرفت کشورهای مستقل مخالف هستند، گفت: آنها برای اینکه ملتهای مستقل رشد و پیشرفت نکنند، طراحی و توطئههای گوناگونی را انجام میدهند. از جمله اینکه در درون یک ملت اختلاف و درگیری ایجاد میکند و با استفاده از ابزارهای سیاسی و اقتصادی که دراختیاردارند، ملتها را محدود میکنند.
رییسجمهور با بیان اینکه "آنها برای پیشبرد اهداف خود به جنگ متوسل میشوند"، به مشکلات اقتصادی حاکم بر نظام سلطه اشاره کرد و گفت: به نظر من یکی از دلایل اصلی تورم در جهان تزریق دلارهای بدون پشتوانه در عرصه جهانی است.
وی افزود: آنها امروز برای نجات اقتصاد خود به دنبال ایجاد جنگ هستند و اکنون خبرهایی را از شرق آسیا میشنویم و شیپور جنگ زده میشود. همه طراحیها برای پوشاندن و ترمیم ضعف اقتصادی نظام سرمایهداری است.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: همه ملتها و دولتها حق دارند به صورت برابر و عادلانه در مدیریت جهان مشارکت کنند و تنها راه حل مشکلات همین است. هیچکس از دیگری برتر نیست و از نگاه ما همه انسانها محترم و دارای حقوق برابر هستند.
رییسجمهور با بیان اینکه همه باید برای اصلاح جهانی دست به دست هم بدهیم به روابط دو کشور ایران و بنین اشاره کرد و گفت: روابط دو کشور ایران و بنین روابط مستحکمی است و هیچ یک از ما به دنبال تجاوز به حقوق دیگران نیستیم.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به آمادگی ایران جهت گسترش همکاریهای خود با کشور بنین از جمله درزمینه علمی و آموزشی گفت: ما آمادگی داریم که کارهای تحقیقاتی بین دانشگاههای دو کشور انجام شود و یکی از دانشگاههای اصلی ایران با این دانشگاه خواهرخوانده شود.
وی همچنین گفت: ما آمادگی داریم 50 بورسیه تحصیلات عالیه به دانشجویان این دانشگاه در دانشگاههای ایران اعطا کنیم و دورههای کوتاه علمی در زمینههای مختلف برای اساتید و دانشجویان دو کشور برگزار شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها چه اقداماتی انجام میدهد که دیگر کشورهای عضو بتوانند به انرژی صلح آمیز هستهیی دست پیدا کنند گفت: این انرژی هستهیی نسبت به سایر انرژیها پاکتر و ارزانتر است و میتواند در خدمت صنعت، کشاورزی، بهداشت و درمان قرار بگیرد.
رییسجمهور ادامه داد: کسانی که بر دنیا مسلط هستند، علاقهمند هستند که انرژی هستهیی در سلطه آنها باقی بماند و یک فریبکاری بزرگ در حال انجام دادن هستند و به گونهای تبلیغ میکنند که گویی انرژی هستهیی مساوی با بمب هستهیی است. در صورتی که این یک دروغ بزرگ است.
وی با بیان اینکه "انرژی هستهیی یک چیز است و بمب هستهیی چیز دیگر؛ این انرژی مفید باید برای تمام ملتها باشد"، افزود: سلطهگران میخواهند انرژی هستهیی فقط در اختیار خود آنها باشد و هر کشور مستقل دیگری به دنبال دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهیی میرود، تبلیغ میکنند که به دنبال بمب اتمی است.
احمدینژاد در ادامه گفت: در حالی که معادن اصلی اورانیوم دنیا در آفریقاست، نیروگاههای هستهیی در کشورهای اروپایی و آمریکا قرار دارد.
رییسجمهور تصریح کرد: زورگویان یک فریبکاری بزرگ دیگر نیز انجام میدهند و میگویند مخالف بمب اتم هستند در حالی که دارای انبارهای گسترده بمب اتم هستند و اگر کسی مخالف بمب اتم است،نباید دارای انبارهای گسترده بمب اتم باشد.
وی با تاکید بر اینکه آنها باید انبارهای گسترده بمب اتمی خود را از بین ببرند تا نشان دهند در این ادعا یعنی مخالفت با بمب اتم صادق هستند، گفت: دوران بمب اتم گذشته است. بمب اتمی دیگر فایده ندارد و در مناسبات سیاسی تاثیری ندارد. بمب اتم متعلق به قرن گذشته است و هرکس خیال کند با بمب اتم میتواند بر دنیا حاکم باشد،یک احمق سیاسی است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه این فرهنگها بمب اتم میخواهند و ملت ایران دارای فرهنگ غنیای است و به دنبال بمب اتم نیست، گفت: امروز دنیا را بمب اتم تهدید نمیکند بلکه اخلاق استعماری دنیا را تهدید میکند و ما همه که ضد اخلاق استعماری هستیم، بمب اتم هستیم.
وی ادامه داد: ما مبارزه میکنیم تا تمام ملت ها بتوانند از انرژی صلحآمیز هستهیی استفاده کنند. البته انحصارطلبان نیز در حال مقاومت هستند. البته آنها در برابر مبارزات کشورهای مستقلی چون ایران،بنین،آفریقا و آمریکای لاتین شکست میخورد.
رییسجمهور در پایان سخنان خود از توافق احداث یک نیروگاه 25 مگاواتی با همکاری ایران و بنین در کشور بنین خبر داد و گفت: همچنین گفتوگوهایی در حال صورت است که یک نیروگاه 160 مگاواتی نیز با همکاری دو کشور در بنین احداث شود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم، رییسجمهور بنین نیز در سخنانی خطاب به احمدینژاد گفت: جامعه بینالمللی شما را هیچوقت فراموش نمیکند.
وی افزود: ما اعتقاد داریم که ایران یک کشور بزرگ منطقهای است و در ایجاد صلح جهانی بسیار تاثیرگذار است.
رییسجمهور بنین افزود: ایران کشور بزرگی است و یک قدرت اقتصادی بزرگ محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور در بدو ورود به دانشگاه مورد استقبال دانشجویان و اساتید این دانشگاه قرار گرفت و به ابراز احساسات آنها که پرچم ایران را دردست داشتند پاسخ داد و در ادامه از بخشهایی از این دانشگاه بازدید کرد.
انتهای پیام